سنگ مرمر سنگ آهکی دگرگون شده با کانیهای رنگارنگ میباشد که اصلیترین کانی تشکیلدهنده آن کلسیت است. این سنگ ساختمانی و دکوراتیو از طرفداران زیادی برخوردار است و در بخشهای مختلفی از ساختمان جهت زیباسازی و مقاوم کردن آن بخش استفاده میشود. و سنگهای مشابه آنکه در طبیعت تشکیل شدهاند امروزه نقش مهمی را در طراحی و دکوراسیون داخلی ایفا میکنند. در ادامه مطلب با کاربرد سنگ مرمر در فضاهای مختلف آشنا خواهیم شد.
سنگ مرمر
همانطور که میدانید سنگ مرمر با قرار گرفتن در معرض فشار و حرارت زیاد دگرگون شده و تشکیل میشود. این سنگ در دو سورت یکدست و سورتی که دارای رگه میباشد تولید میشود. رگههایی که در سنگ مرمر دیده میشود به دلیل ناخالصیهایی است که در این سنگ وجود دارد. رنگی که در سنگهای مرمر مشاهده میکنید به علت وجود موادی مانند اکسید آهن، سیلیس، میکاف گرافیت و سایر مواد آهکی میباشد. رنگهایی که در سنگ مرمر یافت میشود در هیچیک از سنگهای ساختمانی دیگر پیدا نمیشود. وجود کلسیت در این سنگ باعث شده تا سنگ مرمر بهگونهای باشد که بتوان آن را بهخوبی تراشید و صیقل داد. وقتیکه این سنگ بهخوبی تراشیده و صیقلی شود شفاف و درخشنده شده و این موضوع باعث میشود تا کاربردهای مختلفی برای این سنگ زیبا به وجود آید.
ویژگیهای سنگ مرمر
اولین و مهمترین ویژگی که برای سنگ مرمر وجود دارد سختی و مقاومت این سنگ میباشد. مقاومت بالایی که این سنگ دارد باعث شده تا از آن در بخشهایی از ساختمان که به سنگهای بسیار سخت و مقاوم احتیاج هست استفاده شود. این سنگ در برابر شرایط محیطی همچون رطوبت و گرما سرما بسیار مقاوم بوده و میتوان سالیان سال از این سنگ زیبا استفاده کرد. ساختار سنگ مرمر بهگونهای است که بهندرت دچار آلودگی میشود این موضوع باعث شده این سنگ بتواند مدتزمان زیادی زیبای خود را حفظ کند. زیبایی و خاص بودن سنگهای مرمر از دیگر ویژگیهای این سنگ میباشد که این زیبایی باعث شده تا در ساختمانهای لوکس و خاص بهوفور از این سنگ استفاده شود. بافت متراکم و خوبی که مرمر دارد عایق حرارت بوده و باعث حفظ انرژی میشود این مزیت ویژهای برای این سنگ ساختمانی به شمار میآید.
انواع سنگ مرمر
سنگ ساختمانی و دکوراتیو در انواع مختلف موجود میباشد و دستهبندی این سنگ بر اساس رنگ آن انجام میشود. رنگهای سبز، صورتی، آبی و غیره نمونههایی از این سنگ میباشند. نامگذاری انواع مختلف سنگ مرمر برحسب مکان و معدنی است که استخراج آن سنگ صورت گرفته است. معادن مرمر محلات و استان فارس از معروفترین معادن مرمر ایران میباشد. با برخی از نامگذاری سنگهای مرمر در ادامه آشنا خواهیم شد.
– مرمر سبز عباسآباد
– مرمر پرتقالی کاشمر
– مرمر خلج خراسان
– مرمر صورتی نقده
– مرمر آب باریک آذرشهر
– مرمر سبز شاهیندژ
– مرمر سبز بورق یزد
– مرمر اسفند کرمان
کاربرد سنگ مرمر
مرمر این سنگ ساختمانی زیبا و جذاب به دلیل ویژگی و خاصیتهای منحصربهفردی که دارد دارای کاربردهای متنوعی در بخشهای مختلف ساختمان میباشد با بررسی کاربرد انواع سنگ مرمر با این سنگ ساختمانی را بیشتر آشنا خواهیم شد.
کاربرد سنگ مرمر در فضای بیرونی ساختمان
معماران در ساختمانهای لوکس برای بالابردن جذابیت و زیبایی در نمای بیرونی ساختمان از سنگ مرمر استفاده میکنند. نمای ساختمان بهطورکلی صورت ساختمان محسوب میشود اگر قصد استفاده از این سنگ را برای نمای ساختمان داشته باشید باید زیبایی، استحکام، عایق حرارتی و همچنین قیمت آن را در نظر داشته باشید. اتصال سنگ مرمر نما اصول خاص خود را دارد که نیاز به مهارت بالا برای این کار لازم دارد.
کاربرد در سنگ کابینت
بدون شک سنگ مرمر در هر قسمت از ساختمان که استفاده شود باعث ایجاد فضای خیرهکنندهای میگردد. یکی از مهمترین بخشهای هر خانهای آشپزخانه آن میباشد که با استفاده از سنگ مرمر در این قسمت میتوانید زیبایی منزل خود را دو چندان کنید. استفاده از سنگ مرمر جهت سنگ کابینت و دیوار پوشهای بین کابینتی باعث ایجاد یک نمای زیبا و آشپزخانهای خاص میگردد. یکی از برترین مزیتهایی که استفاده از این سنگ در طراحی آشپزخانه دارد سهولت در پاک کردن این سنگ میباشد.
