سنگ مشکی به علت رنگ خاص و زیبایی که دارد، همیشه از دسته سنگهای پرطرفدار بین معماران و سازندگان بوده است. از این سنگ میتوان در بخشهای مختلف ساختمان استفاده کرد. انواع مرمریت مشکی در طرحها و اندازههای مختلف جهت کاربردهای متعدد از معادن استخراج میگردند و پس از فرآوری به بازار عرضه میشوند. در این نوشتار می خواهیم با انواع سنگ مشکی بیشتر آشنا شویم و بدانیم هر کدام چه کاربردهایی در زمینه ساخت و ساز دارند.
انواع سنگ مشکی
سنگ مشکی سنگی است که دارای رگههای زیبا بوده و در لابیها و دیوارههای داخلی ساختمان به کار میرود. سنگ ساختمانی مشکی به علت ظاهر زیبا و خاصیت چرک تابی، جذب آب پایین و ضد باکتری بودن، در کانترهای آشپزخانه به وفور استفاده میشود. در بین انواع سنگها، سنگ با رنگ مشکی در سنگهای مرمریت بیشتر یافت میشود.
علت مشکی بودن سنگهای مرمریت وجود ترکیبات کربندار در آنها است. در سنگهای گرانیتی نیز وجود کانیهایی مانند بیوتیت و هورنبلند باعث مشکی شدن آنها میشود. هر چقدر میزان این کانیها در سنگ بیشتر باشد، آن سنگ مشکیتر خواهد بود. مرمر مشکی نیز در برخی از ساختمانهای لوکس مورد استفاده قرار میگیرد که بسیار جذاب و زیبا میباشد.
سنگ مشکی مرمریت
سنگ مرمریت مشکی یکی از پرمصرفترین مصالح ساختمانی است که از آن در بخشهای مختلف ساختمان استفاده میکنند. مرمریت مشکی معمولا دارای رگههایی به رنگ طلایی، نقره ای و سفید هستند. این رگهها باعث شده که بتوان از سنگهای مرمریت مشکی با ابعاد اسلب در طرحهای بوک مچ و فورمچ استفاده کرد. علاوه بر این موارد می توان از مرمریتهای مشکی در طراحیهای مدرن و کلاسیک نیز استفاده کرد.
انواع سنگ مشکی مرمریت
چندین نمونه سنگ مرمریت مشکی وجود داردکه هرکدام با توجه به طرحی که دارند، زیبایی مخصوص به خود را به رخ میکشند. از جمله انواع سنگ های مشکی مرمریت می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- مرمریت لاشتر
- مرمریت دهبید مشکی
- مرمریت دهبید مشکی اسپایدر
- مرمریت مشکی نجف آباد
- سنگ مرمریت گلدن بلک
کاربرد انواع سنگ مرمریت مشکی
به صورت کلی می توان گفت از رنگ مشکی مرمریت بیشتر در فضاهای داخلی ساختمان استفاده میکنند. اما به علت دارا بودن رنگ تیره میتوان به عنوان کفپوش لابی در مراکز تجاری و هتلهای لوکس نیز از آن استفاده کرد. این سنگ باعث ایجاد جلوهای بسیار شیک و زیبا در ساختمان شما میشود. نکته قابل توجهی که در بحث کاربرد سنگ مشکی وجود دارد، این است که نباید از مرمریتهای مشکی که ساب براقی دارند در کف محلهایی که دارای کاربری سخت و خشنی هستند، استفاده کرد. مرمریت مشکی به صورت سنگ اسلب به عنوان سنگ کانتر یا اپن آشپزخانه و یا سنگ بین کابینتی مورد استفاده قرار میگیرد. این سنگ میتواند ظاهری بسیار لوکس به آشپزخانه شما ببخشد. از این سنگ میتوان در راه پله، قاب دور آسانسور و مصنوعات سنگی نیز استفاده کرد.
سنگ مشکی گرانیت
یکی از سنگهای پرمصرف ساختمانی انواع سنگ گرانیت مشکی است. این سنگ به دلیل مقاومت زیاد و در مقابل ضربه، آلودگی و تغییر آب و هوایی و مقاومت در برابر خش از محبوبیت بالایی در بین طراحان و سازندگان برخوردار است. از انواع سنگ مشکی گرانیت میتوان سنگ گرانیت مشکی نطنز، سنگ گرانیت مشکی چایان و سنگ گرانیت مشکی الموت را نام برد.
ویژگی و کاربرد سنگ گرانیت مشکی
سنگهای گرانیت مشکی به دلیل ساختاری که دارند بسیار مقاوم و محکم هستند. این سنگها در برابر عوامل مختلفی که تخریبزا باشند از خود مقاومت نشان میدهند. از مهمترین ویژگیهای این سنگ میتوان به چسبندگی قوی به ملات، نگهداری راحت، مقاومت در برابر آلودگی و تغییرات جوی اشاره کرد. به دلیل خصیصههای عالی این سنگ میتوان از آن در تمامی بخشهای ساختمان استفاده کرد.
کاربردهای سنگ گرانیت در ساختمان بسیار متنوع است. قسمتهایی مانند انواع دیوارها، کابینت، راه پله، کانتر، سرویس بهداشتی و کف ساختمان مکانهای بسیار خوبی برای استفاده از این سنگ هستند. علاوه بر این میتوان از انواع سنگ مشکی گرانیت در مکانهای پر رفت و آمدی مانند پیادهروها، ساختمانهای اداری و تجاری، جدول کشیهای خیابان، بیمارستانها و غیره استافده کرد. سنگ گرانیت مشکی را می توان با مصالح ساختمانی دیگر ترکیب کرد و طرحهای بینظیری را به کمک آن خلق نمود.
قیمت سنگ گرانیت مشکی
عوامل متعددی وجود دارند که میتوانند قیمت این سنگ ساختمانی را تغییر دهند. یکی از مهمترین عوامل که در مورد سنگ گرانیت مشکی نیز صدق میکند. هر چقدر که کیفیت سنگ گرانیت بالاتر باشد، قیمت آن نیز بیشتر خواهد بود. ابعاد سنگ نیز یک عامل تعیین کننده در قیمت به شمار میرود. در برخی موارد سنگ مشکی گرانیت را با توجه به کاربردی که دارد، در ابعاد مختلف برش میدهند. همانطور که میدانید هر چه که ابعاد سنگ گرانیت مشکی بزرگتر باشد، از قیمت بالاتری نیز برخوردار خواهد بود. فرآوری سنگ مشکی گرانیت نیز نقش بسزایی در قیمت آن دارد. دقت در برش سنگ، میزان ساب و پولیشی که به سنگ داده میشود، سورت سنگ و غیره از دیگر عوامل تاثیرگذار بر قیمت محسوب میشوند.
نظرات کاربران نظرات دیگران رابطه با این محتوا0