0913-918-1512 – 0913-459-997

آدرس : اصفهان - شهرک صنعتی محمود آباد

0 امتیاز از 0 رای

 سنگ چرمی

چرمی کردن سنگ
296
785
11 مهر 1402
نویسنده مطلب: نویسنده آتاسنگ

برای استفاده از سنگ‌ها در ساختمان‌ها باید آنها را پرداخت نمود، زیرا به طور طبیعی سنگ‌ها ظاهری نتراشیده و خشن […]

توضیحات

برای استفاده از سنگ‌ها در ساختمان‌ها باید آنها را پرداخت نمود، زیرا به طور طبیعی سنگ‌ها ظاهری نتراشیده و خشن دارند. پرداخت‌های مهم و مختلفی بر روی سنگ انجام می‌گردد که باتوجه ‌به کاربرد آنها و محل مورداستفاده، می‌توانند متفاوت باشند. پرداخت انواع سنگ ساختمانی از چند جهت مهم است، زیرا باعث زیبایی دوام، مقاومت ماندگاری و طول عمر سنگ می‌گردد. یکی از روش‌های پرداخت، چرمی کردن سنگ است و سنگ به‌دست‌آمده از آن به سنگ چرمی معروف است. این سنگ دارای معایب و مزایایی است که در ادامه به بررسی آن می‌پردازیم..

 فرایند چرمی کردن سنگ

چرمی کردن سنگ به فرایندی گفته می‌شود که در آن، سنگ با استفاده از دستگاه‌های پرداخت مخصوص سنگ، ‌ساب داده می‌شود و روی آن سطح مخملی پیدا می‌کند. پروسه چرمی کردن را نمی‌توان روی هر سنگی اجرا کرد و محدودیتی از نظر انتخاب سنگ وجود دارد. در ادامه مراحل این نوع پرداخت را توضیح می‌دهیم. مرحله اول این فرایند با هوند کردن سنگ شروع می‌شود. سپس سنگ به‌وسیله دستگاه‌های مخصوص ساب که در درون دستگاه فرچه‌های مخصوص وجود دارد و به اسم لقمه معروف است، ساب خورده می‌شود تا به بافت و جنس موردنظر برسد. در واقع، ابتدا سنگ‌ها روی نقاله قرار می‌گیرند و به دستگاه ساب منتقل می‌گردند و لقمه‌ها مانند سمباده عمل کرده و سطح سنگ را متناسب با آن چیزی که نیاز است، می‌سابند تا به زبری موردنظر برسند. فرایند چرمی ‌سازی همانند فرایند صیقلی کردن سنگ از فرچه زبرتر شروع و به فرچه نرم‌تر ختم می‌گردد. فرچه‌ها انواع مختلفی دارند برای عملیات ساب از دستگاه‌های ساب ویژه‌ای استفاده می‌شود. دستگاه‌های ساب فرچه‌های به اسم لقمه دارند که این لقمه در اندازه‌های متفاوت هستند.

ویژگی‌های سنگ چرمی

سنگ چرمی دارای ویژگی‌ها و مشخصه‌هایی است که آن را از دیگر سنگ‌ها متمایز می‌کند. در ادامه مطلب به‌صورت مختصر به این ویژگی‌ها اشاره می‌کنیم.
  • دارای الگو و خطوط پیچ‌درپیچ است که ظاهری شبیه به چرم طبیعی به آن می‌دهد.
  • رنگ آن معمولاً خاکستری تیره تا مشکی است.
  • بافت آن نرم و صاف است و در برابر سایش مقاوم است.
  • از سنگ‌های رسوبی و آهکی تشکیل شده است.
  • سنگ چرمی طبیعی کمیاب و گران‌قیمت است.
  • سنگ چرمی مصنوعی نیز وجود دارد که ارزان‌تر است.
  • برای کف‌پوش، میز و نمای ساختمان‌ها استفاده می‌شود.
  • سنگ چرمی زیبایی و جلوه خاصی به محیط می‌دهد.

