تولید و توزیع سنگ های ساختمانی در ابعاد تایل و اسلب

آدرس : اصفهان - شهرک صنعتی محمود آباد

مراحل سفت کاری و نازک کاری ساختمان

[post_views]

در ساختمان سازی و ساخت بناهای چند طبقه، اصولاً مراحل مختلفی طی می‌گردد. سفت کاری و نازک کاری ساختمان جزء مراحل اصلی آن به حساب می‌آیند. عدم دانش کافی در مورد این مراحل لطمه‌های زیادی را به مهندسین و کارفرمایان وارد می‌آورد. آشنایی با مراحل و اجرای سفت کاری و نازک کاری و مواد مورد نیاز هر مرحله، برای مثال خرید سنگ ساختمانی و سایر مصالح، از هزینه‌های پروژه ساختمان می‌کاهد. با ما در این مطلب همراه باشید تا از سیر تا پیاز این مراحل ساختمان سازی را برایتان توضیح دهیم.

مراحل سفت کاری و نازک کاری ساختمان

معرفی سفت کاری در صنعت ساخت و ساز

اولین مرحله از عملیات اجرایی ساخت یک ساختمان سفت کاری آن به شمار می‌آید که شامل کلیه کارهایی است که به شکل دهی ساختمان منجر می‌گردد. در این مرحله، اصولاً فرم اولیه ساختمان شکل می‌گیرد. در واقع، سفت کاری ساختمان به مجموعه فعالیت‌هایی گفته می‌شود که در طول فرآیند ساخت و ساز انجام می‌شود و هدف آن، تقویت و استحکام بخشیدن به سازه‌های ساختمانی است. این فعالیت‌ها شامل استفاده از مصالح مقاوم، اجرای سیستم‌های پشتیبانی، نصب قطعات تقویتی و … می‌شود. نحوه سفت کاری ساختمان برای جلوگیری از وقوع حوادث ناگوار مانند زلزله، آتش سوزی و … بسیار حائز اهمیت است.

مراحل سفت کاری ساختمان کدامند؟

در انجام عملیات سفت کاری، مراحل بسیاری طی می‌گردد که انجام آنها با رعایت ترتیب می‌تواند به استحکام آن کمک کند. این مراحل شامل موازد زیر می‌گردد.

خاکبرداری ساختمان

اولین مرحله در سفت کاری، خاکبرداری آن است. در مرحله خاکبرداری، هموار شدن و هم شیب کردن با زمین انجام می‌شود و در آن برآمدگی‌ها از بین می‌روند. در عملیات خاکبرداری، حداکثر تا عمق ۶۰ سانتی‌متری زمین حفر می‌شود.

آماده سازی بستر و بتن

در مرحله دوم پس از خاکبرداری، باید بستر خاک را برای اجرای پی آماده کنیم. برای این کار از بتن با سیمان کم که به بتن مگر موسوم است، استفاده می‌گردد. به این ترتیب که روی خاک، حداقل ۱۰ سانتی‌متر بتن با سیمان کم می‌ریزم و روی آن را با ماله صاف می‌کنند.

اجرای فونداسیون از مهمترین مراحل سفت کاری و نازک کاری ساختمان

آرماتوربندی جزء دقیق‌ترین و حساس‌ترین بخش‌های ساختمان سازی است، زیرا همه نیروهای کششی به وسیله میلگردها تحمل می‌گردند. بدین لحاظ در اجرای آرماتوربندی ساختمان‌های بتنی، باید دقت زیادی داشت. جهت تعیین تعداد میلگردها موتورها و تعیین قطر آنها، طبق آیین نامه خاصی محاسبه و عمل می‌شود.

بتن‌ریزی

پس از اجرای فونداسیون یا آرماتوربندی اقدام به بتن‌ریزی می‌شود. این عمل با استفاده از پمپ‌های بتنی در پروژه‌های بزرگ ساختمانی و به صورت دستی، در ساختمان‌های کم طبقه صورت می‌گیرد. در این مورد باید دقت شود تا ویبره به صورت کامل زده شود و حباب‌های داخل بتن خارج گردد.

اسکلت بندی ساختمان

پس از خشک شدن بتن زیر ساختمان، سرهای فونداسیون مشخص می‌باشند که باید ستون‌های عمودی و در کل اسکلت ساختمان احداث شود. اگر نیاز به اسکلت فلزی باشد، ستون‌ها و اسکلت ساختمان‌ها را با تیرها و ستون‌های فلزی کامل می‌کنند. اما اگر اسکلت بتنی باشد، ستون‌های ساختمان را با قالب‌های بتنی می‌سازند

اجرای سقف

در این مرحله دیگر به سقف سازی می‌رسیم. باید تیر ۴ را روی پل‌های اصلی در ترازهای مورد نظر قرار دهید. فاصله بین تیرچه‌ها با بلوک‌هایی را پر کرده و پس از نصب میلگردهای حرارتی و میلگردهای تکمیلی بر اساس نقشه‌های اجرایی بتن دال سقف ریخته شود.

