تولید و توزیع سنگ های ساختمانی در ابعاد تایل و اسلب

آدرس : اصفهان - شهرک صنعتی محمود آباد

آشنایی با عایق صوتی و روش اجرای آن

[post_views]
یکی از مهم‌ترین مواردی که در ساختمان سازی و در ساخت و ساز بناها بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد، عایق صوتی آن می‌باشد. در گذشته به علت ضخیم بودن دیوارها، بلند بودن سقف‌ها و محوطه‌های وسیعی که در پیرامون بناها وجود داشت، آلودگی صوتی فراوان نبود و حتی از اهمیت آنچنانی هم برخوردار نبود. ولی امروزه با توسعه شهرها و ماشین‌ها، آلودگی صوتی نسبت به قبل خیلی بیشتر افزایش پیدا کرده است. پس باید به فکر تمهیداتی خاص برای کاهش اصوات مزاحم بود. بنابراین در این مقاله به انواع عایق صوتی که به همراه سنگ‌های ساختمانی  بکار برده می‌شوند شرح خواهیم داد؛ پس با ما همراه باشید.

منظور از عایق‌های صوتی چیست؟

المان‌ها یا وسایلی که از ورود سر و صدا به مکان و فضای خانه جلوگیری به عمل می‌آورند را عایق صوتی می‌گویند. در گذشته برای عایق بندی کردن یک مکان در مرحله ساخت، از یک مصالح و لوازم مشخصی برای عایق کردن کف، دیوار یا سقف‌ها استفاده می‌کردند. به عنوان مثال در کف بنا، انواع سنگ های ساختمانی مستحکم و با دوام را به کار می‌بردند، اما اکنون با شیوه‌های متنوع می‌توان نسبت به عایق بندی ساختمان‌ها اقدام نمود.

انواع عایق صوتی

برای اینکه ساختمان شما به خوبی عایق گردد باید از یک متریالی استفاده شود که چگالی خیلی بالایی داشته باشد و انرژی‌های صوتی و ارتعاشات را به خوبی در خانه بهبود دهد. در  ادامه به بررسی این متریال‌ها می‌پردازیم.

عایق پشم سنگ

به تصور عده‌ای استفاده از سنگ‌های ساختمانی می‌تواند جایگزین خوبی برای مواد عایقی باشد، در حالی که چنین نیست. متریال صوتی همانند پشم سنگ بسیار عالی عمل می‌کند. این ماده، ضد حریق بوده که از یک نوع سنگ آذرین به نام سنگ بازالت که از بازمانده فعالیت‌های آتشفشانی هستند، تولید می‌گردد. این عایق یک متریال نارسانا است که هدایت الکتریکی آن صفر است. اصولا پشم سنگ‌ها ضد آلرژی بوده و هیچ ضرری برای انسان ندارند. در تولید پشم سنگ‌ها هیچ گونه مواد شیمیایی به کار نرفته و همانند سنگ‌های ساختمانی از دوام و طول عمر بالایی برخوردار می‌باشد.
انواع عایق صوتی
انواع عایق صوتی

عایق پشم شیشه محکم از دیگر انواع عایق صوتی

یکی از متریال قدیمی که از گذشته تا به حال به عنوان عایق صوت مورد استفاده قرار گرفته همین پشم شیشه  بوده است که برای تولید آن اصولا شیشه‌ها را مذاب می‌کنند. سپس آنها را به صورت الیاف در می‌آورند. این الیاف و فیبرهای پشم و شیشه موجب حبس کردن هوا داخل خودشان شده و خاصیتی ارتجاعی را ایجاد می‌کند. این ویژگی پشم شیشه باعث شده تا از آنها در کنار دیگر متریال سنگ‌ها به عنوان یک عایق آکوستیک استفاده گردد. این محصول در عایق کاری دیوارها طرح‌ها، سقف‌ها و عایق کاری مخازن استفاده می‌شود.

عایق پلی اورتان

یکی از دیگر از انواع عایق صوتی پرمصرف که در صنعت ساختمان سازی بسیار از آن استفاده می‌شود، فوم‌های پلی یورتان هستند. آنها از دو ماده ایزوسیلنات و پلی ال تشکیل می‌شوند. اسپری فوم پلی یورتان یک عایق آکوستیک بسیار خوب را ایجاد خواهد کرد که از انتقال سر و صدا به داخل ساختمان‌ها جلوگیری به عمل می‌آورد.

