تولید و توزیع سنگ های ساختمانی در ابعاد تایل و اسلب

آدرس : اصفهان - شهرک صنعتی محمود آباد

روش های مختلف اسکوپ سنگ نما

در این نوشتار قصد داریم تا در مورد روش های اسکوپ سنگ و ویژگی‌های هر یک با شما صحبت کنیم.
سنگ از قدیمی‌ترین مصالح ساختمانی به شمار می‌رود که قدمت استفاده از آن به بیش از ۱۲ هزار سال قبل می‌رسد. سنگ‌های ساختمانی طبیعی به‌دلیل زیبایی ظاهری و هزینه نگهداری پایین از جمله نماهای ساختمانی متداول هستند، اما اجرای نما‌های سنگی ضوابط و قوانین خاص خود را دارد که باید در زمان اجرا در نظر گرفته شود. در غیر این صورت همین نمای زیبا ممکن است حوادث مالی و جانی را در پی داشته باشد. به همین دلیل توصیه می‌گردد که از اسکوپ کردن سنگ‌ها استفاده شود. در این بخش از آتاسنگ قصد معرفی اسکوپ سنگ و روش اجرای آن را داریم.

منظور از اسکوپ سنگ چیست؟

اسکوپ کردن سنگ یکی از روش‌های اتصال سنگ به بخش‌های مختلف ساختمان است. اسکوپ کردن به معنای چسباندن سنگ‌ها با استفاده از ابزار مخصوص به سطح کار می‌باشد. این روش یکی از مطمئن‌ترین روش‌ها برای اتصال سنگ‌ها به قسمت‌های مختلف ساختمان است. خرید انواع سنگ تراورتن که تخلخل زیادی دارند، پیشنهاد بسیار خوبی است، زیرا این سنگ‌ها به‌راحتی به دلیل وجود سوراخ و منافذ موجود در قسمت‌های پشتی سنگ به ملات ساختمانی چسبیده و امکان جدا شدن آنها وجود ندارد. در مقابل، خرید انواع سنگ گرانیت که از جمله سنگ‌های صاف و صیقلی هستند و تخلخل ندارند کمی ریسک دارد؛ زیرا  این سنگ‌ها در اثر عوامل مختلفی همانند زلزله، باد یا نفوذ آب باران ممکن است از سطح کار جدا شوند.

انواع روش های اسکوپ سنگ

روش‌های متعددی برای اسکوپ سنگ وجود دارد که با توجه به نوع سنگ انتخاب می‌شوند. در ادامه برخی از متداول و مهم‌ترین این روش‌ها را شرح خواهیم داد.

اسکوپ سیمی

این روش با عنوان اسکوپ سنگ به روش سیم مفتول شناخته می‌شود. در این روش در سطح پشتی سنگ شیارهای میلیمتری ایجاد کرده و سیم‌هایی از جنس گالوانیزه را از این دو شیار به حالت ضربدری عبور می‌دهند. با استفاده از این سیم سنگ مورد نظر به خوبی به ملات‌ها می‌چسبد.

روش لقمه گذاری

در این روش، پشت سنگ را برش داده و سپس با چسب سنگ لقمه‌ای، فلزی را در قسمت برش خورده متصل می‌کنند. در نهایت ملات سیم‌ها را پشت سنگ ریخته و روی دیوار نصب می‌کنند. روش لقمه گذاری در اسکوپ سنگ شبیه روش پروانه‌ای لقمه فلزی که پشت این نوع سنگ قرار داده می‌شود. از نظر ظاهری به پروانه شباهت دارد و از همین رو با آن اسکوپ پروانه‌ای هم گفته می‌شود.

روش پیچ و رول پلاک در اسکوپ سنگ

این روش زمانی که سنگ روی ساختمان نصب شده ولی اطمینانی از استحکام آن نیست، به کار برده می‌شود. در چنین شرایطی با استفاده از دریل، سنگ را سوراخ کرده و با پیچ و رولپلاک آن را در جای خود محکم خواهند کرد.

روش دوپایه

در این مورد از روش های اسکوپ سنگ ، قطعات فلزی از جنس گالوانیزه توسط چسب دو جزئی یا چسب سنگ به پشت سرامیک یا سنگ چسبانده شده و این اسکوپ‌ها بعد از سفت شدن و اجرای قطعات سنگ و سرامیک به‌راحتی با ملات پشت نما درگیر می‌گردند. با توجه به اینکه این قطعات اسکوپ تنها با چسب به سنگ نما چسبانده شده و چسب نیز در اثر تغییرات جوی می‌تواند از پشت سنگ نما جدا گردد، این روش مهار برای قطعات سنگی توصیه نمی‌گردد.

روش سه پایه

روش اجرای اسکوپ سه پایه مانند اسکوپ دو پایه است و همچنان استفاده از آن برای مهار سنگ‌ها نما توصیه نمی‌شود.

