سنگهای ساختمانی را جهت به کاربردن در ساختمان، به ابعاد مختلف برش میدهند. یکی از این ابعاد پرکاربرد و رایج سنگ پلاک میباشد. این سنگ علاوه بر زیباسازی محیط ساختمان، مقاومت آن را نیز افزایش میدهد. سنگ پلاک به صورت کلی یک نوع سنگ تزئینی به شمار میرود و برای کاربردهای سنگین مناسب نیست. برای شناخت هرچه بیشتر انواع سنگ پلاک با ما در ادامه این مطلب همراه باشید.
سنگ پلاک چیست؟
سنگ پلاک از گذشته تا به امروز کاربردهای فراوانی داشته است. این نمونه سنگها را از سنگهای ساختمانی پرکاربرد تهیه میکنند. از انواع این سنگها با طرح و رنگ مختلفی که دارند، میتوان در ساخت و ساز استفاده کرد. سنگ خام را پس از استخراج از معدن، به کارخانهها میبرند. این سنگها در کارخانهها فرآوری شده و جلا داده میشوند. پس از عبور از این مرحله، تحت شرایط ویژه قرار میگیرند تا به خصوصیات مورد نظر سنگ پلاک دست یابند. بعد از انجام این فرآیند، سنگها را در ابعاد و ضخامتهای مختلف برای کاربریهای گوناگون بریده و آماده فروش میکنند.
ویژگیهای انواع سنگ پلاک
سنگ هایی که به عنوان سنگ پلاک قرار است در ساختمان استفاده شوند، باید ویژگیهای منحصر به فردی داشته باشند. در ادامه تعدادی از این ویژگیهای مهم سنگ پلاک را بررسی میکنیم. از مهمترین ویژگیهای سنگ پلاک میتوان به زیبایی و درخشش مناسب آن اشاره کرد. این سنگها دارای تنوع بسیاری در طرح و رنگ هستند.شما می توانید با توجه به سلیقه خود یکی از آنها را انتخاب کنید و در ساختمان خود از آن بهره ببرید.
مقاومت بالا از دیگر ویژگیهای انواع سنگ پلاک است. این سنگ با مقاومت بالایی که دارد میتواند دوام بیشتری داشته باشد و طول عمر آن نیز بیشتر خواهد بود. در بسیاری از موارد این سنگ در نمای بیرونی به عنوان پوشش مورد استفاده قرار میگیرد. بنابراین باید در مواجهه با شرایط جوی مقاومت بالایی داشته باشد. وزن کم این سنگ، از خصوصیتهای دیگر آن میباشد. چرا که وزن زیاد باعث ایجاد بار اضافی در ساختمان میشود. سنگ پلاک باید خاصیت تمیز کردن و نگهداری آسان داشته باشد. زیرا این سنگ با به کارگیری در ساختمان، در معرض آلودگیها قرار میگیرد و بنابراین باید بتوان به آسانی آن را تمیز کرد.
کاربرد انواع سنگ پلاک
همانطور که در بندهای قبلی نیز به ویژگی منحصر به فرد سنگ پلاک اشاره شد، میتوان فهمید که این سنگ کاربردهای متعددی در زمینه ساخت و ساز خواهد داشت و بسیار کاربردی خواهد بود. در ادامه به مواردی از کاربرد این سنگ اشاره میکنیم.
- سنگ پله
- ساخت نمای ساختمان
- ساخت و تزیین دکوراسیون منزل
- کفپوش ساختمان
- دیوارپوشها
- ساخت پیشخوان و جزیره
- سینک روشویی
- استفاده در قرنیز
انواع سنگ پلاک
میتوان گفت به صورت کلی از تمامی سنگهایی که مقاومت بالایی دارند، سنگهای پلاک را تهیه میکنند. اما عمدتا از سنگهای رایج و شناخته شدهای مانند تراورتن، مرمر، گرانیت و مرمریت بیشتر برای ساخت این دسته سنگ استفاده میشود.علت انتخاب این سنگها این است که علاوه بر مقاومت بالا؛ شرایط فرآوری سادهتری نسبت به سایر سنگها دارند.
پلاک تراورتن
سنگ پلاک تراورتن یکی از سنگهای پرکاربرد و شناخته شده در ساختمان میباشد، که هم برای نمای داخلی و هم برای نمای خارجی ساختمان بسیار کاربردی هستند. سنگهای تراورتن معمولاً دارای منافذ زیادی هستند و وجود این منافذ یاعث شده تا این سنگ، از وزن کمی برخوردار باشد. این مزیت وجود منافذ همچنین باعث میشود تا به راحتی نیز به سطوح مختلف بچسبد. این سنگ تنوع رنگی بالایی دارد و در برابر شرایط محیطی و جوی بسیار مقاوم است. این ویژگی آن را به یک سنگ پرکاربرد در نمای ساختمان تبدیل کرده است.
سنگ پلاک مرمر
یکی دیگر از سنگ های مناسب جهت پلاک شدن انواع سنگ مرمر است. سنگ مرمر یک نوع سنگ پلاک است که هم در نمای داخلی و هم نمای خارجی ساختمان به کار برده میشود. اما باید توجه داشته باشید که نوع مرمری که در نمای خارجی به کار میرود، با نوع مرمری که در ساخت نمای داخلی به کار میرود، متفاوت است. این سنگ، علاوه بر زیبایی و جلوه خاصی که دارد، از مقاومت بالایی نیز برخوردار است که برای سنگهای پلاک بسیار حائز اهمیت است.
سنگ گرانیت پلاک شده
سنگ گرانیت از دیگر سنگهایی است که از آن به عنوان یکی از انواع سنگ پلاک استفاده میکنند. کاربرهای آن نیز مشابه کاربردهای سنگ گرانیت است. البته وزن سنگ گرانیت زیاد است و به خوبی نمیتواند به دیواره ها بچسبد. علاوه بر این موضوع سنگ گرانیت دارای مقادیر زیادی آهن است که این آهن با آب، اکسید میشود و در رنگ سنگ، تغییر ایجاد میکند. ولی با این حال، برخی از انواع سنگهای گرانیت جهت پوشش کف و پلههای ساختمان ها بسیار کاربردی خواهند بود.
سنگ پلاک مرمریت
انواع سنگ پلاک مرمریت به عنوان یکی از سنگهای پلاک پرکاربرد و پر مصرف شناسایی میشود. کاربردهای مرمریت در طراحی داخلی بسیار متنوع است و از نوع پلاک این سنگ برای کف ساختمان و فضاهای داخلی وسیع مانند لابیها، راه پله، کانتر و غیره استفاده میکنند. این سنگ بسیار متراکم است و جذب آب کمی دارد. به همین دلیل میتوان در بخشهای مختلف ساختمان از آن استفاده کرد.
نظرات کاربران نظرات دیگران رابطه با این محتوا0