تولید و توزیع سنگ های ساختمانی در ابعاد تایل و اسلب

آدرس : اصفهان - شهرک صنعتی محمود آباد

هدلینگ بازرگانی و کارخانجات آتا سنگ

دانستنی‌هایی درباره نمای کلاسیک ساختمان

[post_views]

برای ساخت نمای ساختمان که یکی از اصلی‌ترین بخش‌های بناست، سبک‌های متفاوتی وجود دارد. یکی از آنها نمای ساختمان کلاسک است که در ایران نیز به وفور از آن استفاده می‌شود. برخی افراد نمای رومی و کلاسیک را با هم اشتباه گرفته و یا هر دو را یک سبک می‌دانند در این مطلب با شرح و معرفی نمای کلاسیک با آن بیشتر آشنا خواهیم شد.

نمای ساختمان کلاسیک چیست؟

همانطور که می‌دانید ساختمان سازی مانند سایر صنعت‌ها پیشرفت چشمگیری داشته و بیش از قبل به آن اهمیت داده می‌شود. نمای ساختمان بخش مهمی است که باید به ساخت و طرح آن نیز توجه ویژه‌ای داشت. مدل نمایی که از گذشته تا به امروز طرفداران بسیاری داشته است، نمای کلاسیک می‌باشد. زیرا نسبت به سایر نماها به معماری سنتی نزدیک‌تر است و نسبت به نمونه های مدرن، لوکس‌تر است و همین موضوع باعث شده تا طرفداران خاص خود را داشته باشد.

انواع روش‌های اجرای نمای ساختمان کلاسیک

روش‌های متعددی جهت اجرای نمای کلاسیک ساختمان وجود دارد. دو روش معمول در این کار روش‌های اسکوب گذاری و رابیتس کاری هستند. در ادامه انواع روش‌های اجرای نما کلاسیک را شرح خواهیم داد.

روش اجرای خشک

یکی از روش‌های اجرای نمای کلاسیک، روش اجرای خشک است. در این روش ابتدا سطح نما را شاسی کشی می‌کنند. در پشت سنگ‌ها گیره‌های پین دار نصب می‌کند و سنگ به صورت کشویی وارد این شاسی‌ها می‌شود. بسیاری از افراد به این روش اسکوپ گذاری می‌گویند.  بعضی از سنگ‌ها که تراکم بالایی دارند، فاقد خلل و فرج هستند و باید حتماً فرآیند اسکوپ بر روی آنها صورت گیرد، تا دوام بالاتر و ماندگاری بیشتری داشته باشند. سنگ‌هایی مانند گرانیت و تراورتن های متراکم اگر اسکوپ نشوند ماندگاری بالایی نخواهند داشت.

نمای کلاسیک
روش های پیاده سازی نمای کلاسیک

روش اجرای سنگ کاری تر

در این روش که به روش اجرای تر معروف است، سنگ ها را بر روی سطح نما می‌چینند و سپس دوغاب را پشت سنگ می‌ریزند. بعد از اینکه مدتی گذشت و دوغاب خشک شد، سنگ به راحتی به نما می‌چسبد. اما یکی از معایب این روش آن است که احتمال جدا شدن سنگ از نما وجود دارد. از دیگر معایب این روش هم این است که پس از نصب سنگ، دیگر امکان تعمیر، بازسازی و جابجایی سنگ وجود ندارد.

مزایای نمای ساختمان کلاسیک

این سبک نما با تزیینات زیبایی که دارد، همه افراد را به خود جذب می‌کند. حال لازم است. بدانیم که این نمای کلاسیک چه مزایایی می‌تواند داشته باشد. یکی از مزایای این مدل نما این است که، جلوه‌ای خاص و متفاوتی نسبت به سایر سبک‌ها به ساختمان شما هدیه می‌دهد. این مدل نما باعث انتقال حس تجمل‌گرایی به ساکنین یا بینندگان آن نیز می‌گردد که بسیاری از افراد هم به همین علت این مدل را انتخاب می‌کنند. از دیگر مزایای نمای کلاسیک به ویژه در کشور ما این است که، سنگ‌هایی که برای این سبک استفاده می‌شود، معمولاً سنگ‌های تراورتن هستند که در کشور ما به وفور یافت می‌شوند و ارزان قیمت نیز هستند. در نتیجه استفاده از آنها می تواند هزینه های ساختمان را به حداقل برساند.

معایب نمای ساختمان کلاسیک

علاوه بر تمام مزایایی که برای این سبک از نما ذکر شد، این مدل از معایبی نیز برخوردار می‌باشد. یکی از این معایب، وجود طرح‌ها و المان‌هایی است که بسیار پر زرق و برق بوده و شایدمتناسب با تمامی سلیقه‌های افراد نباشد. سنگ طبیعی به عنوان مهم‌ترین مساله در اجرای نمای کلاسیک شناخته می‌شود. این متریال ساختمانی دارای وزن بالایی است و اگر در اجرای آن دقت کافی لحاظ نشود، به زودی شاهد جدا شدن سنگ از ساختمان خواهیم بود که بسیار خطرناک است.

از طرف دیگر این سبک نما دارای طرح‌های پیچیده و خاص است که باعث می‌شود از سنگ بیشتری جهت ساخت آنها استفاده کنند و در نهایت هزینه ساخت و ساز بیشتری شامل حال آنها می‌شود. در برخی موارد نیز بسیاری از سازندگان از قطعه‌های سنگی از پیش ساخته شده استفاده می‌کنند، که دارای کیفیت کمی هستند و سازه شما را بی‌کیفیت می‌کنند.

نمای کلاسیک ساختمان
مزایای نمای کلاسیک

اصول و نکات مهم در اجرای نمای ساختمان کلاسیک

  • نکته اول اینکه از چسباندن و قرار دادن سنگ‌ها بر روی هم به وسیله چسب سنگ خودداری نمایید.
  • حتما سنگ‌هایی مانند مرمریت و گرانیت را اسکوپ کنید.
  • زمان اجرای نمای کلاسیک، سنگ‌های تراورتن بلندی که در معرض آفتاب قرار دارند را حتماً اسکوپ کنید.
  • در صورت نیاز از روش‌های مختلف اتصال سنگ‌ها استفاده کنید. برای نمونه، اگر سنگی دارای طول زیاد است، حتما آن را از دو نقطه یا بیشتر اسکوپ نمایید.
  • –         عملیات اجرای نمای کلاسیک را در زمان یخبندان و یخ زدگی انجام ندهید.
  • خاکی که حاصل از برش کاری بر روی سنگ است، را کاملا پاک کنید که سنگ بتواند به خوبی به ملات بچسبد.
  • از بکارگیری ملات خشک یا نسبتاً سفت در نمای سنگ خودداری کنید.
  • از سنگ‌های مناسب برای نمای ساختمان استفاده کنید. ضخامت سنگ‌هایی که می خواهید در نمای کلاسیک از آنها استفاده کنید، حتی  الامکان باید یکسان باشد و ضخامتی مابین یک و نیم تا ۲ سانتی متر داشته باشد. اگر سنگ دارای ضخامتی کمتر از این مقدار است، از آن استفاده نکنید.
  • نکته نهایی و مهم دیگر این است که نباید برای پرکردن فضای خالی که پشت سنگ قرار دارد، از خرده سنگ و غیره استفاده شود.

نظرات کاربران نظرات دیگران رابطه با این محتوا0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دسته بندی سنگ ساختمانی

جست و جو های محبوب

سنگ تراورتن یزد
سنگ تراورتن یزد

سنگ بر اساس کاربرد