اسکوپ سنگ به روش z

این روش همانند اسکوپ پروانه‌ای در دسته اسکوپ‌های پیش ساخته قرار گرفته و با توجه به ابعاد شاخک‌های آن در قطعات سنگ‌های کوچک‌تر و با ملات خور کمتر از این روش استفاده می‌شود. روش اجرای این اسکوپ دقیقاً مانند اسکوپ پروانه‌ای است.

روش های اسکوپ سنگ دندان موشی

در قطعات کوچک‌تر سنگ که امکان اجرای اسکوپ سیمی به صورت طولی وجود ندارد. می‌توان از این روش برای مهار سنگ‌های نما استفاده کرد. این روش خصوصاً در سبک نمای رومی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اسکوپ سنگ به روش پروانه‌ای

به کار بردن این روش در پروسه نصب متریال نما موجب می‌شود تا دوغاب به اطراف اسکوپ نفوذ کرده و موجب چسبیدن آن بر روی سطح نما شود. برای نصب اسکوپ پروانه‌ای در پشت سنگ ابتدا باید همانند روش دوپایه یا سه پایه، شیاری در آن ایجاد شود. بهترین زاویه برای ایجاد شیار زاویه ۴۵ درجه است.

اهمیت استفاده از روش های اسکوپ سنگ

مطابق با نشریه ۷۱۴ می‌توان ضرورت اسکوپ سنگ‌های نمای ساختمان را بدین نحو بیان نمود که نماهای چسبانده شده در مقابل نیروهای خارج از صفحه ضعیف بوده و منظور تحمل بارهای جانبی مانند زلزله و باد که موجب خارج شدن سنگ نما از دیوار نما و پرتاب شدن آن به سمت خارج از صفحه می‌شود، می‌بایست مهار مناسب به کار برده شود. در سیستم نماهای چسبانده شده نقش ملات یا ماده چسباننده تحمل بارهای سنگین و نقش اسکوپ یا مهار نیز به عنوان نگهدارنده بوده و نقش باربری نخواهد داشت.

مزایای اسکوپ کردن سنگ

اسکوپ سنگ مزایای زیادی دارد که باعث می‌شود اصولاً افراد به دنبال استفاده از آن باشد. این مزایا عبارتند از :

  • با استفاده از اسکوپ کردن سنگ، سطح سنگ، صاف و یکنواخت می‌شود که منجر به زیبایی و جذابیت بیشتر آن می‌گردد.
  • با استفاده از این روش، سنگ قابلیت انعطاف پذیری بیشتری دارد و می‌تواند در طرح‌های مختلف استفاده شود.
  • سنگ‌های اسکوپ شده، مقاومت بالایی دارند و در برابر خراشیدگی و ضربه‌های سنگین مقاوم هستند.
  • با سطح صاف و یکنواخت، نصب سنگ‌های اسکوپ شده بسیار آسان است و نیاز به تراش کمتری دارند.
  • سنگ‌های اسکوپ شده، در برابر خوردگی و آب‌گیری مقاوم هستند و می‌توانند در شرایط مختلف آب و هوایی استفاده شوند.
  • با استفاده از این روش، می‌توان محصولات دکوراتیو زیبا و جذابی را تولید کرد که در دکوراسیون داخلی و خارجی ساختمان‌ها استفاده می‌شوند.

قیمت اسکوپ سنگ

همانطور که در این مقاله توضیح دادیم، برای اسکوپ سنگ روش‌های مختلفی وجود دارد اما به طور معمول استفاده از روش پروانه‌ای بیشتر از دیگر روش‌ها کاربرد دارد چرا که علاوه بر داشتن ایمنی بالا، بسیار مقرون به صرفه‌تر است. همچنین توصیه می‌شود حتماً برای اسکوپ سنگ قبل از اجرا و نصب اقدام کنید چرا که اگر بعد از اجرا بخواهید این متریال را با استفاده از پیچ و رولپلاک در جای خود فیکس نمایید، هزینه بیشتری را متحمل می‌شوید و ظاهر زیبای آن از بین خواهد رفت.

کلام پایانی

به طور کلی اجرای سنگ نما به محافظت نیاز دارد تا منجر به خسارت‌های مالی و جانی نشود. استفاده از روش های اسکوپ سنگ نما یکی از اقداماتی است که می‌توان از افتادن سنگ در اثر عوامل گوناگون جلوگیری نمود. متاسفانه بسیاری از پیمانکاران و سازندگان این مورد را در نظر نمی‌گیرند و همین امر سبب کاهش ایمنی ساختمان می‌گردد. در واقع آنها قصد دارند تا با وجود پرداخت هزینه‌ای برای قیمت سنگ نمای ساختمان و هزینه‌های اجرایی آن هزینه اضافی دیگری را به کارفرما تحمیل نکنند، اما نمی‌دانند که اسکوپ سنگ لازم و ضروری است و هزینه اضافی محسوب نمی‌گردد.

نظرات کاربران نظرات دیگران رابطه با این محتوا0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دسته بندی سنگ ساختمانی

جست و جو های محبوب

سنگ تراورتن یزد
سنگ تراورتن یزد

سنگ بر اساس کاربرد