تولید و توزیع سنگ های ساختمانی در ابعاد تایل و اسلب

آدرس : اصفهان - شهرک صنعتی محمود آباد

نصب روکش سنگی و نکات مهم در اجرا

[post_views]
اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که در زمینه ساخت و ساز فعالیت دارند، قطعاً اصطلاح روکش سنگی به گوشتون خورده است. این این محصولات سنگی در بازار امروزی محصول جدیدی نیستند بلکه به سرعت در حال رشد و پیشرفت می‌باشند. اگر در صنعت سنگ فعالیت داشته باشید، یا اینکه در بازار سنگ ساختمانی رفت و آمد می‌کنید، قطعاً کاربردها و روش‌های استفاده از این روکش را می‌دانید. حال ممکن است بسیاری از افراد از آن اطلاعی نداشته باشند و یا نحوه نصب آن را هم ندانند. در اینجا قصذد داریم به این موضوع بپردازیم.

منظور از روکش سنگی چیست؟

روکش‎های سنگی در واقع سنگ‌های واقعی هستند که در ضخامت‌های تقریباً یک اینچ بریده می‌شوند و وزن آنها خیلی کمتر از ۱۵ پوند در فوت مربع است. البته این ضخامت و وزن بیشتر مربوط به روکش‌های نازک می‌باشد. اما به طور کلی این روکش‌ها از ضخامت‌های متغیر نظیر ۴ تا ۶ اینچ برخوردار هستند و حتی ممکن است تا ۵۵ پوند در فوت مربع وزن داشته باشند.

انواع برش روکش‌های سنگی

روکش‌هایی که ممکن است شما در نمای ساختمان‌ها و خانه‌ها ببینید. در انواع متعددی برش خورده‌اند که در ادامه مطلب به چند نمونه از آنها اشاره می‌کنیم.

برش گرد

سنگ‌هایی که در این نوع برش به وجود آمده‌اند به شکل گرد و بیضی هستند و تقریباً اندازه‌های آنها با هم متعادل است و اصولا برای مزرعه‌های قدیمی و مکان‌هایی نظیر حاشیه اقیانوس‌ها به خوبی به کار برده می‌شوند. برای طراحی شومینه‌های دیواری روستا هم به ویژه در مناطق کوهستانی مناسب هستند.

برش لبه روکش سنگی

این برش یک نوع دیگر از برش روکش است که به شما این توانایی را می‌دهد تا با استفاده از آن اندازه‌های فوق‌العاده و مناسبی را به دست آورید که در کاربردهای بزرگتر یک امتیاز محسوب می‌گردد و یک انتخاب عالی برای نماهای کلاسیک است. در برش‌هایی که به صورت لبه انجام می‌شود، ضخامت برش خیلی کمتر است و اصولا بین ۲ تا ۴ اینچ می‌باشد، ولی طول آنها متغیر و متفاوت است. اگر این نوع روکش را به تنهایی به کار ببرید یک نوع ظاهر انباشته ایجاد خواهد کرد که بیشتر برای طرح‌های معاصر انتخاب مطلوبی هستند.

نصب روکش سنگی

فرقی نمی‌کند که روکش انتخابی شما به صورت طبیعی است یا مصنوعی، قطعاً باید با رعایت موارد خاصی نصب گردند که بعد دچار مشکل نشوند. برای نصب آنها باید حتماً یک سری موارد را در نظر داشت که در ادامه به این موارد اشاره می‎کنیم.
  • اولین مورد اینکه هنگام نصب باید دست‌ها و حتی خود روکش را به خوبی تمیز کنید و حتی در طول مراحل نصب آن را تمیز نگه دارید.
  • دومین موردی که باید به آن دقت ویژه داشته باشید، آن است که نباید ملات‌ها روی سنگ خشک شوند. خشک شدن ملات بر روی سنگ یک ظاهر زشت و کدر مانند بر روی آن باقی خواهد گذاشت.
  • سومین مورد اینکه نصب تمام روکش‌های سنگی باید بر اساس قوانین ساختمان یا محلی که قرار است روکش در آن به کار برود، انجام گیرد.
نصب روکش سنگی
مراحل نصب روکش سنگی

مراحل و نکات مهم در اجرا

قطعاً برای اجرا و نصب اصولی روکش سنگی باید مراحل طی گردد که در ادامه مطلب به این مراحل اشاره می کنیم

