سنگ طبیعی به عنوان یک متریال ماندگار و پایدار در ساختمانها به کار برده میشود. سنگهای ساختمانی میتوانند بهترین گزینه برای زیبا سازی ساختمانها، چه در قسمت نمای بیرون و چه در بخش نمای داخلی باشند. مسئلهای که حتما برای شما هم مهم است، بحث پاکیزگی و بهداشت سنگ ساختمانی میباشد. سنگهایی که در بخشهای مختلف ساختمان به کار برده میشوند در معرض آلودگی و کثیفی قرار میگیرند. پاکیزگی و بهداشت این سنگها نکته مهمی است. بنابراین در ادامه به این مساله و همچنین روش درست شستشوی سنگ ساختمانی خواهیم پرداخت.
بهداشت سنگ ساختمانی
با وجود اینکه سنگهای طبیعی نمی توانند جایگاه خوبی برای رشد باکتریها باشند، اما همواره بهداشت و پاکیزگی این سنگها از اهمیت بالایی برخوردار است. نکته مهم دیگری که در این بین وجود دارد این است که این بهداشت و پاکیزگی باید به نحوی صورت گیرد، که کمترین آسیب نیز به سنگ شما وارد شود. استفاده از شویندههای خیلی قوی امکان دارد که باعث آسیب زدن و حتی از بین بردن سنگ شوند و به همین دلیل باید راه و روشهای شستشوی سنگ ساختمانی را بیشتر بدانید تا دچار این مشکل نشوید.
شوینده های مناسب برای شستشوی سنگ ساختمانی
همانظور که گفته شد در رعایت بهداشت سنگ ساختمانی باید حتماً نوع شوینده خود را در نظر داشته باشید. PH مواد شوینده از اهمیت بالایی برخوردار میباشد. در برخی موارد این تصور را داریم که برای برق انداختن سنگ ساختمانی باید از جوهر نمک استفاده کنیم. جوهر نمک به علت نداشتن ترکیب مناسب میتواند آسیبهای جدی به سنگ وارد کند. استفاده مداوم از شویندههای نامناسب باعث میشود که سنگ طبیعی پس از مدتی استحکام و زیبایی خود را از دست بدهد و دیگر حالت اولیه خود را نداشته باشد. شویندههایی مانند مایع ظرفشویی و یا صابون بهترین گزینه برای این کار محسوب میشوند.
نحوه تمیز کردن سنگ ساختمانی
یکی از مسایل مهم در نگهداری از سنگ ساختمانی، شیوههای تمیز کردن این سنگها است. جهت پاکیزگی سنگ ساختمانی میتوان به روشهای مختلفی عمل کرد. یک روش کلی برای شستشوی سنگ ساختمانی وجود دارد که مراحل آن را در بخش بعدی شرح خواهیم داد. برای شستشو، در ابتدا باید سطح سنگ را در هر قسمتی از ساختمان که هست به خوبی تمیز کنید و یا بر روی آن جارو بکشید تا خاک از روی آن برداشته شود. از این مرحله به بعد شستشوی سنگ ساختمانی آغاز میشود. با دسته بندی این مراحل، به راحتی میتوانید آنها را به بهترین نحو ممکن انجام دهید.
مرحله اول
پس از تمیز کردن سطح سنگ، نوبت به آماده سازی محلول شستشو میرسد. همه ما تصور میکنیم که اگر جهت ساخت محلول شستشو از آب جوش استفاده کنیم، لکهها بهتر از بین میرود. اما برخلاف تصور ما آنزینمهای بسیاری از شویندهها در دمای پایین فعال میشود و بهترین کارکرد را در دمای پایین از خود نشان میدهند.
با توجه به این موضوع توصیه میشود، از این پس برای این کار از آب سرد و برای ساخت محلول از یک سطل متوسط استفاده کنید. این سطل را پر از آب سرد کنید و محلول مورد نظرتان را با آب مخلوط کنید، که بهتر است از صابون و مایع ظرفشویی استفاده شود. توجه کنید که میزان مایع شما نه خیلی کم و نه خیلی زیاد باشد که بتواند به خوبی تمیز کند.
مرحله دوم شستشوی سنگ ساختمانی
حال شروع به تمیز کردن سنگ ساختمانی میکنیم. یک تی را به محلول آغشته کرده و روی سطح سنگ میکشیم. اجازه دهید این محلول چند دقیقه بر روی سنگ باقی بماند تا مواد شوینده بتوانند به خوبی عمل کنند و لکهها را از بین ببرند.
مرحله سوم
بعد از گذشت چند دقیقه یک تی دیگر که آغشته به آب است بر روی سطح سنگ خود بکشید. شاید لازم است که تی را چندین مرحله روی سنگ جابجا کنید تا به خوبی تمیز شود و کف محلول از بین برود. در این مرحله اگر هنوز هم قسمتهایی از سنگ لکه داشت میتوانید با یک اسفنج نرم کمی با فشار لکههای روی سنگ را پاک کنید. در آخر نیز با یک پارچه خشک سطح روی سنگ را خشک کنید تا نتیجه کار شما به خوبی قابل مشاهده باشد.
شستشوی سنگ ساختمانی طبیعی در حمام
یکی از بخشهایی که در آن بیشتر از سنگهای طبیعی استفاده میشود، سرویسهای بهداشتی و حمام است. این قسمتها به دلیل مواجهه بیشتر با صابون و شویندهها نیاز به نگهداری بیشتری دارند، مخصوصا اگر از سنگ در حمام های لوکس استفاده شده باشد. در حمام یا سایر مناطقی که مرطوب هستند میتوانید پس از هر بار استفاده به کمک یک اسکاج و یا اسفنج ضایعات صابون را از روی سنگ بردارید. برای از بین بردن کف صابون باقی مانده بر روی سنگ، میتوانید از پاک کنندههای اسید صابونی یا محلول آمونیاک استفاده کنید. نکته قابل توجهی که باید حتماً به آن دقت کنید، این است که امکان دارد خود محلول آمونیاک نیز بر اثر استفاده زیاد، موجب از بین رفتن سنگ شود. از این روش میتوانید برای تمیز کردن روشویی سنگی هم استفاده کنید.
نکات مهم جهت پاکیزگی و شستشوی سنگ ساختمانی
پس از اینکه مراحل تمیز کردن سنگ را بررسی کردیم لازم دانستیم که چندین نکته را در این باره ذکر کنیم.
- اولین نکته این است که حتماً باید در هنگام آلودگی سنگ، آن را در سریعترین زمان ممکن تمیز کنیم. اگر بلافاصله لکهها را از روی سنگ برطرف نکنید، پس از مدتی لکه دیگر به سختی از بین نمیرود، خصوصاً اگر لکه قهوه یا چای باشد.
- اگر بتوانید سنگ را به موقع تمیز کنید باعث میشود طول عمر سنگ بالا برود و مدت طولانیتری برای شما کار کند.
- معمولاً برای کانترهای آشپزخانه از سنگ طبیعی استفاده میکنند. همانطور که میدانید قسمتی از ساختمان که مستقیماً در معرض آلودگی قرار دارد آشپزخانه میباشد. در این قسمت نیز که مدام امکان لکه شدن وجود دارد، اگر بلافاصله سنگ را تمیز کنید دیگر با این مشکل مواجه نخواهید شد.
نظرات کاربران نظرات دیگران رابطه با این محتوا0