0 امتیاز از 0 رای

نصب سنگ ساختمانی و روش‌های مختلف آن

نصب سنگ ساختمانی
284
641
28 شهریور 1400
نویسنده مطلب: مدیر

یکی از مراحل ساخت سازه‌ها و ساختمان‌ها نصب سنگ ساختمانی است. نصب سنگ از عهده افرادی برمی‌آید که تجربه کافی در این زمینه داشته باشند. چرا که هر سنگ با توجه به جنس و ابعادی که دارد، نحوه نصب آن متفاوت خواهد بود. اگر فردی مهارت کافی در این زمینه نداشته باشد، احتمال سقوط و […]

توضیحات

یکی از مراحل ساخت سازه‌ها و ساختمان‌ها نصب سنگ ساختمانی است. نصب سنگ از عهده افرادی برمی‌آید که تجربه کافی در این زمینه داشته باشند. چرا که هر سنگ با توجه به جنس و ابعادی که دارد، نحوه نصب آن متفاوت خواهد بود. اگر فردی مهارت کافی در این زمینه نداشته باشد، احتمال سقوط و تخریب سنگ ساختمانی پس از نصب وجود دارد. به همین دلیل در این مطلب قصد داریم شما را با نحوه نصب انواع سنگ‌ها  در ساختمان آشنا کنیم.

نصب سنگ ساختمانی چیست؟

به‌طور کلی، به محکم کردن و چسباندن سنگ‌های ساختمانی در قسمت‌های مختلفی مانند پله، راه پله، کف ساختمان، دیوار، حیاط، پارکینگ و غیره، به جهت بالا بردن استحکام و زیبایی ساختمان، نصب سنگ گفته می‌شود. نصب هر سنگ با توجه به میزان چسبندگی و تخخلی که دارد، با روش‌های مختلفی انجام می‌شود. به صورت کلی می‌توان گفت چهار روش برای اتصال سنگ‌های ساختمانی وجود دارد، که در ادامه آن‌ها را بررسی خواهیم کرد.

روش‌های نصب سنگ های ساختمانی

یکی از عواملی که در نصب سنگ تاثیر دارد، نوع سنگ است. بعضی از سنگ‌ها چسبندگی بالایی دارند و می‌توانند به راحتی به مکان مورد نظر شما بچسبند. در صورتی که برخی دیگر از سنگ‌ها به علت وزن زیادی که دارند و چسبندگی کم آنها، نیاز به روش‌های مطمئن‌تری جهت نصب دارند. به عنوان مثال سنگ‌های تراورتن را می‌توان به راحتی در نمای ساختمان به علت وزن سبکی که دارند، نصب کرد. اما سنگ‌های گرانیت با وزن بالاتر و تراکم زیاد، جهت نصب در نما به روش‌های دیگری نیازمند هستند. از مهم‌ترین روش‌های نصب سنگ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

نصب سنگ با روش ملات سیمان

از روش‌های متداول کار کردن انواع سنگ، می‌توان به روش نصب با استفاده از ملات ماسه سیمان اشاره کرد. در قدیم از این روش بسیار متدوال بود. اما می‌بایست به این نکته توجه داشت که این روش، برای تمامی سنگ‌های ساختمانی جوابگو نخواهد بود. زیرا هر سنگ ویژگی خاص خود را دارد و اگر چسبندگی کمی داشته باشد با این روش به راحتی از ملات جدا می‌شود.

اجرای این روش به این صورت است که پشت سنگ را به میزان مناسبی از ملات و دوغاب پر می‌کنند، تا سنگ به سطح مورد نظر به خوبی بچسبد. بعد از اینکه سنگ اصطلاحاً خودش را گرفت، سنگ بعدی را بالای آن قرار می‌دهند و مجدد عملیات دوغاب ریزی صورت می‌گیرد.

نصب سنگ ساختمانی
روش های مختلف نصب سنگ در ساختمان

استفاده از روش سیم و مفتول

روش بعدی روش نصب سنگ ساختمانی با استفاده از سیم و مفتول است. این روش، برای سنگ‌هایی که سنگین هستند و چسبندگی کمی دارند، یک روش مطلوب خواهد بود. برای اجرای این روش ابتدا در سنگ دو شیار به صورت قطری ایجاد می‌کنند و از این شیارها یک سیم را به صورت ضربدری عبور می‌دهند. قطر شیارها و سیم معمولاً دو میلیمتر است. بعد از اینکه سیم به پشت سنگ نصب شد، دوغاب و ماسه سیمان را پشت سنگ می‌ریزند تا قسمت‌های خالی آن پر شود و به سطح بچسبد. این روش بسیار مشابه استافده از توری پشت سنگ است.

