سنگ مرمریت با سنگ چینی از نظر ظاهری و کاربردی تفاوت زیادی دارد. این تفاوت شاید برای افرادی که در صنعت سنگ ساختمانی فعالیت نمیکنند و یا شناختی بر روی این سنگها ندارند، مشخص نباشد. در برخی موارد حتی پیش میآید که افراد نمیتوانند این دو سنگ ساختمانی را از هم تشخیص دهند. بنابراین لازم […]
سنگ مرمریت با سنگ چینی از نظر ظاهری و کاربردی تفاوت زیادی دارد. این تفاوت شاید برای افرادی که در صنعت سنگ ساختمانی فعالیت نمیکنند و یا شناختی بر روی این سنگها ندارند، مشخص نباشد. در برخی موارد حتی پیش میآید که افراد نمیتوانند این دو سنگ ساختمانی را از هم تشخیص دهند. بنابراین لازم است با بیان تفاوت سنگ چینی و مرمریت ، تشخیص آنها را آسانتر کنیم.
برای اینکه بتوانیم تفاوت این دو سنگ ساختمانی را بدانیم، ابتدا باید با ماهیت و ویژگی هر کدام از آنها آشنا شویم. این کار را از تعریف سنگ چینی آغاز خواهیم کرد. سنگ چینی که به سنگ کریستال نیز معروف است، از استحکام و دوام بالایی برخوردار میباشد. ویژگیهای این سنگ باعث شده تا از آن در اکثر بخشهای ساختمان، حتی مکانهای مرطوب نیز استفاده کنند. بیشترین کاربردی که سنگ چینی دارد، در نمای ساختمان است. این سنگ مقاومت بالایی در برابر نفوذ آب دارد و به همین علت از آن در سرویسهای بهداشتی و مکانهایی که نیاز به نظافت دارند، استفاده میکنند. سنگ چینی حتی اگر ضخامت کمی داشته باشد، میتواند مقاومت فشاری بالایی از خود نشان دهد. سنگهای چینی که در بازار وجود دارند، معمولاً به رنگهای سفید هستند و گاهی در آنها رگههایی هم دیده میشود.
برای دانستن تفاوت سنگ چینی و مرمریت باید با ویژگیهای سنگ مرمریت نیز آشنا شویم. سنگ مرمریت از سنگهای آهکی است. جزء اصلی تشکیل دهنده سنگ مرمریت، کربنات کلسیم است. این سنگ ساختمانی نسبت به سنگ تراورتن تخلخل کمتری دارد و مقاومت فشاری آن نیز بالاتر است. ویژگیهایی که میتوان برای این سنگ ساختمانی در نظر گرفت، شامل ساب پذیری بالا، مقاومت حرارتی زیاد، نصب آسان، قابلیت چسبندگی بالا به ملات، طرح و رنگ متنوع و تراکم بالای آن میباشد. هر چه که بلورهای تشکیل دهنده سنگ مرمریت ریزتر باشد، قابلیت پرداخت آن بالاتر میرود و همچنین پایداری آن در برابر هوازدگی افزایش مییابد.
اگر بخواهیم این دو سنگ را به خوبی مورد بررسی قرار دهیم، یکی از تفاوتهایی که بین آنها وجود دارد، تفاوت در رنگ آنها میباشد. رنگ بندی سنگ مرمریت بسیار متنوع است. سنگهای مرمریت را میتوان در رنگهای کرم استخوانی، سفید، مشکی، سبز، قهوهای، آبی و خاکستری در بازار سنگ ساختمانی پیدا کرد. سنگهای چینی را نیز میتوان در رنگهای صورتی، قرمز، زرد، کرمی و خاکستری یافت. دلیل این رنگ بندی در سنگ چینی وجود کانیهایی است که در ساخت این سنگ نقش بسزایی داشتهاند.
اگر بخواهیم سنگ مرمریت را از لحاظ زمین شناسی بررسی کنیم، میتوان گفت که یک سنگ آهکی دگرگونه یا نادگرگون و دولومیت میباشد. سنگ مرمریت یک سنگ درشت بلور از نوع سفید تا خاکستری روشن است. سنگ چینی نیز یک نوع سنگ آهک است که در اثر فشار حرارتی حاصل از تزریق ماگما داغ و یا فشار بالا دچار تبلور دوباره شده است. در واقع میتوان گفت، سنگ مرمریت و سنگ چینی هر دو از دسته سنگهای دگرگونی هستند، اما سنگ چینی درجه سختی بالاتری دارد. علت سختی بیشتر سنگ چینی نیز وجود کوارتزی است که این سنگ با آن ساخته میشود.
عمده کاربردی که سنگ مرمریت دارد، این است که به عنوان کفپوش و پله و دیوارهای داخلی استفاده میشود. از نوع اسلب این سنگ هم برای تزیین دیوار آشپزخانه و سرویس بهداشتی استفاده میکنند. از نوع تیره سنگ مرمریت هم مانند سنگ مشکی نجف آباد و مرمریت کارینو برای لابی هتلها و ساختمانهای لوکس استفاده میکنند. همیشه رنگهای تیره، زیبایی فضا را دو برابر میکنند و آن مکان چشمگیرتر خواهد شد. در زمان خرید سنگ مرمریت باید حتماً به میزان تخلخل و نفوذ آب آن دقت داشته باشید.
دیگر تفاوت سنگ چینی و مرمریت این است که سنگ چینی را بیشتر میتوان در نمای خارجی ساختمان استفاده کرد. ایده استفاده از سنگ چینی در قسمتهای خارجی ساختمان ، یک ایده خلاقانه خواهد بود، زیرا دوام بالایی که سنگ چینی دارد، در این قسمت مشکلی ایجاد نمیکند. رنگ روشن این سنگ و ظاهر زیبایی که دارد باعث لوکس شدن ساختمان شما میشود. سنگ چینی جهت سنگ نما در ساختمانهای شهرهای گرمسیری یک گزینه بسیار مناسب است. از سنگ چینی همچنین در ساخت محوطههای گوناگونی مانند میدانها و جداول و پارکها به وفور استفاده میکنند.
پس از بررسی تفاوتها از لحاظ ظاهری و زمین شناسی، حال زمان به بیان تفاوت در نصب این دو نوع سنگ ساختمانی میرسد. نصب سنگهای چینی کمی سختتر از سرامیک است، زیرا این سنگ نیاز به دوغاب خاصی دارد. سنگ چینی از کاشی و سرامیکها سنگینتر است و باید در هنگام نصب مطمئن شویم آن بستر تحمل وزن این سنگ را داشته باشد.
سنگ مرمریت از لحاظ وزنی تفاوتی با سنگ چینی ندارد، زیرا مرمریت نیز یک سنگ متخلخل است و بنابراین وزن زیادی دارد. تفاوتی که در نصب سنگ چینی و مرمریت وجود دارد، این است که باید در زمان نصب سنگ مرمریت، طوری این سنگ را بچرخانید تا الگوی خاصی از رگههای این سنگ حاصل شود. وقتی که رگهها و دانههای این سنگ آنطور که باید کنار هم قرار بگیرند، ظاهر زیباتری پیدا میکند.
4دقیقه مطالعه
10 آبان 1399