تولید و توزیع سنگ های ساختمانی در ابعاد تایل و اسلب

آدرس : اصفهان - شهرک صنعتی محمود آباد

آشنایی با انواع موزاییک و مزایای آن

زیباسازی شهر و یا حیاط خانه‌ها، همگی وابسته به کف سازی مناسب است. هر چقدر در انتخاب نوع مناسب متریال، دقت بیشتری داشته باشیم، به طبع، از نتیجه به دست آمده لذت بیشتری می‌بریم. اگرچه انواع سنگ ساختمانی یکی از مهمترین انواع متریال برای کف سازی است، اما موزاییک‌ها نیز یکی از انواع پر کاربرد مصالح در زیباسازی شهر هستند. آنها در نوع خود خیلی گسترده می‎باشند، زیرا نوعی کفپوش به حساب می‌آیند. اما آیا واقعا اطلاعات جامع و مفیدی در مورد موزاییک در اختیار دارید؟ آنچه که در این مطلب به بیان آن می‌پردازیم، ارائه دانستنی‌های لازم درباره انواع موزاییک به خصوص کاربردها و مزیت‌های برتر آن است.

موزائیک چیست؟

قبل از اینکه بخواهیم به بررسی انواع موزاییک بپردازیم، بهتر است بدانیم موزاییک چیست؟ به قطعات کوچک و بزرگی از مصالح ساختمانی که با در کنار هم قرار گرفتنشان یک اثر هنری خلق می‌شود، موزاییک می‌گویند.  Mosaique  یک کلمه فرانسوی است و تاریخچه آن بیانگر آن است که اولین موزاییک‌ها  در بین النهرین استفاده می‌شدند. موزاییک را در حقیقت می‌توان یک هنر دانست. اثر خلق شده از موزاییک از جنس، طرح و رنگ‌های متنوعی است که متریال اصلی آن از سیمان و پودر سنگ ماسه و آب است. ساختار تشکیل دهنده آنها نیز به دو لایه رویی و زیرین تقسیم می‌شود. لایه رویی مربوط به ظاهر و زیبایی موزاییک و لایه زیرین به مقاومت و استحکام آنها کمک می‌کند.

انواع موزاییک

همانطور که در قسمت قبل اشاره کردیم، موزاییک‌ها خیلی تنوع بالایی دارند و بسته به نوع استفاده از آنها در دسته بندی متفاوتی قرار می‌گیرند که در ادامه به صورت مختصر به آنها اشاره می‌کنیم.

موزاییک پلیمری

موزاییک پلیمری نوعی موزاییک فوق متراکم است که در ساخت آن از بتن scc یا همان بتن خود متراکم استفاده می‌شود. تراکم این موزیک از طریق فرآیند پلیمریزاسیون و لرزش بر روی میز و ویبره به دست می‌آید. موزاییک‌های پلیمری از سیمان، سنگدانه، رزین سمنت پلاست، ماسه، رنگدانه‌های شیمیایی و آب تولید می‌شوند و طرح و رنگ‌های متنوعی دارند. این نوع موزاییک مقاومت بسیار خوبی در شرایط یخبندان دارد، زیرا جذب آب آنها بسیار پایین بوده و حتی کمتر از ۳ درصد است.

مزایای انواع موزاییک پلیمری

این موزاییک مانند سایر مصالح ساختمانی دارای مزایایی است. در ادامه به چند مورد از آن‌ها اشاره خواهیم داشت.

  • نصب راحت و آسان به وسیله ملات سیمانی
  • براقیت
  • متنوع بودن در سایز بدون نیاز به برشکاری
  • وزن سبک وحمل آسان
  • قابلیت شست و شو
  • خوش قیمت بودن
  • چند کاره بودن

موزاییک واش بتن

این محصول جزء آن دسته کفپوش‌های تزیینی محسوب می‌گردد که بیشترین استفاده را در زیباسازی فضاها دارد. در واقع موزاییک‌های واش بتن یا شسته، به آن دسته از موزاییک‌ها اطلاق می‌گردد که بر روی سطح آنها دانه‌های شن برجسته‌ای نمایان می‌شود. نکته جالب در مورد این موزاییک آن است که هرچقدر سطح بیرونی آن بیشتر ساب بخورد، سنگ، بیشتر نمایان می‌شود. این محصول،  طیف وسیعی از سنگ‌ها را در دل خود جای داده است. به همین دلیل از رنگ‌های متنوعی برخوردار است. رنگ ها به صورت ساده و ترکیبی هستند که از مهم‌ترین آنها به ساده، سفید، سفید لیمویی و قرمز می توان اشاره نمود.