نصب سنگ ساختمانی با روش لقمه سنگ

اگر بخواهیم یکی از روش‌های مطمئن نصب را نام ببریم، می‌توانیم از نصب با لقمه سنگ یاد کنیم. این روش برای چسباندن سنگ‌هایی که نازک هستند و حین کار احتمال شکستن آنها وجود دارد، یک روش کاربردی خواهد بود. برای انجام این روش یک سنگ را به شکل هرمی برش می‌دهند و با استفاده از چسب‌های مخصوص آن را به پشت سنگ و کف کار می‌چسبانند. در آخر نیز از سطح پشت سنگ را با دوغاب و سیمان پر می‌کنند، تا فضای خالی در بین سنگ و محل مورد نظر وجود نداشته باشد.

نصب با روش اسکوپ

اسکوپ کردن سنگ یکی از روش‌های معروف نصب سنگ ساختمانی است. این روش علاوه بر اینکه محکم و قابل اطمینان است، می‌تواند زیبایی و استحکام سنگ را نیز حفظ کند. برای انجام این روش در پشت سنگ، سوراخ و شیارهایی ایجاد می‌کنند. یک لقمه مخصوص را در این شیارها قرار می‌دهند و در آخر، سنگ‌ها را روی محل مورد نظر قرار می‌دهند و با سیمان آن را محکم می‌کنند. اسکوپ کردن سنگ‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. به صورتی که همه این روش را توصیه می‌کنند و در قوانین ساختمان سازی نیز ذکر شده است. طبق این قانون تمامی سنگ‌هایی که در ارتفاع بیش از ۲ متر نصب می‌شوند، باید حتماً اسکوپ شوند.

نحوه نصب سنگ پله

در قسمت‌های مختلف از ساختمان، سنگ‌های ساختمانی متعددی را نصب می‌کنند. در این قسمت می‌خواهیم برای مثال با نحوه نصب سنگ پله آشنا شویم. نصب سنگ پله تقریباً جزء آخرین مرحله اجرای نمای داخلی به شمار می‌رود. بعد از انجام زیرساخت پله‌ها ابتدا می‌بایست سطح آن را تمیز کنید و روی آن محل دوغاب بریزید تا درزهای پله کاملاً پر شوند. بعد از اینکه دوغاب اولیه خشک شد، مجدد بر روی آن محل دوغاب سفت بریزید. پس از اینکه اطمینان حاصل کردید، دوغاب لابه لای درزها به خوبی نفوذ کرده و سطح را کاملا پوشانده است، ملات را روی نواحی مورد نظر و پشت سنگ بریزید و سنگ پله را در محل مشخص خود محکم کنید.

سخن پایانی

همانطور که دیدید روش های مختلفی برای نصب انواع سنگ در بخش‌عای مخلف ساختمان‌ها وجود دارد. اگرچه مراحل سنگ کاری ساختمان‌ها تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد اما گاهی از این روش‌ها برای مستحکم‌تر کردن سنگ استفاده می‌شود.نوع روش به کار گرفته شده نیز تا اندازه زیادی به نوع سنگ ساختمانی و ویژگی‌های آنها مرتبط است. بنابراین پیش از اینکه سنگ خاصی را برای استفاده در ساختمان خود سفارش دهید باید حتما از ویژگی‌های آن و مناسب بودن سنگ، برای مصرف مورد نظر اطمینان حاصل کنید. اگر در این زمینه نیاز به راهنمایی و مشاوره داشتید می‌توانید با صنایع سنگ آتا تماس بگیرید و از کارشناسان آن کمک بخواهید.

 آشنایی با ویژگی‌ها و کاربرد سنگ لاشه

آشنایی با ویژگی‌ها و کاربرد سنگ لاشه

7دقیقه مطالعه

25 اردیبهشت 1400

 آشنایی با انواع سنگ اسلب

آشنایی با انواع سنگ اسلب

7دقیقه مطالعه

6 دی 1399

Be the first to write a review

نظرات کاربران نظرات دیگران رابطه با این محتوا0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا می دانید
آتاسنگ به سراسر ایران ارسال رایگان دارد

برای مشاوره با ما تماس بگیرید

مطالب مشابه دیگر