سنگ‌های ساختمانی

سنگ‌هایی که در ساختمان‌ها به کار برده می‌شوند، چه برای نمای داخلی و چه به عنوان نمای خارجی، علاوه بر اینکه یک عایق حرارتی و رطوبتی محسوب می‌شوند، به خوبی در برابر صوت و آلودگی‌های صوتی به عنوان عایق عمل خواهند کرد. اصولا اکثر سنگ‌ها از بهترین انواع عایق صوتی هستند، اما در میان آنها پوکه‌های معدنی بهترین نوع سنگ برای عایق صوتی خواهد بود و به کارگیری آن بر روی کف و دیوارها به خوبی صدا را پوشش داده و مانع عبور و تردد صدا از بیرون به داخل محیط منزل و برعکس می‌گردد.

عایق الاستومری

یکی دیگر از انواع عایق صوتی ، عایق الاستومری یا الاستومریک است که در برابر آلودگی، رطوبت، بخار آب و سر و صدا به خوبی مقاومت نشان می‌دهد. این نوع عایق وزن بسیار کمی داشته و به دلیل انعطاف پذیر بودن برای عایق‌کاری انواع تاسیسات ساختمانی به خوبی مورد استفاده و توجه قرار می‌گیرد.

عایق یونولیت از دیگر انواع عایق صوتی

یونولیت‌ها یک سری ورقه‌های مکعبی شکل هستند که از چگالی بسیار بالایی برخوردار می‌باشند و به عنوان یک عایق در مکان‌هایی که سر و صدا زیاد است، مانند موتورخانه‌ها به خوبی به کار برده می‌شوند. این عایق در مرحله سفت کاری ساختمان و قبل از استفاده از سنگ‌های ساختمانی نصب می‌شود و خیلی عالی صدا را جذب خود می‌نماید. جنس آنها پرلی استایرن است و از نظر قیمتی در مقایسه با دیگر عایق‌ها خیلی ارزان است.
انواع عایق صوتی
نصب انواع عایق صوتی

عایق پشم سرباره

یکی دیگر از عایق‌های معدنی که از بازیافت ضایعات کوره ذوب آهن تولید می‌گردد، پشم سرباره است. این محصول یک متریال جانبی کارخانه فولاد و ذوب آهن است که یک عایق صوتی ایده آل به حساب می‌آید. در تجهیزات تولید برق، صنایع آهن و فولاد به خوبی به کار برده می‌شود.

انواع عایق صوتی شانه تخم مرغی

فوم‌هایی که شانه تخم مرغی نامیده می‌شود، یک نوع فوم اسفنجی هستند که اصولا برای عایق کاری‌های سقف، دیوارها، پشت درهای استدیوها، سینما و مکان‌هایی که صدا ضبط می‌کنند، استفاده می‌گردد. این فوم‌ها می‌توانند طیف خیلی زیادی از صداها را با فرکانس‌های خیلی بالا جذب کنند. نصب آنها خیلی آسان و سریع و قیمت آنها مناسب است و دارای وزن سبک هستند.

روش‌های اجرای انواع عایق های صوتی

نصب عایق‌های صوتی باید حتماً توسط کارشناسان متخصص در این زمینه انجام گردد، زیرا آنها یک سری معیارهای خاص را لحاظ می‌کنند. یعنی آنها پیش‌بینی می‌کنند که عایق‌های صوتی به صورت روکار به کار روند یا توکار نصب شوند. این روش‌ها هم اصولاً به نسبت شدت و نوع صوت و همچنین تمایل مشتری در تخریب یا عدم تخریب، انتخاب خواهد شد. در صورتی که تصمیم بر انجام عایق صوتی توکار باشد، باید قسمتی از دیوار تخریب گردد و بعد از نصب عایق صوتی از گچ، چوب یا کناف به عنوان روکش‌های دیوار استفاده می‌گردد. عایق کاری‌های روکار احتیاجی به تخریب نخواهند داشت و همه مراحل نصب بر روی دیوار انجام می‌گردد.

ویژگی‌های یک عایق صوتی خوب

یک عایق صوتی خوب باید از چگالی متناسب برخوردار باشد. استفاده از مواد اولیه با کیفیت یکی از ویژگی‌های عایق صوتی مناسب است. یک عایق صوتی خوب باید ضخامت خیلی استاندارد و ضد رطوبت هم داشته باشد. امروزه بهترین عایق در سقف، کف و دیوارها فوم‌های سایلنت در لایه زیرین و همچنین استفاده از عایق معدنی پشم سنگ بر روی این فوم است. یکی از پرکاربردترین و البته بهترین انواع عایق صوتی در جهان پشم سنگ است، زیرا ضریب جذب صوت عایق پشم سنگ بین ۰.۹ تا یک است.

نظرات کاربران نظرات دیگران رابطه با این محتوا0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دسته بندی سنگ ساختمانی

جست و جو های محبوب

سنگ تراورتن یزد
سنگ تراورتن یزد

سنگ بر اساس کاربرد