با وجود اینکه سنگهای ساختمانی جزئی از مقاومترین و بادوامترین مصالح ساختمانی هستند، اما آنها نیز نیاز به مراقبت و نگهداری دارند. بی توجهی و سهل انگاری در نگهداری از سنگ ساختمانی باعث تخریب و یا کوتاه شدن عمر آنها میشود. محافظت این دسته از سنگها عموماً از روش و قواعد خاصی پیروی میکند، که […]
با وجود اینکه سنگهای ساختمانی جزئی از مقاومترین و بادوامترین مصالح ساختمانی هستند، اما آنها نیز نیاز به مراقبت و نگهداری دارند. بی توجهی و سهل انگاری در نگهداری از سنگ ساختمانی باعث تخریب و یا کوتاه شدن عمر آنها میشود. محافظت این دسته از سنگها عموماً از روش و قواعد خاصی پیروی میکند، که در ادامه جهت انجام این کار با آنها آشنا خواهیم شد. شما میتوانید با استفاده از این روشها طول عمر مفید سنگ را افزایش دهید و ظاهر آن را همیشه زیبا نگه دارید.
قبل از اینکه با نحوه نگهداری از سنگ ساختمانی آشنا شوید، لازم است که بدانید چه عواملی باعث آسیب رساندن به سنگ میگردند. این موارد شامل آسیبهای زیر میشود.
جلوگیری از شکسته شدن سنگ و یا ترک خوردن آن امری است که باید در مراحل بسته بندی و جابجایی سنگ و نصب، به آن توجه داشته باشید. از جمله مواردی که باید در این زمینه رعایت شود، نگهداری سنگ در انبارهای سرپوشیده و دقت در حمل و نقل آن و نصب صحیح و اصولی سنگ ساختمانی میباشد. اگر قرار است سنگ مورد نظر شما در یک مسیر پر رفت و آمد نصب شود، حتماً باید سنگی را انتخاب کنید که تراکم بالایی داشته باشد، تا از میزان ساییدگی آن کاسته شود. علاوه بر این انتخاب سنگ با قطر مناسب و نصب اصولی آن میتواند از شکستگی و ترک سنگ تا حد زیادی جلوگیری نماید.
یکی از سنگهایی که بسیار در معرض آلودگی و رفت و آمد قرار دارد، سنگ کف ساختمان میباشد. سنگ کف ساختمان به همین دلایل به مراقبت و نگهداری بیشتری نیاز دارد. رفت و آمد بر روی سنگ کف ساختمان در محلهایی که افراد با کفش آمد و شد میکنند، باعث ایجاد سایش و آلودگی سنگ میشود. اولین کاری که برای جلوگیری از آلودگی سنگ در این مکان میتوان انجام داد، قرار دادن پادری جهت کاهش آلودگی است. معضل بعدی که در این زمینه وجود دارد، ریخته شدن مواد آلوده کننده و ایجاد کننده لکه روی سنگ است. در چنین شرایطی باید از نحوه از بین بردن لکههای روی سنگ آگاهی داشته باشید، تا بتوانید به سرعت سنگ را تمیز کنید. شستشوی سنگ با هر نوع مواد شوینده نیز میتواند باعث ایجاد لکه و مات شدن سنگ شود.
سوال بسیاری از افراد در زمینه نگهداری از سنگ ساختمانی این است که آیا شستشوی سنگ باعث خراب شدن آن میشود؟ پاسخ به این سوال بستگی به موقعیت سنگ مورد نظر و نوع سنگ شما دارد. چرا که واکنش سنگها به مواد شیمیایی و اسیدی مختلف است. حال در ادامه با شیوههای مراقبت و شستشو بیشتر آشنا خواهیم شد. جهت استفاده از مواد شوینده باید دقت داشته باشید، که هر مواد شوینده دارای ترکیبات و ویژگیهای خاصی میباشد. به عنوان مثال باید مواد شویندهای که استفاده میکنید، فاقد مواد افزودنی فسفات و پلیمر و غیره باشد.
نکته بعدی این است که سنگ را دیر به دیر تمیز نکنید. باقی ماندن آلودگیهایی نظیر گرد و خاک باعث کاهش کیفیت ظاهری سنگ میگردد. اغلب سنگها دارای سطحی صیقلی و براق هستند و تنها درصد کمی تخلخل در همه سنگها وجود دارد. این تخلخل باعث تجمع آلودگیها در سنگ میگردد، میتوانید با استفاده از یک ضد عفونی کننده مرغوب، از پاکیزه و بهداشتی بودن سنگ اطمینان حاصل کنید.
سنگهای کانتر به دلیل موقعیت قرارگیری، در معرض آلودگیهای خاصی مانند ریختن غذا، روغن و غیره هستند و به همین دلیل بهتر است موارد زیر جهت حفظ و نگهداری از این دسته از سنگها انجام گیرد. سعی کنید هیچ گاه ظروف داغ را بر روی سنگ کانتر قرار ندهید. اگر قرار است ظروف مایعات اسیدی روی سنگ کانتر قرار دهید، حتماً زیر آن محافظ بگذارید. اگر غذا، چاشنی یا هر ماده دیگری بر روی این سنگ ریخت، فوراً آن را پاک کنید. برای جلوگیری از ایجاد خط و خش روی سنگ، از زیر بشقابی برای ظرف فلزی و چینی استفاده کنید.
حال که با برخی نکات مربوط به مراقبت از سنگهای بخشهای مختلف ساختمان آشنا شدید، بد نیست که نکات کلی نیز جهت نگهداری از سنگ ساختمانی از هر نوعی که باشند را بدانید، تا بتوانید در زمان مواجهه با آنها روش درست را انتخاب کنید.