تولید و توزیع سنگ های ساختمانی در ابعاد تایل و اسلب

آدرس : اصفهان - شهرک صنعتی محمود آباد

نمای خشک و مزایای اجرای آن

امروزه زیبایی و نوع طراحی نمای ساختمان نشانگر درجه کار، نوع فعالیت و حتی نوع تفکر مدیران آن نهاد و سازمان می‌باشد. نمای خشک نیز جزء همان نماهایی است که با دیدن آن می‌توان پی به خلاقیت سازنده آن برد. بسیاری از مدیران شرکت‌ها سعی در طراحی و انتخاب این نمای زیبا دارند، زیرا انتخاب یک ظاهر زیبا برای ساختمان، نوع فعالیت آنها را به خوبی نشان خواهد داد. همانطور که می‌دانید در طراحی و ساخت یک ساختمان، نمای آن بسیار حائز اهمیت است. امروزه نمای ساختمان‌ها هم دستخوش تغییراتی شده است. از جمله این تغییرات می‌توان به اجرای انواع نمای خشک اشاره کرد. در این مطلب قصد داریم به بررسی این نوع نما بپردازیم.

نمای خشک چه نوع نمایی است؟

نمای خشک یکی از مدرن‌ترین روش‌های اجرای نما است. در این سیستم برای اتصال آجرها به هم از ملات‌ها استفاده نمی‌شود و از اتصالات خاصی مانند گیره‌ها و یراق آلات بهره می‌گیرند. نماهای خشک از لایه‌های متعددی تشکیل می‌شوند که شامل پوسته بیرونی، فضای داخلی، تهویه پزیر، لایه عایق حرارتی و دیواره داخلی ساختمان است. تمام لایه‌های نمای خشک با سازه‌هایی از جنس فولاد و آلومینیوم به سازه اصلی و اسکلت ساختمان نصب می‌گردند.

انواع نمای خشک ساختمان

این نوع نما که در ظاهر بیرونی ساختمان قرار می‌گیرد، متناسب با نصب و قرارگیری اتصالات، به دو دسته آشکار و پنهان دسته بندی می‌شود که در ادامه به صورت مختصر آنها را شرح می‌دهیم.

نمای آشکار

در سیستم آشکار نمای خشک، از بست‌هایی جهت نگهداری سرامیک‌ها استفاده می‌گردد که به خوبی از بیرون ساختمان قابل رویت هستند. برای اینکه بست‌ها کمتر جلب توجه کنند، می‌توان آنها را رنگ کرد. برای انجام این کار می‌بایست از رنگ‌هایی که در مقابل شرایط جوی نظیر برف و باران مقاوم هستند، استفاده کرد.

نمای پنهان

در سیستم پنهان انواع نمای خشک ، بعد از انجام عملیات نصب، بست‌ها قابل مشاهده نخواهند بود. در واقع، قبل از آنکه نما نصب شود، روی سطح رویی ساختمان عملیاتی انجام می‌گیرد که بسته به نوع سیستم‌ها سوراخ و یا شیارهایی در پشت یا لبه‌های آن  ایجاد می‌کنند.

مصالح مورد استفاده در انواع نمای خشک

در نماهای مدرن خشک احتیاجی به مصالح محدود نیست، بلکه می‌توان با استفاده از مصالح جدید طرح‌های مهندسی و حتی دور از ذهن را ایجاد کرد. برای درک بیشتر در ادامه به صورت مختصر در مورد آنها صحبت می‌کنیم.

سرامیک پرسلان

سرامیک خشک یکی از مصالح این سبک از نماکاری به حساب می‌آید. این سرامیک‌ها با قرارگیری در دمای بالا حالت شیشه‌ای به خود می‌گیرند که از نظر ظاهری زیبا‌ترین و بادوام‌ترین مصالح خواهند بود.

مزایای اجرای انواع نمای خشک
مصالح مورد استفاده در انواع نمای خشک

آلومینیوم کامپوزیت

این نوع از مصالح از سهولت نصب، انعطاف‌پذیری و دوام بسیار بالایی برخوردار هستند و همچنین جزء مصالح نسوز به شمار می‌روند. از آنها بیشتر در ساختمان‌های تجاری و صنعتی استفاده می‌شود.

کرتین وال

بسیاری از مهندسان و کارفرمایان کرتین وال را به عنوان یک نمای خشک در ساختمان‌ها به کار می‌برند. دوام و عمر بالا، آب بندی عالی، عایق در شرایط جوی و مقاوم در برابر زلزله جزء مزیت‌های بارز این نوع نما است.

مزایای اجرای انواع نمای خشک

این نمای جدید به دلیل ویژگی‌های مثبت و مزایای متعددی که دارد، بسیار پر استفاده و رایج است. در اینجا به مزایا و ویژگی‌های انتخاب و نصب این سبک نما به عنوان نمای ساختمان اشاره می‌کنیم.

