تولید و توزیع سنگ های ساختمانی در ابعاد تایل و اسلب

آدرس : اصفهان - شهرک صنعتی محمود آباد

چسب سنگ چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

امروزه به دلیل استفاده وسیع و گسترده از سنگ های ساختمانی موضوع چسبندگی آن‌ها بسیار مهم می‌باشد. مشکلاتی که در روش نصب سنگ با ملات‌ها وجود دارد، موجب شده که استفاده از چسب سنگ رونق فراوانی پیدا کند. امروزه از این چسب در صنعت ی ساختمانی سازی به وفور استفاده می‌گردد و در واقع عضو جدانشدنی آن به حساب می‌آید. در ادامه این مطلب به بررسی ویژگی های چسب سنگ ، کاربرد و نحوه مصرف آن پرداخته‎ایم.

منظور از چسب سنگ چیست؟

پیش از اینکه بخواهیم به بررسی ویژگی‌های این چسب بپردازیم بهتر است با خود چسب سنگ آشنا شویم این چسب یک محصول دو جزئی بر پایه رزین‌های اپوکسی یا پلی استری است. چسب‌های کاشی بعد از ترکیب اجزا با مقاومت بسیار بالا در برابر آب و حلال‌های ضعیف، سطوح را به راحتی به هم می‌چسبانند. این محصول یک ترکیب خاص از سیمان، مواد معدنی، رزین‌های سینتیتک و افزودنی‌های دیگر است و تنها با اضافه کردن آب به آن به صورت یک چسب قوی و استاندارد در می‌آید.

انواع چسب‌های سنگ

پیش از اینکه به ویژگی های چسب سنگ بپردازیم، بهتر است انواع آن را بشناسیم. چسب‌های سنگ که بر پایه رزین‌های اپوکسی و پلی استر به وجود می‌آیند، خود در دو نوع خمیری و پودری هستند که در ادامه به صورت مختصر به آن اشاره می‌کنیم.

چسب سنگ خمیری

این نوع چسب  نسبت به دیگر چسب‌ها جرم خیلی کمتری دارد و جزء بهترین نوع چسب سنگ برای چسباندن قطعات سنگی است. اصولا برای چسباندن قطعات سنگی به دیوار و کف مورد استفاده قرار می‌گیرد. غالباً در ساختمان‌هایی که می‌خواهند بار کمتری به آن وارد شود، از این نوع چسب استفاده می‌شود. از نظر مقاومت چسب خمیری مقاومت خوبی در برابر تغییرات محیطی دارد. این چسب برای چسباندن انواع کاشی و سفال هم کاربرد دارد.

چسب‌های پودری

ترکیبات اصلی چسب‌های پودری از سیمان و پلیمر است که در رنگ‌های سفید و سیاه موجود است. این چسب اصولا برای چسباندن انواع کاشی، سنگ، سفال، سرامیک، آجر و غیره به کار برده می‌شود. ویژگی های چسب سنگ آن ربا برای کاربردهای خاص، مناسب کرده است. چسب‌های پودری برای مکان یا محیط‌هایی که ارتباط مستقیمی با آب دارند، همانند استخرها بسیار مناسب می‌باشند و به علت قدرت چسبندگی خیلی بالا، در سطوح افقی استفاده می‌شوند.
ویژگی های چسب سنگ
معرفی بهترین چسب سنگ

ویژگی های چسب سنگ و معرفی بهترین نوع آن

همانطور که در ابتدای مقاله عنوان نمودیم، نصب سنگ با ملات دارای معایبی است که چسب سنگ توانسته این معایب را پوشش دهد. این چسب با برخورداری از یک سری ویژگی‌ها این امر را میسر نموده است. در ادامه به بررسی ویژگی‌های مطلوب آن می‌پردازیم.

برخورداری از خاصیت کششی

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که باید چسب سنگ داشته باشد، قابلیت انعطاف پذیری و خاصیت کشسانی آن است. این ویژگی هنگامی که ساختمان به لرزه در می‌آید، بیشتر خودش را نشان می‌دهد. زیرا در این حالت سنگ در جای خود کمی تکان می‌خورد و به هیچ عنوان از ساختمان جدا نخواهد شد. در حالی که ملات‌ها تنها مقاومت فشاری دارند و از مقاومت کششی برخوردار نیستند و با ترک یا لرزش سنگ‌ها از ساختمان جدا می‌شوند.

توانایی چسبندگی عالی از مهمترین ویژگی های چسب سنگ

بزرگترین و مهم‌ترین ضعف ملات‌ها قدرت چسبندگی بسیار پایین آنها است. به همین دلیل یک چسب خوب در وهله اول باید چسبی باشد که استحکام و توانایی بسیار بالایی در چسبندگی داشته باشد و در واقع، گرایی خیلی بالایی از خود نشان دهد.

