0 امتیاز از 0 رای

کاربردهای سنگ مرمریت در ساختمان و مزایای آن

کاربردهای سنگ مرمریت
296
1393
12 آذر 1399
نویسنده مطلب: مدیر

سنگ مرمریت نوعی سنگ آهکی رسوبی است.

توضیحات

سنگ مرمریت نوعی سنگ آهکی رسوبی می‌باشد، که در این مقاله با کاربردهای سنگ مرمریت آشنا خواهید شد. سنگ مرمریت تشکیل‌شده از کلسیت، کربنات کلسیم، دولومیت و کریستال است. این سنگ با سنگ مرمر متفاوت است. سنگ مرمریت به دسته‌های مختلفی تقسیم‌بندی می‌شود : چینی، ابری و کریستال که هرچه سنگ متراکم‌تر باشد ماندگاری و کیفیت سنگ بالا می‌رود.

 مشخصات و کابردهای سنگ مرمریت

سنگ مرمریت به دلیل کانی‌های موجود در آن رگه‌هایی در سطح خود دارد. سنگ مرمریت از تخلخل کمتری برخورداراست که این باعث شده نسبت به سنگ تراورتن برتری داشته باشد و این سنگ از مقاومت فشاری بالایی برخوردار است. برای تشخیص سنگ مرمریت از سنگ تراورتن می‌توان از پشت سنگ کمک گرفت.

معمولاً در سنگ مرمریت خلل و فرجی پشت آن دیده نمی‌شود و دارای سطح صاف همراه با رگه می‌باشد. سنگ مرمریت یکی از پر طرفدارترین سنگ در میان ساختمان‌سازان و طراحان می‌باشد. این سنگ ساختمانی به دلیل کانی‌های موجود در آن به رنگ‌های متفاوتی در طبیعت یافت می‌شود مانند : خاکستری، مشکی، سفید، لیمویی و قرمز. سنگ مرمریت یکی از لوکس‌ترین سنگ‌های ساختمانی بشمار می‌آید که بیشترین کاربرد آن برای دکور و دیزاین است.

کاربردهای سنگ مرمریت در ساختمان

از خرید سنگ مرمریت بیشتر برای فضاهای داخلی استفاده می‌کنند مانند : یکی از کاربردهای سنگ مرمریت استفاده در راه‌پله‌ها، کف، دیوارها به‌صورت اسلب برای کابینت، کانتر آشپزخانه در سرویس بهداشتی و تزیین دیوارها استفاده می‌شود. طراحان بیشتر برای فضای داخلی از سنگ مرمریت استفاده می‌کنند بخاطر تنوع بالای رنگی که دارد می‌تواند با بقیه فضا و دکور هماهنگ شود. اگردرکف لابی‌ها و دیوارهای مترو از رنگ‌های تیره مانند سنگ مرمریت لاشتر یا مشکی نجف‌آباد و مرمریت مشکی طلایی استفاده کنند زیبایی خیره‌کننده‌ای به فضا داده می‌شود. یکی از لوکس‌ترین و پرطرفدارترین‌ سنگ که معمولاً به‌صورت اسلب استفاده می‌شود سنگ مرمریت پرشین سیلک می‌باشد که دارای رنگ خاص و جلای زیبا و بی‌نظیری می‌باشد که باسلیقه‌ی افراد جور درمی‌آید.

[caption id="attachment_941" align="aligncenter" width="640"]کاربردهای سنگ مرمریت کاربرد سنگ مرمریت[/caption]

در صورتی می‌توان از سنگ مرمریت برای نمای خارجی استفاده کرد که سنگ از لحاظ ضخامت ۲ تا ۵/۲ سانتی‌متر باشد یعنی اینکه نسبت به بقیه سنگ‌های مرمریت از ضخامت بیشتری برخوردار باشد و یا به‌صورت تیشه‌ای که از سطح بر‌اقی برخوردار نباشد می‌توان استفاده کرد. برای مثال می‌توان به برج آزادی اشاره کرد که برای ساخت این برج از سنگ مرمریت غیر براق استفاده‌شده است .

