تولید و توزیع سنگ های ساختمانی در ابعاد تایل و اسلب

آدرس : اصفهان - شهرک صنعتی محمود آباد

تفاوت نمای رومی با سایر نماها

[post_views]

در این نوشتار به بررسی ویژگی های نمای رومی  و تفاوت آن با سایر سبک‌های نماکاری می‌پردازیم. نمای ساختمان‌ها امروزه به سبک‌های متنوعی طراحی و ساخته می‌شوند. سبک‌های نظیر رومی، معاصر و سنتی ایرانی از انواع سبک‌های طراحی در نمای داخلی ساختمان‌ها به حساب می‌آیند. بارها با عبور از خیابان‌ها و با دیدن سبک‌های معماری زیبا به این فکر فرو رفته‌ایم که چه مغز متفکری در پشت این همه هنر و معماری بوده است. در راستای رسیدن به یک سبک معماری، عوامل بسیار زیادی دخیل هستند و یک معمار با خلق فضاهای با کیفیت داخلی و بیرونی و شهری بهترین سبک نما را ایجاد می‌کند. طراحی نمای رومی یک گونه از طراحی معماری است که از عناصر معماری دوره کلاسیک روم و یونان باستان نشأت گرفته و با دیگر نماها تفاوت‌هایی دارد. در ادامه این مطلب به بررسی و تفاوت آنها می‌پردازیم.

ویژگی های نمای رومی

قبل از اینکه بخواهیم به بررسی ویژگی های نمای رومی و تفاوت آن با دیگر نماها بپردازیم، بهتر است بدانیم نمای رومی چیست؟ همانطور که از نام این نما بر می‌آید متعلق به رومیان باستان می‌باشد. ستون‌های دوریک و یونیک، سر درهای مجلل، ایوان ورودی و سنگ تراش‌ها همگی از جمله معماری‌های رومیان هستند. این نما یکی از پرطرفدارترین و رایج‌ترین سبک‌ها در نمای ساختمان در سال‌های اخیر بوده است که توانسته توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کند. در انواع نمای رومی با در نظر گرفتن عواملی همانند سلیقه، فرهنگ و غیره از متریال مختلفی استفاده می‌گردد. در این میان از آنجایی که سنگ‌های ساختمانی به کار رفته در ساختمان یکی از مشهورترین و بهترین متریال ساخت نما هستند، رایج‌ترین متریال هم برای اجرای ویژگی های نمای رومی به حساب می‌آیند.

تفاوت نمای رومی با نمای کلاسیک

نماهای کلاسیک به کار برده شده در ساختمان‌ها از ظرافت بیشتری نسبت به نمای رومی برخوردار هستند. این ظرافت به زیبایی هرچه تمام‌تر آن افزوده است. ستون‌هایی که در نمای کلاسیک دیده می‌شوند با یکسری تزیینات متفاوت‌تر و با جزئیات خیلی بیشتر دیده می‌شوند. سبک نمای کلاسیک بیشتر بیانگر اصالت بوده و تاثیرگذاری خیلی بیشتری در هنر امروزی در آن می‌توان پیدا کرد. اما سبک نمای رومی به دلیل اجرای  خاصی که در ساختمان‌ها دارد، یک حس ابهت  و استبداد را به افراد خواهد داد. در ادامه به صورت مختصر، تفاوت این دو نما را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

تفاوت نمای رومی با نمای کلاسیک در موارد استفاده

امروز استفاده از نمای رومی نسبت به هر سبک نمای دیگری ترجیح داده می‌شود اما اصولا طراحانی که ماهر هستند شما را به ساخت نماهای کلاسیک تشویق می‌نمایند، زیرا نماهای کلاسیک دارای چهره‌ای ظریف، کنده کاری‌ها و گل و برگ‌های زیبا هستند. نماهای رومی ممکن است بعد از مدتی دیگر از مد و به روز بودن خارج شوند، اما نمای کلاسیک، همیشه مورد توجه قرار می‌گیرد. استفاده از نماهای رومی برای ساختمان‌های مسکونی که متراژ کمی دارند توصیه نمی‌گردد. در حالی که می‌توان از نمای کلاسیک ساده و یا نمای  نئوکلاسیک به خوبی استفاده نمود.