آیا هر سنگی قابلیت چرم شدن دارد؟

در جواب این سوال باید گفت خیر، چرمی کردن سنگ را نمی‌توان برای هر نوع سنگی انجام داد. سنگ چرمی یک سنگ طبیعی است که به طور ذاتی دارای الگوها و خطوطی شبیه به چرم طبیعی است. این الگوها و خطوط در اثر فرایندهای طبیعی تشکیل سنگ و رسوب‌گذاری لایه‌های مختلف، ایجاد می‌شود؛ بنابراین انواع سنگ مرمریت، گرانیت، کوارتزیت و... که ساختار بلورین دارند، نمی‌توانند به سنگ چرمی تبدیل شوند. البته راهکارهایی برای ایجاد بافت چرمی مصنوعی روی برخی سنگ‌ها وجود دارد، اما این موارد سنگ چرمی طبیعی محسوب نمی‌شوند و کیفیت پایین‌تری نیز دارند. در مجموع، تنها سنگ های رسوبی خاصی قابلیت تبدیل‌شدن به سنگ چرمی طبیعی را دارند و نمی‌توان هر سنگی را به این شکل درآورد. دو سنگ تراورتن و مرمریت معمولاً بهترین گزینه برای چرمی کردن سنگ هستند در میان مرمریت‌ها سنگ مرمریت لاشتر و از میان تراورتن‌ها، سنگ تراورتن حاجی‌آباد دو مورد محبوب به شمار می‌آیند.

کاربرد سنگ‌های چرمی

حالت طبیعی سنگ در این نوع فناوری حفظ شده و یکی از ویژگی‌های خوب این نوع سنگ است که جای انگشت و لکه آب را خیلی کمتر از پرداخت صیقلی نشان می‌دهند؛ ازاین‌رو در موارد زیر کاربرد فراوان دارند.
  • کف‌پوش فضاهای داخلی مانند نمازخانه، پذیرایی، آشپزخانه و حمام
  • کفسازی مسیرهای پیاده‌رو و حیاط خانه‌ها
  • نما و جداره ساختمان‌ها
  • میز و کانتر آشپزخانه
  • جاکفشی و پله‌ها
  • شومینه و اطراف آن
  • مبلمان باغی مانند میز و نیمکت
  • دیوارهای حائل و نگهبان
  • ستون‌ها و سرستون‌های تزئینی
  • دکوراسیون حمام و سرویس بهداشتی
  • سنگ چشمه و استخر

مزایای چرمی کردن سنگ

از جمله مزایای این نوع پرداخت در سنگ‌ها می‌توان به زیبایی و لطافت خاص سنگ و همچنین ظاهر شیک و لوکس آن اشاره کرد.  روی این سنگ، اثر انگشت و لکه آب نسبت به پرداخت‌های صیقلی کمتر نمایان می‌گردد. یکی از پرکاربردترین سنگ‌های ساختمانی همین سنگ‌های چرمی هستند. طرح سنگ با پرداخت چرمی بیشتر معلوم می‌شود؛ ولی میزان آن در سنگ‌های مختلف فرق دارد. چرمی کردن سنگ باعث می‌شود که سنگ‌های کم‌ارزش هم زیبا و ارزشمند جلوه کنند. این کار، بافت سنگ را بزرگ‌تر کرده و به سنگ عمق می‌بخشد. سنگ چرمی یکی از سنگ‌های صادراتی است که به کشورهای دیگر صادر می‌شود. این نوع سنگ، دارای مقاومت بسیار بالایی بوده؛ به‌طوری‌که در برابر شرایط جوی مانند باران و رطوبت مقاوم است به همین دلیل از آن در نمای بیرونی ساختمان می‌توان استفاده کرد. از سنگ‌های چرمی باتوجه‌به ویژگی‌های ظاهری که طی فرایند پرداخت پیدا می‌کنند، در طراحی و اجرای نماهای رومی و کلاسیک استفاده می‌شود برخلاف سنگ صیقلی، این سنگ در برابر لغزش مقاوم است.

