0 امتیاز از 0 رای

نورپردازی نمای ساختمان و آنچه باید درباره آن بدانید

نورپردازی نمای ساختمان
296
1102
25 اسفند 1400
نویسنده مطلب: مدیر

تاثیری که نما و ظاهر ساختمان در زیبایی شهر دارد، بر کسی پوشیده نیست. یکی از روش‌هایی که می‌تواند در فضای شب عظمت و شکوه ساختمان را به رخ بکشد، نورپردازی نمای ساختمان است. تعداد ساختمان‌هایی که از نورپردازی برای زیباسازی نما استفاده می‌کنند، روز به روز در حال افزایش است. در این مطلب سعی […]

توضیحات

تاثیری که نما و ظاهر ساختمان در زیبایی شهر دارد، بر کسی پوشیده نیست. یکی از روش‌هایی که می‌تواند در فضای شب عظمت و شکوه ساختمان را به رخ بکشد، نورپردازی نمای ساختمان است. تعداد ساختمان‌هایی که از نورپردازی برای زیباسازی نما استفاده می‌کنند، روز به روز در حال افزایش است. در این مطلب سعی داریم به صورت کلی با نورپردازی‌هایی که در نمای ساختمان انجام می‌شود آشنا شویم تا در زمان مشاهده، آنها را بشناسیم.

هدف از نورپردازی نمای ساختمان

انجام نورپردازی ساختمان در بسیاری از کشورها، دارای پیشینه‌ای دیرینه است. در کشور ما هم از سال‌های دور از این ترفند جهت زیباسازی ساختمان‌های خود استفاده می‌کردند. هدف اصلی نورپردازی ساختمان‌ها، زیباسازی شهر و خود ساختمان است. استفاده از نورپردازی در بخش‌های مختلف ساختمان موجب افزایش جذابیت ساختمان و خاص و منحصر به فرد شدن آن می‌شود. نورپردازی دارای روش های متنوعی است به طور مثال روشی که در نورپردازی ساختمان‌های کم طبقه به کار برده می‌شود، با برج‌های بزرگ و عظیم متفاوت خواهد بود. اما همه این سبک‌ها و روش‌ها یک هدف واحد را دنبال می‌کنند.

اصول نورپردازی نمای ساختمان
اصول نورپردازی نمای ساختمان

اصول نورپرداری در ساختمان ها

در طراحی و انجام نور پردازی نما مانند کارهای دیگر اصولی وجود دارد که حتماً باید به آنها توجه شود. اگر هر کاری طبق اصول و قواعد خود پیش برود مطئنا به بهترین نحو انجام خواهد شد. در ادامه اصولی که برای نور پردازی وجود دارد را با هم بررسی کنیم.

اولین موردی که باید در این فرآیند به آن توجه کرد، سبک معماری نما است.  این موضوع، تعیین کننده روش نورپردازی نمای ساختمان خواهد بود. برای مثال نمای استرچ متال، سبک نورپردازی خاص خود را دارد. کاربری ساختمان نیز یک اصل مهم در نورپردازی نما می‌باشد.  نورپردازی در ساختمان‌های اداری، مسکونی و تجاری با هم متفاوت هستند. بنابراین در نورپردازی می‌بایست توجه ویژه‌ای به نوع کاربری ساختمان داشته باشید.

متریال به کار رفته در نما نیز یکی از عوامل مهم و تعیین‌کننده در تکنیک نورپردازی است. چرا که باید نور پردازی ساختمان‌ها با متریال ساختمان سازگاری داشته بشد. رنگ نور استفاده شده در نورپردازی می بایست با رنگ کلی ساختمان متناسب باشد و تضاد ایجاد نکند. در نورپردازی به نواحی دور ستون‌ها دقت ویژه‌ای داشته باشید.