کاربرد بهعنوان کفپوش
بدون شک کاربرد سنگ مرمر بسیار چشمگیر است و در هر قسمت از ساختمان که استفاده شود باعث ایجاد فضای جذاب و خیرهکنندهای میگردد. وقتی از سنگ مرمر برای کف ساختمان خود استفاده میکنید بهراحتی میتوانید کف ساختمان را تمیز کنید و این یک مزیت مهم برای سنگ مرمر به شمار میآید. سنگهای مرمر به علت رنگ روشنی که دارند زمانی که در کف ساختمان بهکاربرده شوند باعث دل باز و روشن نشان دادن محیط منزل میشوند.
کاربرد در پله و راهپله
ازآنجاکه مرمر سنگی محکم و سنگین میباشد، استفاده ازآنجهت پله و راهپلهها انتخاب بسیار مناسبی است. سنگ پله میبایست سنگی مقاوم در برابر ضربه و سایش باشد و بهمرورزمان رفتوآمدها سنگ پله دچار سایش میکند. سنگ مرمر با دارا بودن این ویژگی گزینه خوبی برای پلهها و راهپلههای ساختمان میباشند.
کاربرد سنگ مرمر در میزهای مرمر
شاید هنوز استفاده از میزهای مرمر در بین افراد رایج نشده باشد اما استفاده از این نوع میز خاص و منحصربهفرد فضایی خاص و شیک ایجاد خواهد کرد. اینگونه میزها دارای سختی زیاد و زیبایی خیرهکنندهای هستند. از این میزهای مرمر میتوان بهعنوان میزهای غذاخوری و یا میزهای جلوی مبل و یا کنار مبل استفاده کرد.
به طور کلی سنگ مرمر یکی از سنگ های باکیفیت، پرطرفدار با ظاهری زیباست. برای خرید سنگ مرمر متناسب با متراژ مورد نظر با همکاران ما در آتاسنگ تماس بگیرید و پس از انجام مشاوره سنگ مورد نظر خود را تهیه فرمایید. آتاسنگ با تولید و ارائه انواع سنگ از جمله سنگ مرمر محصولات خود را با قیمتی مناسب و کیفیتی بالا به فروش میرساند.
ساخت مصنوعات سنگی به وسیله مرمر
سنگ مرمر یکی از پرکاربردترین سنگها در ساخت مصنوعات سنگی است که به دلیل زیبایی و استحکام بالا، طرفداران زیادی دارد. این سنگ در انواع مختلفی از مصنوعات سنگی به کار میرود که برخی از آنها عبارتاند از:
- آبنما سنگی: آبنماها با طراحیهای مختلف و استفاده از سنگ مرمر میتوانند جلوهای خاص به فضاهای داخلی و خارجی ببخشند.
- پایه آیفون سنگی: این پایهها علاوه بر کارکرد عملی، به عنوان یک المان تزئینی نیز مورد استفاده قرار میگیرند.
- مجسمهها و المانهای تزئینی ساختمان: مجسمهها و المانهای هنری ساخته شده از مرمر به دلیل قابلیتهای خاص این سنگ در شکلپذیری و پرداختکاری، بسیار محبوب هستند.
- میز قهوهخوری: میزهای ساخته شده از سنگ مرمر به دلیل ظاهر زیبا و مقاومت بالا، در دکوراسیون داخلی منزل کاربرد دارند.
- لامپ تزئینی: لامپهای ساخته شده از مرمر میتوانند به عنوان یک نقطه کانونی زیبا در دکوراسیون خانه عمل کنند.
- میز: میزهای ناهارخوری و کار ساخته شده از مرمر به دلیل مقاومت در برابر خط و خش و زیبایی ظاهری، بسیار مورد توجه هستند.
کاربرد دارویی و صنعتی سنگ مرمر
سنگ مرمر علاوه بر کاربردهای هنری و تزئینی، در صنعت و پزشکی نیز مورد استفاده قرار میگیرد. برخی از این کاربردها عبارتاند از:
- پودر سنگ مرمر:
- دارویی: پودر سنگ مرمر میتواند برای افرادی که مبتلا به ریفلاکس اسید یا سوء هاضمه هستند مفید باشد.
- صنعتی: این پودر به عنوان مادهی رنگی، مادهی پرکننده در رنگ، سفیدکاری، بتونه، پلاستیک، دوغاب، مواد آرایشی، کاغذ و … استفاده میشود. البته این کاربردها عمدتاً در سنگهای مرمر بسیار سفید و خالص مشاهده میشود.
- خنثیسازی اسید: سنگ مرمر در صنایع شیمیایی برای خنثیسازی اسیدها به کار میرود.
با توجه به کاربردهای گسترده سنگ مرمر در زمینههای مختلف، میتوان این سنگ را یکی از مهمترین و با ارزشترین سنگهای طبیعی دانست.
نظرات کاربران نظرات دیگران رابطه با این محتوا0