تولید و توزیع سنگ های ساختمانی در ابعاد تایل و اسلب

آدرس : اصفهان - شهرک صنعتی محمود آباد

نمای ساختمان با پانل‌های HPL

[post_views]

یکی از متریال‌های با ارزشی که در ساختمان سازی از خصوصیات فوق ‌العاده‌ای برخوردار است، ورق‌های hpl می‌باشند. این صفحات در دکوراسیون داخلی و خارجی به خوبی به کار برده می‌شوند اصولاً از هرگونه عیب و ایرادی هم به دور هستند. بسیاری از افراد هم ترجیح می‌دهند از متریالی در نما استفاده کنند که علاوه بر زیبایی از نظر هزینه هم مطلوب باشد. در این محتوا تلاش کرده‌ایم تا در مورد یکی از نماهای جذاب ساختمانی به نام اچ پی ال و خصوصیات و ویژگی‌های آن و کاربرد پنل های HPL در نما ساختمان صحبت کنیم. پس تا انتها ما را همراهی کنید.

پنل HPL چیست؟

ورق‌هایی که دارای روکش‌های طرح چوب با طرح‌های متعدد و متفاوتی می‌باشد،  اچ پی ال نامیده می‌شوند. این پنل‌ها از لمینت‌های تحت فشار بالا ساخته شده‎اند. این پنل‌ها با مخلوط کردن سطح‌های سلولوزی و رزین‌های فنولیک در دمای بالای ۱۵۰ درجه و با فشار ۳۰۰ بار ساخته شده و صفحات محکمی ایجاد می‌کنند که برای استفاده در نمای ساختمان‌ها بسیار مناسب است.‌

سطح آخر که همان سطح رنگی و ملامینه آخر پنل‌های HPL می‌باشد. دارای طرح و رنگ‌های گوناگون است. مواد اولیه نظیر کاغذ دکوراتیو، رزین فنولیک و رزین ملامین در ساخت این ورق‌ها به بده می‌شود. رزین‌هایی که درون این پنل یا ورق‌ها به کار می‌روند، جزء رزین‌های بسیار پایدار با مقاومت شیمیایی بالا هستند که چسبندگی، پیوند پایدار و برگشت ناپذیری بین لایه‌های مختلف ایجاد می‌کنند. همین مساله کاربرد پنل های HPL را بسیار گسترده و انعطاف پذیر می‌کند.

ویژگی و خصوصیات بارز پنل‌های اچ پی ال

این دسته از پانل‌هایی که طرح چوب هستند، امکانات وسیع و ویژه‌ای را برای طراحی نما به ویژه در نمای مدرن ساختمان و قسمت‌های مختلف ساختمان مانند آسانسور و دیوارهای ویژه فراهم می‌کنند. پانل‌هایی که طرح چوب هستند، گرمای چوب را به محیط هدیه می‌دهند. این پنل‌ها دارای یک سری خصوصیات و ویژگی‌های برتر است که در ادامه آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

ویژگی های پنل اچ پی ال
ویژگی های پنل های اچ پی ال

سازگاری با شرایط آب و هوایی

پانل‌های HPL یا همان صفحات HPLT در برابر نور خورشید، باران بخصوص باران‌های اسیدی و رطوبت مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهند.  پس به راحتی در هر شرایط آب و هوایی قابل استفاده می‌باشند. نماهای ساخته شده با پانل اچ پی ال در برابر تغییرات دائمی، هیچ تأثیری نمی‌پذیرند، در نتیجه ضخامت آنها تغییری نمی‌کند. در  شهرهای آلوده که آلودگی هوا بیشتر از دیگر نقاط است، تاثیری در شکل ظاهری پنل‌ها ایجاد نخواهد شد.

مقاوم در برابر حرارت عامل موثر در گستردگی کاربرد پنل های HPL

یکی دیگر از ویژگی‌های بارزی که در این نوع پنل وجود دارد، مقاوم بودن در برابر حرارت می‌باشد. پنل‌های HPL دمای گرم و خشک را تا ۱۸۰ درجه سانتیگراد تحمل می‌کنند. یکی دیگر از مزیت‌های ویژه این نوع پنل مقاوم بودن در برابر حرارت سیگار است. ساختمان‌هایی که در معرض استعمال سیگار می‌باشند با استفاده از پنل‌های HPL به راحتی می‌توانند از آسیب وارده و حرارت آن در گزند باشند.

کاربرد پنل های HPL در نمای داخلی ساختمان

از این صفحات علاوه بر نمای خارجی، به راحتی می‌توان در پوشش و نمای داخلی ساختمان نیز استفاده کرد. این ویژگی علاوه بر اینکه نمای داخلی زیبا و منحصر به فردی را ایجاد می‌کند، زیبایی و جذابیت داخلی آن را تضمین می‌نماید. با استفاده از طرح و رنگ‌های گوناگون HPL  در کنار طرح‌های زیبای انواع سقف کاذب در نمای داخلی  یک هماهنگی ویژه‌ای بین طرح و رنگ مبل‌ها  با پوشش محیط ایجاد خواهید کرد.

