یکی از بخشهای مهم دکوراسیون داخلی سقف آن میباشد. بهترین و پرطرفدارترین روش زیباسازی سقف ساختمان، سقف کاذب است. سقفهای کاذب در واقع در زیر سقفهای اصلی قرار میگیرند و میتوانند نواقص آن را کاملاً بپوشانند. از این نوع سقف در ساختمانهای مسکونی، تجاری، اداری و غیره استفاده میکنند و با توجه به مزیتهایی که دارند توجه افراد بسیاری را به خود جذب کردهاند. در این نوشتار قصد داریم در مورد انواع سقف کاذب صحبت کنیم.
سقف کاذب را بیشتر بشناسید
همانطور که گفته شد سقف کاذب به عنوان پوشش زیرین برای سقف اصلی عمل میکند. با توجه به اینکه سقفهای کاذب انواع و طرحهای مختلفی دارند، میتوانند فضا و جلوههای متفاوتی را به دکوراسیون منزل ببخشند. این نوع سقف به دیوارهای مجاور وصل میشود و بار آن به اسکلت ساختمان وارد میگردد. در نتیجه امنیت ساختمان در زمان وقوع حادثههایی مثل زلزله بالا میرود. سقفهای کاذب ارتفاع اتاق را کاهش میدهند و به همین دلیل در فضاهایی که خودشان سقف کوتاهی دارند، زیاد از این مدل استفاده نمیشود.
مزایای به کارگیری انواع سقف کاذب
این سقفها مزیتهای فراوانی دارند که از بین آنها میتوان به این موارد اشاره کرد.
- سقفهای کاذب قابلیت جابجایی دارند و در مقایسه با تعمیر و بازسازی سقف اصلی بسیار مناسبتر خواهند بود.
- تعمیر سقفهای کاذب آسان است و زحمت زیادی ندارد.
- این نوع سقف نقش بسیار و بسزایی در جذب صدا داشته از انتقال سر و صدا بین طبقههای آپارتمان و مجتمعها جلوگیری میکند.
- نصب عایقهای حرارتی و اجرای سقفهای کاذب بدون هیچ گونه درز و یا راه گریزی انجام میشود، که باعث میشود انتقال حرارت به صفر برسد و در نتیجه سقفهای کاذب نقش بسزایی در بهینهسازی مصرف انرژی دارند.
- این نوع از سقف، خط لولهها و سیم کشیهای رد شده در سقف اصلی را به صورت کلی پوشش میدهد.
معایب استفاده از انواع سقف کاذب
سقف کاذب میتواند ارتفاع اتاق را کمی کاهش دهد، چرا که در زیر سقف اصلی نصب میشود و ارتفاع آن را کمتر میکند. پس برای ساختمانهایی که خودشان ارتفاع کمی دارند کاربرد نخواهد داشت. پس از گذشت سالها سقف کاذب دوده وغبار میگیرد و کمی رنگ پریده میشود. مقاومت و استحکامی که این سقف دارد مانند سقفهای اصلی نیست و امکان تخریب آنها نیز وجود دارد. سقفهای کاذب نسبت به سقفهای اصلی نیاز به مراقبت و نگهداری بیشتری دارند.
انواع سقفهای کاذب کداماند؟
سقفهای کاذب شامل انواع و طرحهای مختلفی هستند که هر کدام با توجه به مزیت و معایبی که دارند، میتوانند برای ساختمانهای خاصی مناسب باشند در ادامه به بررسی چند نوع از آنها خواهیم پرداخت تا اگر تمایل به تهیه این نوع سقف دارید با برخی از ویژگی آنها آشنا باشید.
سقفهای کاذب کنافی
سقفهای کنافی امروزه در بسیاری از ساختمانها به چشم میخورند و به علت زیبایی بخشیدن به ساختمان، افراد زیادی طرفدار آن هستند. سقف کنافی به صورت پنلهایی از جنس گچ به صورت مسطح با اشکال مختلف به سقف اصلی نصب میشوند و در کنار ستون سنگی جلوه بسیار زیبایی به سالنهای پذیرایی میدهند. این سقف دارای دو مدل کناف یکپارچه و مشبک میباشد کناف مشبک از سازههای سپری و تایل های سقفی به صورت یک شکل تشکیل میشود، که توسط آویز به سقف اصلی متصل میشوند. با استفاده از این سقف دیگر نیاز به رنگ آمیزی نیست، همچنین تعمیر و نگهداری این نوع سقفها راحتتر است. برخی از کناف کاران با ترکیب این مدل سقف با نورهای ال ای دی طرحهای خاص و جذابی را ایجاد میکنند.
سقف رابیتس
یکی از رایجترین انواع سقف کاذب سقف کاذب رابیتس است. رابیتس یک نوع ورق مشبک از جنس گالوانیزه است که توسط سیم آرماتوربندی به شبکههای فرعی متصل میگردد. رابیتس را در نوع برجسته و مسطح میسازند. سقف کاذب رابیتسی که برجسته باشد، دهانه بزرگتری نسبت به نوع مسطح خود دارد. مزیتی که این سقفها دارند این است که دسترسی آسان به آنها وجود دارد و طرح پذیری متنوعی را شامل میشوند. همچنین سرعت اجرای سقف رابیتس بالا است و به راحتی میتوان آن را نصب کرد.
سقف آکوستیک
این نوع سقف کاذب نیز به عنوان یک سقف تزئینی و دکوراتیو به شمار میرود. جنس این سقف از مواد و متریالهایی مانند پلاکهای چوبی و گچی و ورقههای مقوایی فشرده و پارچه چین دار میباشد. ویژگیها و مزیتهای مهمی که این سقف دارد این است که میتوان به راحتی آن را نصب کرد و مورد استفاده قرار داد. انواع سقف کاذب آکوستیک ضد صدا و حریق است و قیمت بسیار مناسبی دارد. از آکوستیک در مکانهایی که انعکاس صوت و سر و صدا زیاد است، مانند سالنهای کنفرانس و سینماها به وفور استفاده میکنند. بعلاوه در کنار سنگهای آنتیک جلوه بسیار زیبایی به دکوراسیون فضا میدهد.
انواع سقف کاذب گریلیوم
سقف کاذب گریلیوم یک سقف تزئینی به شمار میرود. جنس این سقف از آلومینیوم یا آلیاژ است و به سقف باز نیز معروف است. بعد از نصب این سقف وقتی به آن نگاه میکنید حفرههایی مربع شکل که کنار یکدیگر به صورت منظم هستند را میبینید که بسیار زیبا و خلاقانه است. نصب گریلیوم مانند سایر سقفهای کاذب توسط آویز با استفاده از سیم مفتول انجام میگیرد.
نظرات کاربران نظرات دیگران رابطه با این محتوا0