امروزه در ساختمانها و منازل به جای به کارگیری از موکت و فرش که یک ابزار قدیمی هستند، از کفپوش سنگی استفاده میکنند. این کفپوشها علاوه بر زیبایی که در ساختمان ایجاد مینمایند، بسیار مقاوم و بادوام هستند. مزیت اصلی این کفپوشها بعد از استحکام، تنوع در طرح و رنگ میباشد. وجود کفپوش سنگی به عنوان یک پوشش در کف ساختمان بسیار حائز اهمیت است بنابراین اصول نگهداری از سنگ کف یکی از مهمترین مواردی است که باید به آن توجه ویژه ای داشته باشید. در این مطلب قصد داریم شما را با این اصول آشنا کنیم تا در نگهداری آنها کوشاتر باشید.
مراقبت و نگهداری از سنگ کف ساختمان
سنگهای طبیعی یکی از زیباترین کفپوشهای ساختمانی هستند که به فضای منزل شما شکوه و جلال خاصی میبخشند. انواع متعددی از سنگ های ساختمانی را میتوان به عنوان سنگ کف استفاده کرد. مراقبت اصولی از این کفپوشها باعث میشود تا سالیان سال آنها برای شما کار کنند و جوابگو کف ساختمان شما باشند. اولین مرحله جهت مراقبت، پیشگیری است. برای پیشگیری از آسیب در دو طرف ورودی ساختمان خود از پادری استفاده کنید. پادری باعث میشود کثیفی و آلودگی کفشها به کفپوش سنگی منتقل نشود. خود پادریها را نیز مرتب تمیز کنید تا کثیفی به جا مانده در پادری، باعث آلوده شدن کفپوش نشود. ماسهها، گرد و خاک یا ذرات شن میتوانند بیشترین آسیب را به سنگ کف وارد کنند. این آسیب به دلیل زبری و خاصیت سایشی است که این مواد دارند.
مزایا و معایب استفاده از کفپوش سنگی
قبل از اینکه به صورت جامع به بررسی اصول نگهداری از سنگ کف ساختمان بپردازیم، لازم است که از مزایا و معایب آن نیز مطلع شویم. یکی از مزیتهای کفپوش سنگی، راحتی نصب و تنوع بالا در رنگ بندی آن است. زیبایی و طول عمر بالای آن نیز یک مزیت مهم به شمار میرود. سنگها، حس لوکس بودن را به ساختمان القا میکنند، بنابراین کفپوشهایی با جنس سنگ تا حد زیادی میتوانند منزل شما را شیک و منحصر به فرد نشان دهند.
همانطور که میدانید هر نوع کفپوش علاوه بر مزایا، دارای معایبی نیز خواهد بود نکته اول در معایب کفپوشهای سنگی قیمت بالای آنها است. بهترین سنگ ها برای کف ساختمان، نسبت به سایر سنگها قیمت بالاتری دارند. عیب بعدی آنها ترک خوردگی و شکنندگی آنها است. سنگهایی که برای کفپوش به کار میروند امکان دارد در اثر ضربه آسیب ببینند و ظاهر زیبای خود را از دست بدهند.
اصول نگهداری از سنگ کف در زمان شستشو
جهت دوام و ماندگاری هرچه بیشتر کفپوش سنگی، میبایست اصول شستشوی سنگ ساختمانی را رعایت کرد. اولین نکته این است که از مخلوط کردن سفید کننده با آمونیاک جداً خودداری نمایید. ترکیب این دو ماده منجر به تولید گازهای سمی خواهد شد. سطح روی کفپوش را کاملا بشویید و با استفاده از یک پارچه نرم و تمیز آن را خشک کنید. بسیاری از شویندهها لایهای روی سنگ باقی میگذارند که اگر به درستی پاک نشود، روی سنگ ایجاد رگه میکند. بنابراین، آبی را که با آن شستشو را انجام میدهید، مرتب عوض کنید. آب تیره و گل آلود، حتماً دارای ماسههای ریز است که امکان دارد، به ابزار پاک کننده شما بچسبد و ایجاد خش نماید. اگر موادی بر روی کفپوش میریزید یا لکی ایجاد میگردد، سریع آن را پاک کنید. باقی ماندن لکه بر روی آن امکان دیرتر پاک شدن را ایجاد میکند. از مایعهای شوینده با ph خنثی استفاده کنید تا باعث خوردگی سنگ نشود.
نکات کلی و عمومی در مراقبت از کفپوش
از دیگر نکات مهم نگهداری از سنگ کف ساختمان، این است که سنگ را به صورت منظم از گرد و خاک تمیز کنید. استفاده از یک جاروبرقی و یا جارو دستی نرم بهترین روش جهت تمیز کردن کفپوش خواهد بود. با به کارگیری یک پارچه مرطوب جهت پاک کردن آلودگیها از کفپوش سنگی همیشه کفپوشی براق خواهید داشت. از اسید سرکه و یا آبلیمو جهت تمیز کردن سنگهای کف استفاده نکنید. مایعات و نشتیهای ریخته شده روی کفپوش را سریع تمیز کنید تا آسیب دائمی بر روی سنگ ایجاد نکنند. اگر قرار است روی کفپوش ساختمان از ظروف داغ استفاده کنید، حتما زیر آن را حصیر یا سه پایه قرار دهید.
نگهداری از سنگ کف در بخش های مختلف ساختمان
همانطور که میدانید میتوان از سنگهای طبیعی در بخشهای مختلف استفاده کرد. در هر یک از این قسمتها با توجه به نوع کاربری، نحوه نگهداری از کفپوش سنگی متفاوت خواهد بود. در ادامه نحوه مراقبت از کفپوشها را در هر یک از بخشهای ساختمان مورد بررسی قرار میدهیم.
مراقبت از کفپوش در حمام و سرویس بهداشتی
یکی از مکانهایی که امکان استفاده کفپوشهای سنگی در آن زیاد است، حمام و سرویسهای بهداشتی است. در این مکان چون مرتباً آب ریزی و استفاده از شویندهها وجود دارد، نگهداری باید بیشتر باشد. به صورت منظم میبایست از مواد شوینده مناسب برای پاک کردن و از بین بردن مواد باقیمانده ناشی از استحمام، مانند کف صابون, آب کثیف و غیره استفاده نمایید. به وسیله یک تی کوچک دستی بلافاصله پس از مرطوب شدن و یا استحمام اثرات کف صابون و رطوبت را از بین ببرید. این کار علاوه بر تمیز شدن محیط حمام و سرویس بهداشتی شما، به دوام کفپوش و ماندگاری آن نیز کمک خواهد کرد.
نگهداری از سنگ کف در آشپزخانه
از دیگر بخشهای ساختمان که عموما در آن از کفپوشهای سنگی استفاده میکنند، آشپزخانه است. در این مکان امکان دارد که مواد غذایی بر روی کفپوش ریخته شود. غذای ریخته شده بر روی سنگ را با یک قاشق پلاستیکی از روی سطح بردارید. مایع شوینده را در قسمت کثیف شده اسپری کنید. با یک تکه پارچه سفید و تمیز، مایع را پاک کنید. مورد دیگری که کفپوشها را تهدید میکند، لکه های روغنی است. اگر بتوانید تشخیص دهید که چه نوع چربی روی سنگ ریخته شده است، میتوانید لکه ایجاد شده را با استفاده از پماد و یا مادههای لکه زدا از بین ببرید.
نظرات کاربران نظرات دیگران رابطه با این محتوا0