سبک های نورپردازی نمای ساختمان
سبک های نورپردازی نمای ساختمان

سبک‌های نورپردازی نمای ساختمان

نور پردازی‌ها را معمولا به چندین سبک و صورت انجام می‌دهند که در ادامه به مهمترین آنها اشاره می‌کنیم:

  • اولین نوع نورپردازی، سبک خشن می‌باشد. از این سبک بیشتر برای سطح‌های یا المان‌هایی که کوچک هستند، استفاده می‌کنند.
  • سبک بعدی، نورپردازی به سبک یکدست است. این روش از یک نقطه نما شروع می‌شود و می‌تواند سطح وسیعی از نما را در بر بگیرد.
  • نوع دیگر نورپردازی منطقه‌ای نامیده می‌شود. نورپردازی منطقه‌ای نیز بیشتر در کنار باز شوها و ستون‌ها و محل هایی که برای شما اهمیت دارد مثلا ستون‌های سنگی، انجام می‌شود.
  • سبک نورپردازی از داخل و خارج هم عموماً در کنار درب‌های ورودی و خروجی و پنجره‌ها به کار برده می‌شود. نکته مهمی که در این قسمت وجود دارد، این است که از این نوپردازی نباید در ساختمان‌های مسکونی استفاده کرد. زیرا ممکن است نوری که ایجاد می‌کند، حریم شخصی را از بین ببرد.

تجهیزات مورد نیاز نورپردازی

جهت نورپردازی نمای ساختمان از متریال و مواد مختلفی استفاده می‌شود. با توجه به نوع و سبک نورپردازی، امکان دارد از هر کدام از این موارد و متریال‌ها استفاده شود. حال چند مورد از آنها اشاره خواهیم کرد.

  • چراغ‌های ال ای دی دکوراتیو
  • نور خطی
  • پروژکتور
  • نورهای دستی
  • نور ال ای دی رنگی
  • چراغ ال ای دی با نور بالا
  • جت لایت
  • واشر دیواری ال ای دی
  • نورهای دکوراتیو
تجهیزات نورپردازی نمای ساختمان
نورپردازی انواع ساختمان

نورپردازی نمای منازل مسکونی

امروزه وجود فضاهای بازی مثل روف گاردن، تراس و حیاط‌ها باعث شده‌اند که نورپردازی، یک عنصر جدا نشدنی از طراحی ساختمان باشد. جهت لذت بردن از فضاهای ساختمان، طراحی و نورپردازی باید به بهترین نحو و اصولی‌ترین روش صورت گیرد. نورپردازی نمای ساختمان دو طبقه و یا یک طبقه باید به میزان ساختمان‌های بلند و مرتفع مهم باشد. نورپردازی می‌تواند آرامش را به بیننده منتقل کند و همچنین امنیت را به اهالی ساختمان ببخشد. حال طبق سلیقه هر فرد می‌توان یکی از سبک‌های نام برده شده را جهت نورپردازی منازل مسکونی به کار برد. مطمئناً نور پردازی منازل مسکونی با ساختمان‌های دیگر متفاوت است. نورپردازی سنگ نیز که اصول خاص خود را دارد.

قیمت نورپردازی نمای ساختمان

هزینه نورپردازی بر حسب مترمربع مساحت کار انجام شده محاسبه می‌شود. قیمت نورپردازی تحت عواملی مانند مساحت نما، مقدار روشنایی و تعیین نوع منبع نوری متغیر خواهد بود. اگر بخواهید قیمت نورپردازی را به صورت دقیق‌تری محاسبه کنید، باید متراژ استفاده شده جهت نورپردازی، ارتفاع ساختمان، نوع نورپردازی و دستمزد کارگران را محاسبه کنید تا هزینه دقیق را به این ترتیب به دست آورید. این نکته را هم در نظر داشته باشید که باز هم بازه‌ای جهت بالا یا پایین بودن قیمت نور پردازی در نظر بگیرید.

Be the first to write a review

نظرات کاربران نظرات دیگران رابطه با این محتوا0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


آیا می دانید
آتاسنگ به سراسر ایران ارسال رایگان دارد

برای مشاوره با ما تماس بگیرید

مطالب مشابه دیگر

تماس سریع:0913-818-5003