0913-918-1512 – 0913-459-997

آدرس : اصفهان - شهرک صنعتی محمود آباد

0 امتیاز از 0 رای

تاثیر باران اسیدی بر روی سنگ ساختمانی

تاثیر باران اسیدی بر سنگ
296
1778
15 آذر 1400
نویسنده مطلب: مدیر

همواره باران‌های اسیدی تاثیرات مخربی بر روی نماهای ساختمان‌ها دارند چرا که با ساییدن سطح سنگ و نفوذ به لایه‌های […]

توضیحات

همواره باران‌های اسیدی تاثیرات مخربی بر روی نماهای ساختمان‌ها دارند چرا که با ساییدن سطح سنگ و نفوذ به لایه‌های بالایی، موجب تخریب سنگ‌های ساختمانی می‌شوند. به صورت کلی می‌توان گفت نماهایی که با سنگ تراورتن، گرانیت و مرمریت کار شده‌اند، در برابر باران اسیدی آسیب‌پذیرتر هستند. باران‌های اسیدی می‌توانند ساختمان‌ها و مجسمه‌ها را از بین ببرند و مواد و فلزات موجود در ساختمان‌ها را خراب کنند. در این مقاله قصد داریم تا در مورد تاثیر باران اسیدی بر سنگ ساختمانی بیشتر صحبت کنیم.

باران اسیدی

افرادی که شیمیدان هستند قدرت خورندگی اسید را با PH اندازه گیری می‌کنند. به صورت کلی بارش‌های جوی مقداری مواد اسیدی را به همراه خود دارند. خاصیت اسیدی باران‌ها به علت وجود گازهای مختلفی است که در جو زمین قرار دارد. به عنوان مثال دی اکسید کربنی که در جو وجود دارد ،با مولکول‌های آب باران واکنش داده و اسید ضعیفی به نام اسید کربنیک را می‌سازد. اگر اکسید گوگرد و اکسید نیتروژن که در مناطق صنعتی وجود دارند، با آب باران ترکیب شوند می‌توانند اسیدهای قوی تری را ایجاد کنند.

آسیب باران اسیدی به سنگ ساختمانی
آسیب باران اسیدی به سنگ های ساختمانی

آسیب‌های باران اسیدی به سنگ ساختمانی

باران‌های اسیدی می‌توانند به ساختمان و به خصوص به سنگ‌های ساختمانی آسیب‌های جدی وارد کنند. باران اسیدی می‌تواند موجب انحلال و فرسایش سنگ‌های ساختمانی گردد. در سال‌های قبل که مردم از مشکلات و معضلات باران اسیدی اطلاعی نداشتند، از سنگ‌هایی مانند آهک و مرمر به عنوان سنگ نمای ساختمان استفاده می‌کردند. این در حالی است که چنین سنگ‌هایی به ویژه در مناطق صنعتی، مقاومت کمی داشته و به زودی تاثیر بارش اسیدی بر سنگ را روی خود نشان می‌دهند. در مناطقی که آلودگی زیاد باشد، استفاده از ماسه سنگ بهترین گزینه خواهد بود. گرچه ماسه سنگ هم در مقابل بارش‌های اسیدی مقاومت کاملی ندارد.

نحوه مقابله با تاثیر باران اسیدی بر سنگ ساختمانی

همانطور که گفته شد تاثیر باران اسیدی بر سنگ می‌تواند بسیار مخرب باشد. بهترین راه حل برای از بردن اثرات اسید باقیمانده بر روی نما رساندن سطح PH به حالت خنثی است. از موادی مانند یو اف و دیسکلر هم برای افزایش این تاثیر استفاده می‌کنند. اثراتی که تخریب نما بر روی ساختمان دارد، بسیار زیاد است، زیرا نمای ساختمان قلب آن بوده و باعث به‌هم‌ریختگی ظاهر آن می‌شود. در این راستا می‌توان از شرکت‌های نماشویی جهت از بین بردن آلودگی‌ها استفاده کرد تا در زمان بارش باران ساختمان آسیبی نبیند.