کاربرد پنل های HPL در نمای داخلی ساختمان
کاربرد پنل های HPL در نمای داخلی ساختمان

مقاومت مکانیکی بالای اچ پی ال

ورق‌های اچ پی ال به دلیل داشتن قابلیت‌های ارتجاعی و خمشی بالا از یک مقاومت مکانیکی بسیار بالایی برخوردار هستند و در نتیجه، این ورق‌ها در برابر ضربه‌های وارده مقاوم هستند. همین ویژگی، کاربرد پنل های HPL را بسیار راحت می‌کند.  اینگونه ورق‌های مستحکم در برابر فشارهای متعدد از جمله فشار بادها یا طوفان‌های شدید عکس‌العمل بسیار خوبی از خود نشان داده و می‌توانند به راحتی فشارها را مهار نمایند. پس می‌توان از آن به عنوان مستحکم‌ترین نمای ساختمانی یاد کرد.

مقاومت در برابر آتش سوزی از مزایای کاربرد پنل های HPL

بسیاری از افراد تصور می‌کنند چون این ورق‌ها از روکش‌های چوبی ساخته شده‌اند، پس به راحتی در برابر آتش سوزی از بین رفته و منفجر می‎گردند، در حالی که چنین نیست. ورق‌های اچ پی ال از مقاومت و استحکام بسیار بالایی برخوردار هستند و به‌راحتی نمی‌سوزند. این ورق‌ها در برابر دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد ذوب نشده و حتی گازهایی هم که بر اثر سوختن از آن ساطع می‌شود، گاز خطرناکی نیست و در حد پایین می‌باشند.

عدم نیاز به شستشوی مکرر

سطوح ورق‌های اچ پی ال از خلخل و فرج کمتر  یا حتی بدون تخلخل ایجاد شده است. این سطوح، دارای خاصیت آنتی الکترواستاتیک است‌. این خاصیت از خاک گرفتگی و لک گرفتن نماها به شدت جلوگیری می‌کند. پس نیازی نیست که به محض آلودگ،ی مرتب گردگیری یا شسته شوند. مواد شیمیایی که در مواد شوینده به کار رفته بر روی ورق‌های HPL، هیچ تاثیری نخواهد داشت و همچنان این ورق‌ها از هر گزندی مصون هستند.

مقاومت در برابر نور خورشید

این ورق‌ها به دلیل اینکه به طور مداوم در معرض نور خورشید هستند، از ایمنی بالایی برخوردار می‌باشند و به راحتی تغییر رنگ نمی‌دهند. تکنولوژی به کار رفته در ورقه‌های اچ پی ال باعث می‌شود این صفحات تا ۳۰ سال بدون تغییر بمانند و هیچ گونه آسیب نبینند.

انواع پنل HPL
انواع پنل HPL

تنوع بالای رنگ

ورق‌های HPL از طیف رنگی بسیار گسترده‌ای برخوردار می‌باشند. طیف های رنگی شامل طرح‌ها و رنگ‌های چوبی رنگی و سرامیکی هستند. این تنوع رنگ، ظاهری بسیار زیبا و استثنایی را به نما می‌بخشد.

موارد کاربرد پنل HPL در نمای ساختمان

با توجه به ویژگی و خصوصیاتی که برای این نوع ورق ذکر شد این متریال به راحتی می‌تواند در پروژه‌های مختلف به عنوان نمای خارجی و داخلی ساختمان مورد استفاده قرار گیرد. مکان‌هایی در ساختمان که این نوع پنل‌ها را در آن مورد استفاده قرار می‌دهند، شامل سرویس‌های بهداشتی عمومی در ورزشگاه ها، آسانسورها، کابینت سازی‌ها در انواع صنایع از جمله آهن سازی و کشتی سازی، نمای بیرونی ساختمان‌های لوکس و لاکچری و بسیاری دیگر از موارد می‌شود.

جمع بندی نهایی

اگر شما هم به فکر ارتقای نمای داخلی و خارجی ساختمان خود هستید، ورق‌های HPL گزینه‌ای بسیار مطلوب و ایده آل می‌باشند. این روکش همانند دیگر روکش‌ها دارای درجه بندی کیفی فراوانی هستند در صورت استفاده بهینه از این روکش‌ها، تا سال‌ها از تعمیر و تعویض بی‌نیاز خواهید بود.

نظرات کاربران نظرات دیگران رابطه با این محتوا0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دسته بندی سنگ ساختمانی

جست و جو های محبوب

سنگ تراورتن یزد
سنگ تراورتن یزد

سنگ بر اساس کاربرد