مزایای واش بتن

  • داشتن ظاهر زیبا و نزدیک به طبیعت
  • ایجاد اصطکاک و نبود لغزش
  • نصب و اجرای آسان در مقایسه با دیگر کفپوش‌ها
  • عمر نسبتا طولانی و هزینه کم در نگهداری
  • مقاومت بالا در برابر بارش باران و سرما

نوع ویبره‌ای

از دیگر انواع موزاییک می‌توان به قدیمی‌ترین نوع آن یعنی مدل ویبره‌ای اشاره کرد. این موزاییک تا سال‌ها جزء محبوب‌ترین نوع بوده است اما با ظهور موزاییک‌های پلیمری جایگاه آنها متزلزل گردید. با این وجود، هنوز هم به خاطر یک سری از مزیت‌ها به خوبی کاربرد دارد. موزاییک های ویبره‌ای همان موزاییک‌های تک لایه ای هستند که نیاز به ساب نداشته و برای ساخت آن‌ها فشاری وجود ندارد. روند ساخت آن در دستگاه‌های لرزاننده انجام می‌شود. دلیل مرغوبیت این نوع موزاییک وجود ماسه دوبار شور است. این نوع ماسه به دلیل نداشتن خاک در ترکیباتشان موزاییک بهتری تولید می‌کند.

مزایای انواع موزاییک ویبره

  • قابلیت سفارش موزاییک در طرح و رنگ‌های مختلف
  • مناسب بودن قیمت آن در مقایسه با دیگر کفپوش‌ها
  • توانایی استفاده از آن به عنوان سنگ پشت بام، حیاط و پیاده رو

نوع گرانیتی

این نوع موزاییک به روش ویبره‌ای و پرسی تولید می‌گردد و در موارد مختلفی کاربرد دارد. در این نوع موزاییک به جای ماسه از دانه‌های ریز و درشت سنگ استفاده می‌شود. به دلیل شباهت این کفپوش با سنگ های گرانیت این نام را برای آن انتخاب کرده‌اند. از جمله مزایای آن می‌توان به استحکام، زیبایی و تنوع رنگ بسیار بالای آن اشاره کرد.

انواع موزاییک تک لایه

موزاییک‌های تک لایه‌ای نمونه‌ای از موزاییگ‌های کم وزن بوده و به همین خاطر انتخاب خوبی برای استفاده در ساختمان‌های چند طبقه هستند.‌ در تولید این گونه موزاییک‌ها از سنگ دانه‌های بسیار ریز استفاده می‌شود. در موزاییک‌های تک لایه قسمت زیرین وجود ندارد. همین ویژگی، سبک وزن بودن آن را زیاد می‌کند. به همین دلیل در ساختمان‌های چند طبقه به خوبی از آن استفاده می‌شود.

مزایای نوع تک لایه

  • سبک وزن بودن
  • مقاومت در برابر فشار زیاد
  • تنوع گسترده در طرح و رنگ
  • جذب آب پایین

نوع شکسته

تولید این موزاییک همانند موزاییک‌های گرانیتی و معمولی است. تنها تفاوت اصلی آنها در مدت زمان لازم برای خشک شدن و نحوه ساب خوردن آن‌ها است. در دستگاه ساب موزاییک‌های شکسته، به جای استفاده از سنگ سنباده، از فرچه‌های سیمی استفاده می‌شود. در زمان ساب دادن  هم آب با فشار بر روی آنها پاشیده می‌شود.

انواع موزاییک معرق سنگی

به آن دسته از موزاییک‌هایی که در لایه های سطحی آنها از طرح‌های مختلف سنگ‌های تزئینی همانند سنگ گرانیت، مرمر و شیشه استفاده می شود، موزاییک معرق سنگی می‌گویند. این موزاییک‌ها در سه شکل شسته، صاف و شیار دار  در بازار یافت می‌گردند.

نوع پلاکی

در موزاییک‌های پلاکی در سطح رویی آنها از مصالح ساختمانی سخت و صیقل پذیر استفاده می‌گردد. این موزاییک دارای شکل صافی است. اندازه سنگ‌های به کار رفته در موزاییک پلاکی، با توجه به اندازه موزاییک تعیین می‌شود.

نوع سیمانی

موزاییک‎های سیمانی هم جزء موزاییک‌هایی هستند که هیچگونه سنگدانه تزئینی  بر روی سطح آن وجود ندارد و شکل ظاهری آن ساده و فقط دارای یک سری شیار است.

قیمت انواع موزاییک

همانطور که مشاهده کردید، موزاییک‌ها تنوع بسیار بالایی از نظر ساختار، ظاهر و مواد اولیه به کار رفته دارند. همین تفاوت‌ها موجب می‌شود که آنها با قیمت خیلی متفاوتی در بازار عرضه گردند. همین مسئله سبب شده که افراد با سطح بودجه‌های مختلف قادر به انتخاب و خرید هر کدام از موزاییک‌ها باشند.

جمع بندی نهایی

آنچه در این مطلب به بیان آن پرداختیم، بررسی انواع موزاییک و مزایای آنها است. موزاییک کاری یکی از رایج ترین کارهایی است که در ساختمان سازی انجام می‌گردد. با این وجود، برای انتخاب بهترین نوع موزاییک باید با توجه به مرغوبیت محصول و نوع پروژه اقدام به خرید کنیم.

نظرات کاربران نظرات دیگران رابطه با این محتوا0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دسته بندی سنگ ساختمانی

جست و جو های محبوب

سنگ تراورتن یزد
سنگ تراورتن یزد

سنگ بر اساس کاربرد