مقاومت در برابر تغییر دما

یکی از اصلی‌ترین ویژگی های چسب سنگ همین مقاومت بسیار بالا در برابر تغییرات دما و تغییر فصول است. اصلی‌ترین دلایل ریزش سنگ در نمای ساختمان در سرما و گرما به منقبض و منبسط شدن ملات‌ها برمی‌گردد. اما یک چسب خوب به هیچ عنوان در برابر تغییرات از خود عکس العملی نشان نداده و تغییر حجم نخواهد داد.

مقاوم بودن در برابر فشار

این ویژگی چسب سنگ برای انواع سنگ کف حائز اهمیت است. یک چسب سنگ خوب باید استحکام خوب و بالایی در برابر فشارهای وارده داشته باشد؛ زیرا بر اثر رفت و آمد و فشار پا چسب باید بتواند به راحتی از خود محافطت به عمل آورد.
کاربرد چسب سنگ در ساختمان
استفاده از چسب سنگ در بخش‌های مختلف ساختمان

عدم تغییر رنگ سنگ از دیگر ویژگی های چسب سنگ

یکی از مشکلاتی که هنگام استفاده از ملات، بیشتر با آن روبه‌رو می‌شویم، تغییر رنگ سنگ‌ها است، یعنی بعد از گذشت مدتی سنگ‌ها رنگ اصلی خود را از دست می‌دهند. این مشکل علاوه بر ملات‌ها در استفاده از بعضی از چسب‌ها همانند چسب‌های ۱۲۳ و چسب‌های پودری هم اتفاق می‌افتد. به همین دلیل در هنگام انتخاب چسب سنگ‌ها توجه به این موضوع بسیار حائز اهمیت است.

ضد حریق بودن

بهتر است در ساختمان سازی از ملات‌هایی استفاده شود که ضد حریق باشد تا در هنگام آتش سوزی خسارت خیلی کمتری به ساختمان وارد آید. یکی دیگر از ویژگی هایی چسب سنگ خوب، مقاومت بسیار بالای آن در برابر حریق است.

ویژگی های چسب سنگ و قابلیت استفاده آن در بخش‌های مختلف ساختمان

این نوع چسب هم در محیط بیرون و هم در داخل به راحتی قابل استفاده است، زیرا بعضی از چسب‌ها فقط توانایی استفاده در فضای محیط داخلی و حتی برای نصب انواع سنگ های دکوراتیو و تزئینی را دارند. در حالی که چسب سنگ اینگونه نیست. یک چسب سنگ خوب باید چسبی باشد که در محیط داخل و خارج خانه جوابگو باشد.

نحوه بکارگیری چسب سنگ

هنگام استفاده از این نوع چسب باید سطح مورد نظر را آماده کنید، یعنی آن را از هرگونه گرد و غبار و آلودگی پاک نمایید. سطوح سیمانی را باید قبل از شروع عملیات چسب کاری مرطوب نمایید، اما سطوح گچی را باید چیزی حدود ۲۴ ساعت قبل از شروع، پرایمر بزنید. پس از اینکه سطح آماده گردید، چسب‌ها را داخل یک میکسر به صورت کامل مخلوط نمایید. حتما هاردنر را یک ربع قبل از شروع عملیات چسب به مواد اضافه کنید. حال دیگر چسب آماده استفاده می‌باشد. با یک فرچه سطح را با چسب پوشانده و سنگ‌ها را به آرامی به سطح بچسبانید. بعد از چسباندن ملات، در زمان ۱۰ تا ۱۵ دقیقه می‌توانید آنها را جابجا کنید. برای اینکه نسبت به چسبیدن اطمینان حاصل نمایید، با یک چکش پلاستیکی محکم به آن ضربه بزنید تا محکم‌تر شود.

ویژگی های چسب سنگ و تاثیر آن بر کاربرد این چسب

با توجه به ویژگی های چسب سنگ مشخص است که عمده وظیفه و کاربرد این چسب برای چسباندن سنگ‌ها است. اما علاوه بر آن، این چسب‌ها دارای کاربردهای دیگری هم هستند که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم.
  • نصب کاشی‌ها و سرامیک
  • متصل کردن آجرها و انواع سنگ رمپ پارکینگ
  • متصل کردن انواع فولادها به بتن
  • چسباندن قطعات پیش ساخته بتنی
  • متصل کردن انواع سنگ‌ها بر سطوح عایق حرارتی

نظرات کاربران نظرات دیگران رابطه با این محتوا0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دسته بندی سنگ ساختمانی

جست و جو های محبوب

سنگ تراورتن یزد
سنگ تراورتن یزد

سنگ بر اساس کاربرد