در این نوشتار قصد داریم به رنگ بندی سنگ مرمریت بپردازیم. اگر بخواهیم نام چند سنگ ساختمانی پرتقاضا و پر استفاده را نام ببریم، قطعاً سنگ مرمریت در صدر این نامها قرار میگیرد. بر اساس همین موضوع تعداد معادن استخراج سنگ مرمریت نسبت به سایر سنگها بیشتر میباشد. فراوانی معدن سنگ مرمریت باعث میشود که این سنگ تنوع زیادی در رنگبندی داشته باشد و بتوانیم این سنگ را با رنگهای زمینهاای بسیار متنوعی داشته باشیم.
سنگ مرمریت چیست؟
قبل از هر چیزی لازم است که توضیح کوتاهی در مورد سنگ مرمریت داشته باشیم. سنگ مرمریت یا همان ماربل یک واژه یونانی به معنای سنگ کریستالی و درخشان است. این سنگ حاصل دگرگونی سنگ آهک در دما و فشار بالا میباشد. انواع سنگهای مرمریت از نظر استحکام و خاصیتهای دیگر در درجه بندیهای مختلفی قرار میگیرند. بعضی از سنگهای مرمریت دارای استحکام بالایی هستند و به همین دلیل از آنها برای نصب در نمای خارجی ساختمان استفاده میکنند. دسته دیگر از سنگهای مرمریت زینتی هستند و نباید در تماس با رطوبت و آلودگی باشند چرا که رنگ آنها تغییر خواهد کرد. به صورت کلی از سنگهای مرمریت در قسمتهای داخلی ساختمان استفاده میکنند.
چرا رنگ بندی سنگ مرمریت متفاوت است؟
با توجه به رنگ بندیهای متفاوتی که در سنگ مرمریت وجود دارد، شاید این سوال برای شما پیش بیاید که منشاء اصلی اختلاف رنگ سنگهای مرمریت چیست؟ برای اینکه بتوانیم پاسخ دقیقی برای این سوال داشته باشیم باید عوامل تاثیر گذار بر رنگ بندی سنگ مرمریت را مورد بررسی قرار دهیم. سنگهای مرمریتی که از نقاط مختلف و مناطق گوناگون استخراج میشوند، نشان دهنده این هستند که عواملی مانند منطقه جغرافیایی معدن و ترکیبات مواد اولیه در خواص و رنگ سنگ مرمریت تشکیل شده، تاثیر گذار است.
در واقع همین ترکیبات معدنی باعث ایجاد تفاوت در رنگ بندی سنگ مرمریت میشود. شدت رنگ ها نیز نشانگر میزان ترکیبات تشکیل دهنده سنگ است. در حال حاضر مرمریتهایی که از معادن استخراج میشوند، دارای رنگهای سفید، زرد، سبز، صورتی، قرمز و غیره میباشند سنگهای مرمریت معمولاً دارای زمینه روشن هستند.
رنگ بندی های سنگ مرمریت
همانطور که میدانید و در این مطلب هم گفته شد سنگهای مرمریت به دلیل داشتن کانیهای متفاوتی که در ساختار خود دارند، رنگ بندیهای مختلفی را شامل میشوند. به عبارت دیگر میتوان گفت کانیها عامل تعیین کننده رنگ سنگ هستند. طبق این گفته سنگ مرمریت بر اساس رنگ زمینه به دسته بندی زیر تقسیم میشود.
- سنگ مرمریت سفید
- سنگ مرمریت سبز
- سنگ مرمریت مشکی
- سنگ مرمریت قرمز
- سنگ مرمریت قهوهای
- سنگ مرمریت سفید
سنگ مرمریت سفید
سنگ مرمریت سفید در ساختار خود هیچگونه کانی ندارد و به همین خاطر این سنگ زمینه رنگی تمام سفیدی دارد و درخشان به نظر میرسد. از بهترین سنگهای مرمریت سفید میتوان به سنگ مرمریت هرسین مرمریت دهبید و مرمریت بیرجند آرک سفید اشاره کرد. از انواع مدلهای سنگ مرمریت سفید میتوان در بسیاری از بخشهای ساختمان جهت نما و زیبا سازی استفاده کرد. به کار بردن رنگ سفید در ساختمان خصوصا در فضای داخلی، باعث دل باز نشان دادن محیط آن میشود.
سنگ مرمریت سبز
برخی از سنگهای مرمریت را میتوانید با رنگ سبز در بازار سنگ مشاهده کنید. رنگ سبز موجود در این سنگهای ساختمانی، به دلیل وجود کانیهای کلریت یا سیلیکات میباشد. از جمله سنگهای مرمریت سبز میتوان به سنگ مرمریت سبز نایین، مرمریت سبز انارک و مرمریت سیلیسی سبز اشاره کرد. همچنین طبق آمار موجود، بهترین نوع سنگهای مرمریت نیز میتوان به مرمریت سبز طبیعی اشاره داشت.
سنگ مرمریت مشکی
یکی از زیباترین سنگهای ساختمانی سنگ مرمریت مشکی است که اگر در ابعاد اسلب از آن استفاده شود، زیبایی آن دو چندان خواهد بود. رنگ سیاه سنگ مرمریت را مواد کربن دار موجود در این سنگ تشکیل میدهند. این نکته مهم را هم در مورد سنگهای مرمریت در نظر داشته باشید که علاوه بر نوع کانی، میزان کانی موجود در سنگ نیز در رنگ بندی سنگ مرمریت مهم است. کم یا زیاد بودن این کانیها باعث پر رنگ یا کمرنگ شدن سنگ میشود. سنگهای مرمریت نجف آباد، مرمریت مشکی مارشال، مرمریت مشکی طلایی و مرمریت مشکی محلات از بهترین و زیباترین نوع سنگ مرمریت مشکی هستند. استفاده از این سنگ های مرمریت در طراخی داخلی ساختمان ها جلوهای بسیار زیبا خواهد داشت.
سنگ مرمریت قرمز
یک رنگ بندی سنگ مرمریت که بسیار هیجان برانگیز است، سنگ مرمریت قرمز است. با استفاده از سنگهای قرمز میتوانید انرژی مثبت به فضای منزل ببخشید. این رنگ زیبا در سنگ قرمز به علت وجود کانی هماتیت یا کربنات منگنز به وجود می آید. از جمله سنگهای قرمز که کاربرد زیادی در ساختمان سازی دارند میتوان سنگ مرمریت بجستان، مرمریت قرمز کرمان و سنگ مرمریت قرمز بوانات را نام برد.
کاربرد سنگ مرمریت رنگی
از انواع رنگ بندی سنگ مرمریت میتوان در تمام قسمتهای ساختمان استفاده کرد. البته استفاده از رنگ و مدل سنگ مرمریت رنگی، بستگی به سلیقه صاحب ساختمان و یا سازندگان دارد. این سنگهای خاص و زیبا را میتوان در کفپوش ساختمان، جهت تزیین دیوار و سرویسهای بهداشتی، کانتر و کابینت آشپزخانه، پله، قاب آسانسور و دیوارههای پشت تلویزیون وسرویس خواب استفاده کرد.
نظرات کاربران نظرات دیگران رابطه با این محتوا0