تولید و توزیع سنگ های ساختمانی در ابعاد تایل و اسلب

آدرس : اصفهان - شهرک صنعتی محمود آباد

انواع پرداخت روی سنگ گرانیت

[post_views]

منظور از پرداخت که بر روی سنگ‌های مختلف از جمله گرانیت انجام می‌شود، روشی است که جهت متناسب سازی سطح سنگ‌ها و بهبود عملکرد آنها با توجه به کاربردی که دارند، صورت می‌گیرد. بافت سنگ گرانیت از دیگر سنگ‌ها متفاوت می‎است. همین بافت سطح سنگ، عامل مهمی در تعیین میزان اصطحکاک سنگ است. به همین دلیل برای تغییر بافت آن با هدف افزایش یا کاهش اصطکاک از پرداخت سنگ گرانیت استفاده می‌گردد. با استفاده از این روش، می‌توان شکل ظاهری سنگ را به خوبی تغییر داد.

پرداخت سنگ گرانیت چیست؟

اکثر ما با انواع سنگ گرانیت آشنا هستیم، زیرا از قدیم تا به امروز این سنگ به طور وسیع و گسترده‌ای در مکان‌های مختلف به کار برده می‌شود. برای اینکه این سنگ، برای کاربری‌های مختلف مناسب باشد، باید پرداخت خوبی روی سطح آن انجام شده باشد. پرداخت‌ها هم به روش‌های مختلف و متفاوتی انجام می‌شوند. پرداخت سنگ از مهم‌ترین مراحل فرآوری و تولید سنگ به حساب می‌آید. به عنوان نمونه در بعضی از فضاها برای پیشگیری از لغزندگی سنگ‌ها این روش را به کار می‌برند، تا در انتخاب نوع سنگ به شما کمک زیادی کند. از همین رو در این مطلب قصد داریم تا انواع پرداخت که بر روی سنگ‌های گرانیتی انجام می‌شود، را مورد بررسی قرار دهیم.

بافت سنگ گرانیت

گرانیت یکی از سنگ‌های آذرین درونی است که ساختار آن شامل دانه‌هایی در اندازه‌های مختلف است. این سنگ از عناصر گوناگون نظیر فلدسپات، کانی‌ها و میکا تشکیل می‌گردد. به دلیل بافت خوب، این سنگ دارای سطحی صیقلی است. تنوع رنگ در نمونه‌های مختلف این سنگ نیز به خاطر عناصر در ساختار آن می‌باشد.

انواع پرداخت سنگ گرانیت

سنگ‌های گرانیتی بعد از اینکه از معادن استخراج شدند، به کارخانه‌های سنگبری منتقل می‌گردند و بر اساس نیاز افراد به ابعاد مختلفی برش می‌خورند. در همین زمان، علاوه بر مراحل فراوری، فرایند پرداخت هم روی آنها انجام می‌شود. در این بخش، مهم‌ترین پرداخت‌هایی که روی سنگ گرانیت انجام می‌گردد را برای شما شرح می‌دهیم.

سطح طبیعی

به سطح طبیعی و بدون پرداخت سنگ بعد از بیرون آمدن از دستگاه برش، اصطلاحاً نسابیده یا طبیعی می‌گویند. در این نوع سطح هیچ عملیات پرداخت روی سنگ انجام نمی‌گردد. به طور کلی، سطح سنگ در این حالت، خشن و ناهموار خواهد بود. از ویژگی‎های مهم این نوع سنگ می‌توان به ضد لغزش بودن آن اشاره کرد.

انواع پرداخت سنگ گرانیت
انواع پرداخت سنگ گرانیت

پرداخت صیقلی و سابیده

یکی از قدیمی‌ترین و پرطرفدارترین پرداخت‌هایی که بر روی سنگ‌های گرانیتی انجام می‌شود. همین پرداخت صیقلی و سابیده است که سطح آن براق می‌شود. در این نوع پرداخت، به وسیله یکسری ابزارهای خاص، سطح سنگ صیقلی شده و می‌درخشد. بیشترین استفاده از سنگ با پرداخت صیقلی در پله‌ها، کف و نمای ساختمان‌ها و آبنماها است. در فضایی که امکان لغزندگی و یا خیس شدن وجود دارد، باید  از استفاده آن پرهیز گردد. در این نوع فرآوری، پلاک‌های سنگ بریده شده را با دستگاه‌های ساب می‌سابند تا آن را به یک سنگ سابیده تبدیل نماید. در سنگ گرانیت مشکی هم وقتی که سنگ ساب داده می‌شود، رنگ آن تیره‌تر شده و دانه بندی آن به وضوح دیده خواهد شد.

