شیوههای مختلفی جهت تمیز کردن سنگ ساختمان وجود دارد. سطوح سنگی طبیعی زیبا هستند اما اگر بهدرستی نگهداری نشوند درخشش و ظاهر زیبای خود را از دست میدهند و نیاز به تمیز کردن مجدد دارند. برای تمیز کردن سنگها باید از محصولات تمیزکننده طبیعی مخصوص سنگهای طبیعی استفاده کنید. در ادامه با روش تمیز کردن سنگ هان مختلف آشنا خواهیم شد.
انواع روش تمیز کردن سنگ ساختمان
مسلماً در خانه هرکدام از ما ایرانیان سنگ در سطوح مختلف بهویژه در کف ساختمان بهکاررفته است. یکی از دغدغههایی که برای افراد در این زمینه وجود دارد تمیز کردن سنگ است. قبل از تمیز کردن بهتر است که از نوع سنگ بهکاررفته در ساختمان خود اطلاعات اندکی داشته باشید. زیرا نوع سنگها متفاوت هستند و سنگهای مرمر تا کاشی و سرامیک هرکدام ویژگیهای مخصوص به خود را دارند. زمانی که اطلاعاتی در مورد سنگ ساختمانی خود داشته باشید در شیوه نگهداری و تمیز کردن سنگ ساختمان به شما کمک خواهد کرد.پس از این که با سنگ خود و ویژگیهایی که دارا بود آشنا شدید نوبت به ویژگیها و روش های تمیز کردن سنگ میرسد که در ادامه به برخی از مهمترین آنها میپردازیم.
تمیز و براق کردن سنگ کف و دیوارها
سنگهای ساختمانی در داخل ساختمان معمولاً برای کانتر آشپزخانه، روی کابینتها و غیره بهکاربرده میشود. متأسفانه برخی از افراد بدون آگاهی برای تمیز کردن سنگ ساختمان از جوهر نمک استفاده میکنند. با استفاده از جوهر نمک در ابتدا بهخوبی جواب داده و سطح کاملاً براق میشود اما بعد از گذشت چند سال کف ساختمان یا هر بخش دیگر را فرسوده کرده و کمکم از بین میرود.
بهترین روش تمیز کردن سنگ در قسمت کف ساختمان این است که ابتدا بهآرامی با یک جاروی نرم آشغالهایی که روی آن وجود دارند را جارو کنید. دقت کنید این کار باعث جلوگیری از خط افتادن روی سنگ میشود. در یک سطل با آب سرد مقداری پاککننده سنگ و سرامیک مخلوط کنید تا کف کند. سنگ را با محلول بهدستآمده کاملاً تمیز کنید و با استفاده از طی یا یک دستمال نرم تمیز کنید تا هیچ شویندهای بر روی سنگ باقی نماند و در آخر سنگ را به دستمال نرم خشککنید. حتماً برای تمیز کردن سنگ از آب سرد استفاده کنید زیرا آب داغ اثر آنزیمهای موجود در شوینده را از بین میبرد.
تمیز کردن سنگ نما ساختمان
روش تمیز کردن سنگ در قسمت نما نیاز بهدقت و توجه بیشتری دارد. جهت شستشو و تمیز کردن سنگ نما باید میزان رطوبت منطقهای که در آن هستید را در نظر داشته باشید این موضوع میتواند برای دفعات شستشو نما مؤثر باشد. زیرا رطوبت اصلیترین علت فرسایش سنگ است. برای شستن و تمیز کردن نما روشهای مختلفی وجود دارد که هرکدام از این روشها برای شرایط خاص خود مناسب هستند. از طرفی دیگر نوع آلودگی نیز بر انتخاب روش شستشو تأثیر دارد بهعنوانمثال روش تمیز کردن و شستشوی ساختمانی که دود گرفته با نمایی که لکههای کثیف روغنی دارد متفاوت خواهد بود.
انواع روشهای شستشوی سنگ نما
بهصورت کلی روش تمیز کردن سنگ در بخش نمای خارجی سه نوع کلی دارد.
- شستشو به کمک آب
- شستشو به کمک مواد شیمیایی
- شستشو به روش تراشیدن
معمولاً شستشو به روش تراشیدن با کمک ماسه یا سنگسابی چندان توصیه نمیشود چراکه در این روش علاوه بر اینکه آلودگیها و کثیفی زدوده میشوند مقداری از سطح سنگی سابیده شده و برای سنگ یک نوع آسیب به شمار میآید. بنابراین بهجز در موارد ضروری به سراغ این روش نروید. به جای استفاده از این روش میتوانید رزین کاری سنگ را مورد توجه قرار دهید. روشهای شستشو با آب و مواد شیمیایی هردو مناسب بوده و برای تمیز کردن سنگ در قسمت نما امنتر هستند اما با این حال هرکدام را میتوان روی مصالح خاصی انجام داد.
نکات مهم و کلیدی در تمیز کردن سنگ ساختمان
نکته مهمی که در زمینه تمیز کردن سنگ در تمامی بخشها وجود دارد این است که باید هنگام آلودگی سنگها را سریع تمیز کرد. اگر زمانی که لکه بر روی سنگ ایجاد میشود بلافاصله اقدام به تمیز کردن نکنید امکان دارد آن لکه به سختی پاک شود و یا حتی بهطور کامل از بین نرود. زمانی که لکه روی سنگ باقی میماند مخصوصاً اگر لکه چای و قهوه باشد دیگر تمیز کردن آن بهراحتی نخواهد بود. در قسمت کانتر آشپزخانه معمولاً از سنگهای مناسب آشپزخانه استفاده میکنند. اما معمولا این بخش از آشپزخانه در معرض لکههای زیادی قرار دارد. ولی نگران نباشید اگر از همان ابتدا لکهای که ایجاد میشود را تمیز کنید هم باعث افزایش طول عمر سنگ میشود هم برای خودتان دردسر کمتری دارد.
نظرات کاربران نظرات دیگران رابطه با این محتوا0