سرعت بالا در اجرا

زمان، نقش بسیار مهمی در صنعت ساخت و ساز دارد. در روش‌هایی که توسط متخصصین ساختمان طراحی می‌شود، همگی به این فاکتور مهم توجه خاصی می‌کنند. اجرای نمای خشک چیزی حدود ۵۰ درصد زمان اجرا را کاهش خواهد داد. زیرا در اجرای این نما از چهارچوب‌های فلزی به عنوان قالب و الگوی اجرای نما استفاده می‌شود و نیازی به داربست نیست. همین روند موجب سرعت در اجرای این نما خواهد شد.

کیفیت بالای انواع نمای خشک

انواع نمای خشک تنها نمایی است که قابلیت استفاده از مصالح گوناگونی را دارد. این مصالح با هر ابعاد و سایز بدون محدودیت اعمال می‌شوند. هماهنگی رفتاری مصالح در برابر تغییرات دمایی توسط افراد متخصص مورد بررسی قرار می‌گیرد. در حالی که در مصالح سنتی؛ افراد بی‌تجربه و با دانش کم امکان بررسی و اندازه گیری این هماهنگی رفتاری را نداشتند و آسیب‌های جدی به بار می‌آورد. ولی تمامی این مشکلات با نمای خشک از بین رفته و خطای انسانی خیلی کاهش پیدا کرده است.

انواع نمای خشک
مزایای اجرای انواع نمای خشک

مقرون به صرفه بودن

این سبک نماکاری از همه جهات مقرون به صرفه است و به نحوی قیمت تمام شده نما را به شدت کاهش می‌دهد. زیرا با کاهش وزن اسکلت و فونداسیون‌ها، قیمت نهایی هم کاهش پیدا خواهد کرد. در گام بعدی به دلیل عدم نیاز به تعمیر، ترمیم و نگهداری این نوع نما، در بسیاری از هزینه‌ها به خوبی صرفه جویی می‌شود. بعد از گذشت پنجاه سال می‌توان مصالح را مورد بازیافت قرار داد و مصالح جدید جایگزین آن نمود.

عدم اتلاف انرژیدر انواع نمای خشک

به دلیل استفاده و به کارگیری عایق حرارتی در سیستم‌های نمای خشک می‌توان به جرات گفت این نما جلوی اتلاف انرژی ساختمان را می‌گیرد و موجب کاهش هزینه‌ها می‌گردد. در این سیستم ابتدا به صورت مستقل و با استفاده از چسب یا اتصالات مکانیکی یک لایه عایق حرارتی به ساختمان متصل می‌کنند. سپس اسکلت نگهدارنده که از جنس چوب فولاد و یا آلومینیوم است را روی ساختمان نصب می‌کنند. با انجام این عملیات فاصله معینی میان نمای خشک و عایق حرارتی به وجود خواهد آمد.

قابلیت تعمیر و تعویض نما

یکی دیگر از مزیت‌های جالب ویژه این نوع نمای ساختمان، قابلیت تعمیر و تعویض آن است. یعنی اگر المانی از پوشش نمای خشک آسیب ببیند، به راحتی می‌توان قسمت‌های کوچکی از پوشش را باز کرد و اگر قابل تعمیر بود به آسانی آن ناحیه را تعمیر نمود و در صورت غیر قابل تعمیر بودن قسمت یا قطعه را تعویض می‌کنند. این توانایی در دیگر نماها وجود ندارد و در صورت آسیب یک قسمت مجبور به تخریب کل نما خواهند بود.

نصب راحت و آسان

برای نصب انواع نمای خشک نیاز به کارگرهای حرفه‌ای نیست. زیرا نصب انواع سنگ نما و آجر و ریل‌ها به صورت مکانیکی انجام می‌شود؛. بنابراین در نصب آن هیچ گونه دغدغه ای وجود ندارد.

سبک بودن سازه

اصولا سازه‌هایی که به عنوان نمای خشک به کار برده می‌شوند، سازه‌های با وزن کم هستند اما بسیار مستحکم بوده و در برابر زلزله مقاومت می‌کند.

پارامترهای موثر در قیمت انواع نمای خشک

در هزینه نهایی و تمام شده اجرای انواع نمای خشک پارامترهای مختلفی تاثیرگذار هستند که در ادامه به مهم‌ترین آنها اشاره می‌کنیم.

  • قیمت و نوع مصالح انتخابی
  • نوع سیستم مورد استفاده برای نصب اعم از آشکار و پنهان
  • نوع سازه
  • ابعاد مصالح رویی و میزان برشکاری
  • موقعیت جغرافیایی پروژه
  • ارتفاع و قد ساختمان

نظرات کاربران نظرات دیگران رابطه با این محتوا0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دسته بندی سنگ ساختمانی

جست و جو های محبوب

سنگ تراورتن یزد
سنگ تراورتن یزد

سنگ بر اساس کاربرد