چه موادی بر اثر باران اسیدی آسیب می‌بینند؟

لیست مواردی که بر اثر باران اسیدی از بین می‌روند، بسیار زیاد است. مواردی که از بین آسیب پذیری بیشتری دارند، شامل سنگ‌هایی مانند آهک، سنگ مرمر،  فولاد کربن، فولاد روی و بعضی پلاستیک‌ها می‌باشد. پوسیدگی و انحلال در سنگ‌ها می‌تواند به چند شکل اتفاق بیافتد. از جمله این موارد حذف جزئیات از سنگ‌های هک شده یا کنده کنده شدن سطح روی سنگ و یا ایجاد یک پوسته سیاه روی سنگ، خوردگی روی سنگ بر اثر اکسیژن و رطوبت است. اگرچه که دی اکسید گوگرد (so2) می‌تواند روند این فرآیند را تا سریع‌تر کند. با توجه به این مطالب می‌توان گفت که اکثر سازه‌ها و ساختمان‌ها از باران های اسیدی در امان نیستند.

تخریب مجسمه‌ها و ابنیه تاریخی در اثر باران اسیدی
تخریب مجسمه‌ها و ابنیه تاریخی در اثر باران اسیدی

تخریب مجسمه‌ها و ابنیه تاریخی

از دیگر اماکنی که از باران‌های اسیدی در امان نیست و تاثیر باران اسیدی بر سنگ های آن بسیار مشهود است، مجسمه‌های قدیمی، بناهای تاریخی و مقبره‌ها هستند. علت این موضوع هم آن است که بناها در این مناطق از سنگ آهک ساخته شده‌اند و سنگ آهک نیز در برابر باران اسیدی از مقاومت کمی برخوردار است. باران اسیدی همچنین می‌تواند سنگ قبرهای ساخته شده از مرمر و آهک را مورد حمله قرار دهد و نوشته‌های آن را غیر قابل خواندن کند. بارش‌هایی که اسیدی هستند علاوه بر سنگ‌های ساختمانی رنگ آثار و بناهای تاریخی را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد و یک پوسته به رنگ سیاه بر روی آنها ایجاد می‌کند. علاوه بر این موضوع، کنده کاری‌ها و نقوش هنری که در برابر باران‌های اسیدی باشند، کم کم ظاهر اولیه خود را از دست می‌دهند و دیگر زیبایی اولیه خود را نخواهند داشت.

سنگ نمای مناسب در مقابل باران اسیدی

همانطور که در بندهای قبلی هم اشاره شد، می‌دانیم که بیشترین قسمتی که در معرض بارش و شرایط جوی قرار دارد، نمای ساختمان است. در نتیجه تاثیر باران اسیدی بر سنگ های ساختمانی در این بخش از ساختمان بسیار به چشم می‌آید. حال این سوال پیش می‌آید که چه سنگ نمایی در ساختمان خود به کار ببریم که مقاومت کافی در برابر باران و سایر شرایط جوی را داشته باشد. در بین سنگ‌های ساختمانی سنگ‌های تراورتن بهترین گزینه برای به کار بردن در نمای ساختمان هستند. این سنگ‌ها در برابر حرارت و صوت عایق بوده و تخلخل بالایی دارند. این ویژگی‌ها آنها را برای کاربرد به‌عنوان سنگ نما بسیار مناسب کرده است.

علاوه بر این ویژگی‌ها، سنگ تراورتن به علت مقاومت بالایی که در برابر باران‌های اسیدی دارد، در چند سال اخیر طرفداران بیشتری را به خود جلب کرده است. از جمله سنگ‌های تراورتن که می‌توان در این قسمت به کار برد می‌توان به سنگ‌های تراورتن کاشان، سنگ تراورتن لوشان، سنگ تراورتن دهشیر، سنگ تراورتن آبگرم، سنگ تراورتن دره بخاری و غیره اشاره کرد. اما با این حال در به کار بردن و انتخاب سنگ‌های تراورتن توصیه می‌شود که میزان آلودگی آن منطقه و میزان بارش‌ها را نیز در نظر داشته باشید.

 سنگ آستانه چیست؟

سنگ آستانه چیست؟

2دقیقه مطالعه

6 تیر 1402

 تفاوت سنگ طبیعی و سنگ مصنوعی

تفاوت سنگ طبیعی و سنگ مصنوعی

9دقیقه مطالعه

7 فروردین 1400

Be the first to write a review

نظرات کاربران نظرات دیگران رابطه با این محتوا0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


آیا می دانید
آتاسنگ به سراسر ایران ارسال رایگان دارد

برای مشاوره با ما تماس بگیرید

مطالب مشابه دیگر