مرحله ۱: محاسبه مصالح

اولین مرحله در اجرای روکش‌ها و قبل از اینکه اصلا اقدامی برای انجام آن نمایید، برآورد دقیق مصالح است. یعنی باید به یک بررسی کلی انجام دهید که آیا این مصالح موجود برای پروژه نصب روکش کافی هستند یا نه؟ یا اینکه چه مقدار سنگ برای روکش نیاز است؟ در ابتدا سطحی که قصد دارید با سنگ بپوشانید را متراژ کنید یعنی طول × ارتفاع را اندازه بگیرید. اگر حتی پروژه نیاز به سنگ‌های گوشه دارد، آن را هم محاسبه نمایید.

مرحله ۲: آماده کردن سطح

مرحله دوم که از مراحل مهم می‎باشد، آماده سازی سطح است. با آماده کردن سطح از حوادث یا آسیب‌های ناشی از آب جلوگیری به عمل آورده و با خیال راحت و اطمینان خاطر از اینکه روکش سنگی طول عمر خوب و سالمی دارد، به روند نصب ادامه می‌‎دهید.

مرحله ۳: نیاز به پوشش سیمانی خراشیده

هرگاه هنگام استفاده از روکش سنگی از توری‌های فلزی استفاده شده باشد، قطعاً به پوشش‌های سیمانی خراشیده نیاز پیدا خواهد شد. این مرحله حتماً نباید در شرایط یا اعمال روکش‌ها بر بتن یا سطح گچ کاری انجام شود. بلکه هر وقت که نصاب حرفه‌ای و متخصص آن ترجیح دهد، باید انجام گردد. برای اجرای پوشش‌های سیمانی خراش دار، بهتر است از یک ماله بنایی استفاده گردد تا یک لایه در اندازه ۱.۲۷ سانتی متر را بر روی توری فلزی بمالید. به طوری که سیمان‌ها به خوبی وارد سوراخ توری شوند و قسمت‌های اضافی آن را هم بتراشید.

مرحله ۴: مهیا کردن روکش سنگی برای نصب

این مرحله که در واقع جزء حساس‌ترین مراحل به حساب می‌آید، مربوط به مهیا کردن سنگ‌ها است که بهتر است در این مرحله یک سری نکات رعایت گردد. در این مرحله سنگ را به صورت ثابت قرار دهید تا نحوه پیدایش آن مشخص باشد. سپس ارتفاع و عرض آنها را ثابت کنید. سپس به سراغ پیرایش آن بروید. با یک اره با تیغه الماسه خشک یا مرطوب آن را به شکل‌های دلخواه یا متناسب با پروژه برش داده و پیرایش کنید. در آخر، سنگ را هم تمیز کنید؛ یعنی باید مطمئن شوید که سطح سنگ از هرگونه گرد و غبار، کثیفی و هر گونه ذرات عاری و به دور باشد. حتی در صورت نیاز آن را کاملا بشویید و خشک کنید.

مرحله ۵: نصب روکش های سنگی

در این مرحله روکش‌ها را بعد از قرار دادن ملات روی پوشش سیمانی خراش دار، به سطح مورد نظر بچسبانید. در این مرحله باید اول به خوبی ملات‌ها را مخلوط کنید. بهتر است از ملات‌هایی که با پلیمر و آب هستند، استفاده نمایید. سپس سنگ را به خوبی نصب نمایید. البته ذکر این نکته حائز اهمیت است که برای نصب سنگ‌ها از پایین به طرف بالا اقدام کنید.

مرحله ۶: دوغاب دادن به درزها

وقتی روکش سنگی به خوبی نصب گردید و با به کارگیری ملات‌ها به پوشش‌های سیمانی خراشیده به خوبی چسبید، حال وقت آن است که شکاف‌ها و درزهایی که بین سنگ‌ها است را با دوغاب پر کنید. سپس همان طور که دوغاب در حال سفت شدن بود، با یک ابزار یا وسیله مخصوص عمق را ابزار گذاری نمایید. سپس اتصالات را برس بزنید تا به خوبی صاف شوند و در نهایت از هر گونه ملات به خوبی تمیز شوند.

نظرات کاربران نظرات دیگران رابطه با این محتوا0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دسته بندی سنگ ساختمانی

جست و جو های محبوب

سنگ تراورتن یزد
سنگ تراورتن یزد

سنگ بر اساس کاربرد