انواع سنگ مرمریت

سنگ‌های مرمریت از تنوع بالایی برخوردارمی‌باشند که اگر بخواهیم از آن‌ها نام ببریم می‌توان به سنگ مرمریت خوی، سنگ دهید، سنگ لاشتر، سنگ صلصالی، مرمریت پارادایس، مرمریت پر طاووسی، مرمریت هرسین، مرمریت مهکام و همچنین سنگ مرمریت بیرجند و مرمریت رامشه و مرمریت خوبسنگان اشاره کرد که هر کدام از این سنگ‌ها از طرح و رنگ خاصی برخوردار هستند. پیشنهاد می‌شود مقاله‌ای باعنوان مزایا و معایب سنگ مرمریت صلصالی که در این سایت تهیه شده را نیز مطالعه بفرمایید. اگر بخواهیم با خصوصیات یکی از سنگ‌های نام برده آشنا شویم می‌توان بطور مثال به سنگ خوی اشاره کرد. این سنگ از بافت متراکمی تشکیل‌شده که از استحکام بالا و قیمت بالایی برخوردار می‌باشد که در شرایط آب و هوایی و فشار بالا خود را بخوبی نشان داده است.

مزایای سنگ مرمریت

  •  سنگ مرمریت از تخلخل کمتری نسبت به سنگ تراورتن برخوردار است.
  • دارای تنوع رنگی می‌باشد که درمدت زمان طولانی رنگ خود ر‌ا ازدست نخواهد داد.
  • سنگ مرمریت بافت نرمی دارد که می‌توان از آن برای مجسمه‌سازی و وسایل تزیینی استفاده کرد.
  • به دلیل آهکی بودن سنگ مرمریت از جذب آب بالایی برخوردار می‌باشد.
  • سنگ مرمریت از سطحی صاف و براق برخوردار است که صیقل پذیری بالایی هم دارد.
  • سنگ مرمریت نسبت به تر‌اورتن از وزن بالایی برخوردار است.
  • به‌راحتی نصب می‌شود وقابلیت چسبندگی بالایی دارد.

 

قیمت روز سنگ مرمریت

 

معایب سنگ مرمریت

باتوجه به کاربردهای سنگ مرمریت ، معایبی نیز دارد که به ذکر آن‌ها می‌پردازیم :

  • از لحاظ مقاومتی از استحکام  پایینی نسبت به سنگ گرانیت برخوردار است که نمی‌توان در جاهای پرتردد مانند پارکینگ از آن استفاده کرد.
  • سنگ مرمریت مقاومت پایینی در برابر ضربه و خش دارد.
  • در شرایط بدآب‌وهوایی و جو ناپایدار هیچ‌گونه مقاومتی ندارد و دچا در تغیرشکل ظاهری می‌شود.
  • از سنگ مرمریت برای جاهایی که نم و رطوبت دارند مانند سرویس حمام استفاده نمی‌کنند چون در مقابل شوینده‌ها که دارای مواد اسیدی هستند مقاومت پایینی دارد.

معادن سنگ مرمریت

ایران از لحاظ معدن مرمریت نسبت به کشور‌های دیگر از معادن کمتری برخوردار است. عمده واردات سنگ مرمریت از چین و هندوستان می‌باشد که اصلی‌ترین معدن سنگ مرمریت در ایتالیا است که بزرگ‌ترین صادرکننده این سنگ است.

در ایران‌ شهرهایی مانند سنندج، الیگودرز و سیرجان معادن قابل‌توجهی از سنگ مرمریت وجود دارد.

قیمت سنگ مرمریت

برای خرید سنگ مرمریت باید به چند نکته توجه کرد که در این قسمت به آن‌ها اشاره خواهیم کرد :

  • کیفیت : کیفیت سنگ مرمریت بستگی به میزان ساب و برش دارد که هرچه کیفیت بالاتر باشد به‌مراتب از قیمت بالاتری برخورداراست.
  • رنگ و طرح : هرچه رنگ‌های سنگ مرمریت روشن‌تر‌ باشد بین طراحان و ساختمان‌سازان محبوب‌تر می‌باشد و همچنین از قیمت بالاتری برخورداراست.
  • ابعاد سنگ : در سنگ مر‌مریت هرچه سنگ ضخامت بیشتری داشته باشد و دارای ابعاد بزرگ‌تری باشد، نشان‌دهنده این است که سنگ استحکام دارد و از بافت توپری برخورداراست که باعث می‌شود قیمت بالاتری داشته باشد.
  • سورت سنگ :  هرچه سورت سنگ یکدست‌تر باشد قیمت آن بالاتر است.
 مزایا و معایب سنگ کاری راه پله

مزایا و معایب سنگ کاری راه پله

10دقیقه مطالعه

12 تیر 1401

 آشنایی با انواع سنگ مرمر

آشنایی با انواع سنگ مرمر

2دقیقه مطالعه

2 شهریور 1400

Be the first to write a review

نظرات کاربران نظرات دیگران رابطه با این محتوا0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


آیا می دانید
آتاسنگ به سراسر ایران ارسال رایگان دارد

برای مشاوره با ما تماس بگیرید

مطالب مشابه دیگر