هر کدام از سنگهای ساختمانی پس از استخراج از معدن، برای انجام عملیات برش و فرآوری به سنگبریها ارسال میشوند. پس از انجام این فرآیند، سنگهایی که آماده فروش هستند، اگر در خود سنگبری شرایط مناسبی فراهم باشد، جمعآوری میشوند و به مشتریان عرضه میگردند. در غیر این صورت این سنگها جهت نگهداری و فروش به انبارها ارسال میگردند. نگهداری سنگ ساختمانی در انبار های سرپوشیده امری مهم و ضروری است. در ادامه به مهمترین نکات مربوط به این مساله و مزایا و معایب آن میپردازیم.
نکات مربوط به نگهداری سنگ ساختمانی در انبار
همانطور که میدانید نگهداری از سنگهای ساختمانی در محل سنگ فروشیها مانند انبار و کارخانههای سنگ شرایط ویژهای دارد. نکات مهمی که در این باره وجود دارد، این است که حتما سنگها باید با چیدمان صحیح و اصولی در انبار یا خود کارخانه چیده شوند.
نکته مهم بعدی سر پوشیده بودن انبار است. حتما باید سنگها در فضایی سرپوشیده باشند تا مدت بیشتری سالم باقی بمانند. نکته آخر نیز چیدمان کلی سنگها است. این کار باید به نحوی صورت گیرد که سنگهای موجود در انبار در معرض دید قرار بگیرند. با توجه به اینکه سنگ چه ابعاد و چه اشکالی دارد، به یک نوع خاص چیده میشود. حال میخواهیم با بررسی تک تک این نکات بدانیم چرا و چگونه باید از سنگها در انبار نگهداری کرد؟
چیدمان اصولی سنگها در انبار
یکی از عوامل مهمی که باعث افزایش طول عمر سنگها و بالا بردن کیفیت آنها میشود، چیدمان اصولی و صحیح آنها است. نحوه چیدمان سنگها در انبار با توجه به ابعاد و ضخامت آنها متفاوت خواهد بود. به طور مثال سنگهای ساختمانی که طولی هستند و اصطلاحاً به آنها ۴۰ طولی گفته میشود، باید به طور عمودی چیده شوند. این سنگهای ساختمانی را به دیوار تکیه میدهند و به موازات یکدیگر قرار میگیرند.
سنگهایی که به آنها حکمی گفته میشود و دارای ابعاد مختلفی مانند ۳۰ در ۳۰ و ۴۰ در ۴۰ هستند، را میتوان بر روی هم قرار داد. نکته مهم دیگر، در مورد قرارگیری سنگهای اسلب میباشد. این نمونه سنگها را به صورت جدا از هم به وسیله استند نگهداری میکنند. اگر هم قرار باشد، این سنگها بهصورت تکی چیده شوند، میتوان جدا از هم آنها را به دیوار تکیه داد.
یکی دیگر از ننکات مهم نگهداری سنگ ساختمانی در انبار این است که سنگها را بر روی چه موادی در کف انبار، قرار میدهند. چرا که اگر سنگها بر روی قسمت نامناسبی قرار گیرند، به مرور زمان باعث فرسایش و از بین رفتن آنها میشود. به همین دلیل سنگهای اسلب را به دلیل وزن بالایی که دارند، بر روی قطعات چوبی نگهداری میکنند.
علت نگهداری سنگ ساختمانی در انبار سرپوشیده
این نکته که حتماً سنگهای ساختمانی در انبار سرپوشیده قرار بگیرند، موضوع بسیار مهمی است. چرا که با شناختی که از سنگهای ساختمانی دارید، میدانید که برخی از آنها با قرار گرفتن در نور آفتاب ممکن است کیفیت خود را از دست بدهند. هر چند در مورد سنگهایی نیز که این ویژگی را ندارند، توصیه میگردد که تمامی سنگها بهویژه سنگهای صادراتی، در فضای کاملاً سرپوشیده نگهداری شوند. مرطوب بودن و همچنین قرار گیری در معرض باران و برف نیز، باعث میشود که طول عمر سنگ کاهش یابد. این مورد در مکانها و مناطقی که هوای سردی دارند و تفاوت دمای بین شب و روز زیاد است، از اهمیت بیشتری برخودار خواهد است. در مجموعه آتاسنگ نیز، به دلیل حفظ کیفیت سنگها و ارائه بهترین سنگهای ساختمانی تمام آنها را در محیطی سرپوشیده نگهداری کرده و با روش دقیقی چیدمان میکنند.
چیدمان صحیح جهت جلوه بیشتر
چیدمان صحیح انواع سنگهای ساختمانی در انبار علاوه بر این که یک روش مناسب برای نگهداری سنگها است، میتواند جنبه دکوری و نمایشی نیز برای سنگها داشته باشد. هرگاه چیدمان به نحوه درستی انجام گیرد، سنگ جلوه بیشتری خواهد داشت و در معرض دید بیشتری قرار خواهد گرفت. در یک فروشگاه سنگ نیاز است، سنگ به خوبی دیده شود تا ظاهر و کیفیت آن کاملاً مشخص شود. به همین منظور میبایست آنها به نوعی چیده شوند، که قابل مشاهده باشند. مثلا اگر سنگهای تایل روی هم چیده شوند، به خوبی میتوان تمام زوایای آنها را بررسی کرد. به همین دلیل چند نمونه از این سنگها را در کنار هم و رو به فضای داخلی قرار میدهند.
بحث بعدی در چیدمان و نگهداری سنگ ساختمانی در انبار این است، که سنگها باید بهشکلی در انبار چیده شوند که به راحتی بتوان در بخشهای مختلف آن حرکت کرد. به طور کلی میتوان گفت فضای انبار، مانند یک شو روم عمل میکند که باعث بهتر دیده شدن سنگها میگردد. نکته مهم دیگر این است که سعی کنید بخشی از فضای انبار خود را به مصنوعات سنگی اختصاص دهید. قرار گرفتن مصنوعات سنگی مانند صراحی و پایه آیفون، در آن جا میتواند جلوه خاصی به انبار شما بدهد.
معایب نگهداری سنگ ساختمانی در انبار
تا به اینجا با مزیتهایی که نگهداری سنگ در انبارها دارد، آشنا شدیم. تنها عیبی که میتوان برای این روش نگهداری در نظر گرفت، این است که انبار سنگ، فضای کمتری نسبت به کارخانه دارد و نمیتوان مقدار بیشتری از سنگهای تولید شده را در این قسمت نگهداری کرد و در معرض نمایش قرار داد.
نکته آخری که در زمینه نگهداری سنگ در انبار وجود دارد، جابجایی اصولی آنها در انبار است. برای انجام عملیات در این بخش باید از نیروی متخصص جهت چینش و جابجایی استفاده کرد.
نظرات کاربران نظرات دیگران رابطه با این محتوا0