ویژگی های نمای رومی
تفاوت نمای رومی با سایر نماها

ویژگی های نمای رومی در مقایسه با نمای مدرن

در نمای معماری مدرن مفاهیم و فرم‌های تاریخی، حذف شده‌اند و همچنین به عنوان جنبشی ضد ولخرجی، اسراف و نمای گران قیمت در ساختمان‌ها به حساب می‌آیند. در این سبک معماری برخلاف نمای رومی از مصالحی همانند فولاد، بتن و شیشه استفاده می‌شود که این مصالح علاوه بر اینکه از استحکام خوبی برخوردار هستند، به عنوان یک متریال عایق صدا و حرارت کاربرد دارند. در سبک مدرن، نورگیری از اهمیت بسیار فوق العاده برخوردار است، اما سادگی مشخصه اصلی این سبک نما به حساب می‌آید. همان طور که مستحضر هستید، ساده گرایی در نمای مدرنیسم بسیار مشهود است. نمای رومی استحکام کمتر و امنیت پایین‌تری دارد و همچنین در بالا بردن اتلاف انرژی خیلی ماهرانه عمل می‌کند. از دیگر موارد تفاوتی که می‌توان برای نمای رومی با مدرن عنوان نمود، هزینه آنها است. در نمای رومی به دلیل خرید سنگ های ساختمانی مرغوب برای کاهش تخریب نما قطعاً هزینه بیشتری صرف خواهد شد.

تفاوت نمای رومی با نمای سیمانی

یکی دیگر از انواع نما، سبک‌های نمای به کار رفته در ساختمان نمای سیمانی است. در نما از انواع مصالح استفاده می‌شود که سیمان هم یکی از آنها است. تفاوت‌هایی بین نمای رومی با سیمان وجود دارد که مهم‌ترین آنها دوام و کیفیت است از ویژگی های نمای رومی این است که در آن از سنگ‌های طبیعی استفاده شده و قطعا از دوام و ماندگاری خیلی بالاتری برخوردار است. دیگر تفاوت، عایق بودن است سنگ‌ها نسبت به سیمان، عایق خیلی را در برابر رطوبت و حرارت هستند. از نظر زیبایی هم نمای رومی که از سنگ تشکیل شده است، شکوه و جلوه طبیعت را خیلی بهتر و بیشتر به نمایش خواهد گذاشت و در آخر هم باید گفت تعمیر و نگهداری نمای رومی سنگی خیلی بهتر از نمای سیمانی است، زیرا تعمیر و بازسازی سیمان سخت‌تر از نمای سنگی است.

ویژگی های نمای رومی در مقایسه با نمای مینیمال

طراحی نمای مینیمال یک سبک امروزی و نوگرایانه در معماری به حساب می‌آید. اصل اصلی در این نوع طراحی نما، سادگی است و خبری از لوکس و پر زرق و برق بودن نیست. ساختمان‌هایی که دارای نمای مینیمال هستند، یکسری ساختمان‌های منحصر به فرد و خیره کننده می‌باشد که با استفاده از جدیدترین مواد و پیروی از اصول مینیمالیسم، شیک، تخیلی و فوق العاده مدرن طراحی می‌شوند. نمای مینیمال برخلاف نمای رومی از اشکال هندسی خاص و پنجره‌های بلند و متریال محدود و ساده و بدون تزیینات پیچیده اجزا و خطوط منظم و صاف و فضاهای ساده و باز استفاده می‌کند. همانطور که از نام مینیمال بر می‌آید، هیچ چیز اضافه‌ای در آن به کار برده نمی‌شود اما در عین حال کاربردی و زیبا است. این معماری در ایران کمتر از سایر معماری‌ها به چشم می‌خورد. در  نمای مینیمال از رنگ سفید هم استفاده می‌گردد.

تفاوت سبک رومی و با نمای اسلامی

نمای اسلامی برخلاف نمای رومی بیش از آنکه به موقعیت بنا یا پیشینه مذهبی معمار توجه داشته باشد، به ارزش‌ها و سنت‌های اسلامی مربوط است. از مهم‌ترین بناهای معماری اسلامی، مسجد است. ویژگی های نمای رومی کاری به اعتقادات و ارزش‌ها به صورت خیلی گسترده ندارد. در حالی که نمای اسلامی توجه خاصی به آن دارد. البته نمای اسلامی یکی از مقاوم‌ترین نماها به حساب می‌آید.

تفاوت نمای رومی با نمای ترکیبی

اگر در نمای ساختمان از چند متریال باهم استفاده شود به آن نمای ترکیبی می‌گویند. به عنوان مثال سنگ و آجر یا آجر و بتن و غیره از همین متریال ترکیبی هستند. اصلی‌ترین دلیل استفاده از این نوع نما، زیباتر شدن و جذاب‌تر شدن ساختمان است. در حالی که در نمای رومی تنها از یک متریال که آن هم سنگ است، استفاده می‌شود. پس قطعاً به دلیل کاربرد سنگ، قیمت این نما خیلی مناسب‌تر و مقرون به صرفه‌تر خواهد بود.

نظرات کاربران نظرات دیگران رابطه با این محتوا0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دسته بندی سنگ ساختمانی

جست و جو های محبوب

سنگ تراورتن یزد
سنگ تراورتن یزد

سنگ بر اساس کاربرد