پرداخت مات

این نوع پرداخت سنگ گرانیت ، سطح سنگی صاف و بدون درخشش و انعکاس نور را دارد و به اصطلاح به آن مات می‌گویند. در پرداخت مات بر روی سنگ، همان فرایند گرانیت صیقلی طی می‌شود. با این تفاوت که خیلی کمتر جلا داده می‌شود. حتی با وجود تمام زیبایی که در گرانیت‌های صیقلی پله وجود دارد، باز هم عده‌ای از سازندگان، گرایش به انتخاب گرانیت‌های مات دارند. زیرا این نوع پرداخت، خیلی طبیعی‌تر جلوه داده می‌شود. همچنین نقص‌های سنگ هم کمتر خودش را نشان خواهد داد. در پرداخت مات، لغزندگی خیلی کمتر خواهد شد، ولی مقاومت آن در برابر رطوبت و غیره کمتر از گرانیت‌های صیقلی است. در واقع، منظور از سطح مات، همان سطح پولیش داده شده است که صیقل کمتری خورده باشد. اگر در مکان‌هایی با رفت و آمد بالا از سطوح صیقلی استفاده گردد، به‌تدریج، جلای آن از بین می‌رود. به همین دلیل از سطوح مات، برای این مکان ها بهره برده می‌شود.

پرداخت سنگ گرانیت براش

در این نوع پرداخت سطح سنگ‌ها صاف بوده اما کمی خشن می‌گردد که درخشندگی و لغزندگی خیلی کمتری را نسبت به پرداخت‌های صیقلی خواهد داشت. این نوع پرداخت، برای پله‌های محیط‌های بیرونی که به دور از باران و رطوبت باشند، گزینه مناسبی به حساب می‌آید.

پرداخت فلیم

پرداخت فلیم غالباً برای سنگ‌های گرانیت با مقاومت بسیار بالا استفاده می‌گردد. در پرداخت فلیم، سطح سنگ را به وسیله مشعل با عمق خیلی کم تخریب کرده و سطح زبر با بافتی درشت ایجاد می‌کنند که از لغزندگی، جلوگیری به عمل می‌آورد. این نوع پرداخت را معمولاً در سنگ‌های لبه استخر و پله‌های فضای خارجی شاهد هستیم، زیرا دارای اصطحکاک بالا است و مانع از لغزندگی خواهد شد. در این نوع پرداخت، سطح سنگ تغییر رنگ می‌دهد و به سمت زبر و خشن بودن می‌رود. بهترین نوع پرداخت برای به کار بردن در پله‌های بیرونی همین پرداخت فلیم است که در صورت تماس با رطوبت و باران لعزنده نمی‌گردد. پرداخت فلیم خود به دو نوع انجام می‌شود.

فیلم چرمی

در پرداخت سنگ گرانیت به صورت فلیم چرمی، سنگ‌ها به وسیله لقمه‌های زبر معروف به نام لقمه چرمی ساییده می‌شوند و به شکلی که سطح سنگ صیقلی نشده و دارای ناهمواری باشد در می‌آیند. پرداخت به واسطه اصطکاک ایجاد شده گزینه بسیار خوبی برای سنگ پله، کف سازی پیاده روها، کف سرویس بهداشتی و کانترهای آشپزخانه است.

پرداخت کات

یکی دیگر از انواع پرداخت سنگ گرانیت ، پرداخت کات است. در این نوع پرداخت شیارهای موازی یا مورب روی سنگ‌ها ایجاد می گردد که خود آن دارای انواع مختلفی می‌باشد.

  • کات سابیده: بعد از اینکه سطح سنگ ساییده شد، شیارهای موازی روی آن به صورت عمودی ایجاد می‌کنند که طرح بسیار زیبایی در نمای ساختمان به وجود می آورد.
  • کات نامنظم: در صورت ایجاد شیارهای به صورت نامنظم بر روی سنگ به کات نامنظم معروف می‌شود.
  • کات نامنظم سندبلاست: در این پرداخت، شیارهای ریز کم عمق و موازی روی سنگ ایجاد می‌گردد که نتیجه آن بافتی ریز خواهد بود.
  • پرداخت اسکرچ: اگر شیارهای نامنظم به همراه پاشش ذرات برای نرم کردن لبه‌های شیارها صورت گیرد به کات نامنظم سندبلاست معروف است.
  • پرداخت کتان: به این نوع پرداخت سنگ گرانیت که با ایجاد شیارهای عمود بر هم با فواصل یکسان و منظم، در نهایت سطحی با اصطکاک بالا و زیبا به وجود می‌آید، پرداخت کتان می‌گویند.

نظرات کاربران نظرات دیگران رابطه با این محتوا0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دسته بندی سنگ ساختمانی

جست و جو های محبوب

سنگ تراورتن یزد
سنگ تراورتن یزد

سنگ بر اساس کاربرد