سنگهای ساختمانی گوناگون جهت به کار بردن در بخشهای مختلف ساختمان وجود دارد. یکی از این سنگها سنگ مرمر است که با نام علمی آلاباستر نیز شناسایی میشود. سنگ مرمر یکی از گرانبهاترین نوع سنگهای ساختمانی است به دلیل قابلیت عبور نور از خود، باعث شده که به عنوان یکی از گزینههای اصلی در دکوراسیون […]
سنگهای ساختمانی گوناگون جهت به کار بردن در بخشهای مختلف ساختمان وجود دارد. یکی از این سنگها سنگ مرمر است که با نام علمی آلاباستر نیز شناسایی میشود. سنگ مرمر یکی از گرانبهاترین نوع سنگهای ساختمانی است به دلیل قابلیت عبور نور از خود، باعث شده که به عنوان یکی از گزینههای اصلی در دکوراسیون داخلی ساختمان شناخته شود. در این نوشتار قصد داریم تا در مورد انواع سنگ مرمر و کاربردهای آنها صحبت کنیم.
سنگ مرمر نوعی سنگ آهکی است که دارای تراکم نسبتاً بالایی میباشد. این سنگ از ته نشین شدن کربنات کلسیم در حفرههای لایمستون که سرشار از بیکربنات میباشد، تشکیل میگردد. این سنگ زیبایی خاصی دارد و با رنگ و طرح زیبای خود، باعث شده تا به یک سنگ پرکاربرد تبدیل شود. سنگ مرمر از لحاظ تجاری در بازارهای سنگ برادر سنگ مرمریت شناخته میشود و به دلیل تشابه اسمی معولا این دو سنگ را با همدیگر اشتباه میگیرند.
به دلیل وجود رسوبات آهن در سنگ مرمر، میتوان در این سنگ طیفهای وسیعی از رنگ زرد و نارنجی را مشاهده کرد. البته سنگ مرمر دارای رنگهای مختلفی است که باعث شده انواع سنگ مرمر به وجود آیند. نکته جالبی که در این زمینه وجود دارد، این است که نحوه شکل گیری سنگ مرمر کاملاً مشابه سنگ تراورتن است. تفاوتی که در این بین وجود دارد این است که تراورتنها دارای بافت متخلخلی هستند ولی سنگ مرمر بسیار صاف، غیر متخلخل و متراکم است.
سنگ مرمر از ویژگی و مزایای خاصی برخوردار است. به خاطر همین موضوع از این سنگ استفادههای فراوانی در زمینه ساخت و ساز ساختمان، در بخشهای مختلف میشود. از جمله مزایا و ویژگیهایی که این سنگ ساختمانی دارد، میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
سنگ مرمر با دارا بودن این ویژگیها در کنار زیبایی فوق العادهای که دارد یک سنگ خاص و آسیب پذیر است. زیرا این سنگ بهراحتی دچار خراش و لک میشود، پس نیاز به مراقبت بیشتری نسبت به سایر سنگهای ساختمانی دارد.
با توجه به ویژگی و مزیتهای سنگ مرمر، میتوان گفت کاربردهای انواع سنگ مرمر با طرح و رنگ و ویژگیهایی که دارد، بسیار متنوع است. در ادامه به مهمترین این کاربردها اشاره میکنیم:
باید این نکته را در نظر داشته باشید که سنگ مرمر در برابر لک شدن آسیب پذیر است و باید در نگهداری آن دقت کافی داشته باشید. به صورت کلی میتوان گفت با توجه به قیمت بالایی که این سنگ دارد و با در نظر داشتن خصوصیات آن، بیشترین کاربرد این سنگ در معماری و دکوراسیون داخلی است.
اگر بخواهیم در سطح جهانی رتبه ایران را در دارا بودن معادن سنگ مرمر، مورد بررسی قرار دهیم، کشور ایران دارای رتبه دوم در این رده بندی میباشد. شهرستان نطنز که در استان اصفهان واقع شده است، بیشترین سهم را در استخراج سنگ مرمر، به خود اختصاص داده است.
از انواع سنگ مرمر میتوان به سنگ مرمر کرم قهوهای، سنگ مرمر طلایی خاکستری، سنگ مرمر پرتقالی، سنگ مرمر سفید، سنگ مرمر سبز، سنگ مرمر کرمی، سنگ مرمر آبی روشن و غیره اشاره کرد. در ادامه این مطلب به بررسی یکی از انواع سنگ مرمر با عنوان مرمر صورتی خواهیم پرداخت.
یکی از انواع سنگهای مرمر که بسیار زیبا و لوکس میباشد، سنگ مرمر صورتی است. این سنگ دارای تم صورتی بوده و در برخی از مدلهای آن رگههای مشکی دیده میشود. این سنگ صورتی، برای استفاده در ساختمان بسیار زیبا خواهد بود. از این سنگ در صفحه کابینت، روشویی سنگی، مصنوعات سنگی و فضاسازی داخلی استفاده میکنند. سنگ مرمر صورتی به علت محدودیت در استخراج و رنگ خاص و منحصر به فردش، تا حدودی کمیاب بوده و به همین دلیل از قیمت بالایی نیز برخودار است.
از این سنگ مرمر عمدتاً بهصورت اسلب و در قابهای بوک مچ و فورمچ استفاده میکنند. همانطور که میدانید سنگهای مرمر بسیار صیقل پذیر هستند و نور را به خوبی از خود عبور میدهند. با دانستن این مزیت و قرار دادن پنل های ال ای دی در زیر این نوع سنگها، میتوانید یک طرح زیبا خلق کنید. استفاده از این ترفند خلاقانه برای دکوراسیون داخلی منازل گزینه بسیار مناسبی است.
اگر بخواهیم خاستگاه اصلی مرمر صورتی را بدانیم، باید گفت که منبع و معدن اصلی سنگ مرمر صورتی در ایران است و یکی از اصلیترین معادل آن در نقده در استان آذربایجان غربی است.