نازک کاری ساختمان
مراحل نازک کاری ساختمان

معرفی نازک کاری در سفت کاری و نازک کاری ساختمان

نازک کاری مرحله‌ای است که بعد از سفت کاری انجام می‌شود و به پوشش ظاهری ساختمان مربوط می‌گردد. این مرحله شامل مراحلی نظیر عایق کاری، سنگ کاری و هرگونه اندود کاری و نقاشی می‌باشد. در صورتی که نازک کاری به خوبی انجام نگیرد، نمی‌توانید انتظار داشته باشید که طراحی داخلی ساختمان شما مطابق میلتان انجام شود.

مراحل نازک کاری ساختمان

هنگام اجرای پروژه، لیست نازک کاری توسط کارفرما برای پیمانکاران تعیین می‌گردد و با توجه به نوع قرارداد نازک کاری صورت می‌گیرد. در هر صورت، مراحل نازک کاری به صورت کلی با توجه به مراحلی که در زیر آمده است، انجام می‌شود.

اندود گچ و خاک در ساختمان سازی

پس از انجام مراحل سفت کاری و دیوار چینی، حالا وقت نازک کاری است که اولین مرحله آن با اندود گچ و خاک شروع می‌شود. نکته مهم آنکه برای اندود گچ و خاک ،از خاک رس نرم استفاده می‌شود. زیرا عایق‌بندی دیوارها را افزایش می‌دهد و همچنین از نفوذ مایعات جلوگیری می‌کند.

سفیدکاری و کشته کشی

حال که اندوده گچ و خاک به پایان رسید، وقت سفیدکاری است. این سفید کاری به وسیله گچ انجام می‌شود. در ابتدا گچ الک شده و با آب مخلوط می‌شود اما به دلیل اینکه گچ خیلی سریع خشک می‌شود، باید هرچه سریع‌تر آن را استفاده کرد.

اجرای سقف‌ها

اجرای سقف‌ها در نازک کاری به دو شکل گچبری شده یا کاذب به کار برده می‌شود. اصولاً سقف‌های کاذب زمانی اجرا می‌گردد که ارتفاع سقف‌ها نسبت به زمین خیلی بلند باشد و علاقه داشته باشید که آن را کوچکتر نشان دهید.

عایق سازی سرویس‌های بهداشتی

یکی دیگر از مراحل نازک کاری ساختمان، عایق سرویس‌های بهداشتی است. برای سرویس‌های بهداشتی همانند توالت و حمام از عایق قیر و گونی استفاده می‌شود. همچنین جاهایی که احتمال شستشوی بالا همانند آشپزخانه باشد، باید توسط قیر گونی‌ها عایق‌بندی گردند. بعد از عایق سازی، برای ساخت نمای زیباتر در این بخش، از سنگ های مناسب سرویس بهداشتی استفاده می‌کنند. برای این قسمت سنگ‌های متراکمی مانند مرمریت‌ها استفاده می‌‌شود که آب درون آنها نفوذ نکند. مرمریت‎هایی مانند سنگ مرمریت آباده، سنگ مرمریت دهبید و انواع مرمریت مشکی بسیار مناسب هستند.

کف سازی

یکی دیگر از مراحل نازک کاری ساختمان ، کفسازی است. قبل از اجرای پارکت و یا استفاده از سنگ‌های ساختمانی، باید توسط پوکه و سیمان یا فوم بتن، سطح را یک دست کنید.  فوم بتن به دلیل سبکی و اینکه عایق صدا و حرارت است، بیشتر توصیه می‌شود. بعد از کف سازی، به وسیله سنگ‌هایی که برای کف مناسب هستند، مرحله زیباسازی کف ساختمان را انجام می‌دهند. از جمله این سنگ‌ها می‌توان به سنگ مرمریت پارادایس، سنگ مرمریت دهبید، سنگ مرمریت آباده، سنگ مرمریت صلصالی اشاره کرد.

تدارک قرنیز دور دیوار

بعد از اجرای کف سازی، قرنیز دور دیوار اجرا می‌گردد. قرنیز را به این منظور اجرا می‌کنند که هنگام شستشوی ساختمان آب به دیوارها نفوذ نکند. اصولاً برای قرنیزها از سنگ کاشی یا متریال پی‌وی‌سی استفاده می‌کنند.

نمای بیرونی ساختمان

همزمان با اجرای مراحل پایانی نازک کاری ساختمان، نمای بیرونی هم قابل اجرا است. انتخاب متریال نمای بیرونی به انتخاب مهندس طراح بستگی دارد. به کارگیری سنگ‌های با کیفیت تراورتن‌ جهت نما، شما را در ایجاد یک نمای لوکس و لاکچری کمک می‌کند. سنگ‌های تراورتن مانند تراورتن حاجی آباد، تراورتن عباس آباد، تراورتن آبگرم، تراورتن رامشه از پرکاربردترین متریال‌های نمای بیرونی ساختمان هستند.

نظرات کاربران نظرات دیگران رابطه با این محتوا0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دسته بندی سنگ ساختمانی

جست و جو های محبوب

سنگ تراورتن یزد
سنگ تراورتن یزد

سنگ بر اساس کاربرد