معایب چرمی کردن سنگ

این نوع سنگ‌ها با وجود مزایای فراوان، دارای معایبی هستند. اولین عیب آنها این است که این سنگ شفافیت و درخشش زیادی ندارد. سنگ‌های طبیعی به نسبت سنگ‌های چرمی یکدستی بیشتری دارند و صاف‌تر و ظریف‌تر هستند. بعلاوه، هزینه این فرایند بیشتر از سنگ‌های مشابه سابیده است. همچنین، پس از نصب این نوع سنگ‌ها باید روی آنها با براق‌کننده پوشانده شود تا فرایند نصب کامل گردد. فرایند چرمی کردن باید بر روی سنگ‌هایی انجام گردد که سطح آن یک‌دست و همگن نباشد؛ زیرا در غیر این صورت نمی‌توان پستی بلندی را در هنگام فراوری به وجود آورد. این پرداخت بیشتر بر روی سنگ‌های با بافت نرم صورت می‌گیرد که این خود یکی از محدودیت‌های پرداخت چرمی است. زیبایی سنگ چرمی از دور چندان معلوم نمی‌باشد. این نوع سنگ به دلیل شکل ظاهری خود آلودگی‌های بیشتری را جذب می‌کند و تمیزکردن آن کمی سخت‌تر است.

مراقبت و نگهداری از سنگ‌های چرمی

نگهداری از این سنگ‌ها به‌سختی دیگر سنگ‌ها نیست. سنگ چرمی لکه‌ها را در خوذ مخفی می‌کند، درحالی‌که لکه‌ها در سنگ‌های دیگر به‌راحتی نمایان می‌شوند. برای مراقبت و نگهداری از این سنگ باید موارد زیر را رعایت نمود.
  • از مواد شوینده و خراشنده برای تمیزکردن سنگ چرمی استفاده نکنید. بهتر است از آب یا مواد شوینده ملایم و ضدعفونی‌کننده استفاده شود.
  • بلافاصله هرگونه مواد ریخته شده بر روی سنگ را تمیز کنید تا لک نشود.
  • برای جلوگیری از خراشیدگی، زیر پای وسایل سنگین، محافظ سنگ بگذارید.
  • سطح سنگ را با مواد مرطوب‌کننده مانند روغن گیاهی یا موم زنبورعسل آغشته کنید تا از خشک‌شدن جلوگیری شود.
  • از قراردادن اشیاء داغ روی سنگ خودداری کنید.
  • سنگ‌های خارج از ساختمان را با مواد محافظ مانند Sealers محافظت کنید.
  • در صورت لزوم، سنگ را با ماشین برقی سنگ‌تراشی یا سمباده صیقل دهید.
  • سالی یکبار سنگ را به طور کامل ترمیم و دوباره روغن‌مالی کنید. با این کارها عمر و زیبایی سنگ چرمی حفظ می‌شود.

انواع سنگ چرمی در مجموعه آتاسنگ

برای انتخاب سنگ، سلیقه‌های افراد متفاوت است. برخی دلباخته انعکاس نور از سنگ‌های صیقلی هستند؛ اما برخی دیگر پرداخت چرمی و زیبایی متفاوتی که از آن ناشی می‌شوند را می‌پسندند. بسته به نوع دکوراسیون و فضای داخلی ساختمان، سنگ‌های متفاوتی انتخاب می‌شود و مواردی مانند نوع سنگ، رنگ سنگ و نوع پرداخت وجود دارد که تنوع انتخاب را افزایش می‌دهد. شما می‌توانید در سنگ فروشی آتاسنگ از انواع سنگ‌های داخلی، خارجی و صادراتی و چرمی به‌صورت نمایشگاهی دائمی دیدن کنید. کارشناسان ما در بازار سنگ آتا برای انتخابی مطمئن و ایده‌آل در کنارتان هستند تا بالاترین کیفیت را با بهترین قیمت به شما ارائه دهند.
Be the first to write a review

نظرات کاربران نظرات دیگران رابطه با این محتوا0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


آیا می دانید
آتاسنگ به سراسر ایران ارسال رایگان دارد

برای مشاوره با ما تماس بگیرید

مطالب مشابه دیگر